Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Lulka
|
Wysłany: Pon Sty 24, 2011 10:12 Temat postu: |
|
|
Nie wiem czemu mi się przypomniało to z samego rana.Widocznie moja pamięć długotrwała zaczyna dawać sygnały, że starość nadchodzi nieubłaganie ale:
Moje starsze dziecko zaczęło w wieku 16 lat bywać tu i tam z koleżanką,którą szczególnie nie darzyłam sympatią.Raz się zdarzyło, ze wróciła dość późno.To były dla mnie nowe lekcje i nie bardzo wiedziałam co powiedzieć,żeby nie było za ostro i za pobłażliwie a dać jej do zrozumienia, że owa koleżanka to kiepskie towarzystwo czyli sprowokować do rozmowy na temat przyjaciółki - więc z zaskoczenia:
A wiesz, że Edyta jest homo sapiensem...
Moja córka ze złością:
To nieprawda!!!
Po chwili dotarło do niej i śmiałyśmy się bardzo długo.Po czym opowiedziała mi prawdę i całą prawdę: gdzie, z kim i po co... _________________ Intuicja jest nieświadomą inteligencją, która prowadzi do wiedzy bez rozumowania lub wnioskowania.
— Hans Selye
http://www.zwierzenia.cba.pl/1/6.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lulka
|
Wysłany: Sob Lut 19, 2011 9:22 Temat postu: |
|
|
Ostatnio słyszałam w TV anegdotkę o trenerze polskiej reprezentacji Panu Górskim:
Pan Górski mieszkał z żoną na poddaszu.Przeciekał dach i lało się prosto na łoże małżeńskie.Żona trenera przez trzy dni walczyła z dziurawym dachem w końcu powiedziała do męża:
Kaziu trzeba coś zrobić żeby nie lało się na łóżko
A trener na to:
No tak, trzeba łóżko przesunąć w inne miejsce... _________________ Intuicja jest nieświadomą inteligencją, która prowadzi do wiedzy bez rozumowania lub wnioskowania.
— Hans Selye
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Lut 19, 2011 17:00 Temat postu: |
|
|
No, to jest najlepsze w tym wypadku rozwiązanie  _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
flowerek
|
Wysłany: Sob Lut 19, 2011 20:08 Temat postu: |
|
|
Mieszkamy w domku i obok niego jest ogródek.W ogródku rosła mi.in piękna cebula ze szczypiorkiem
Była lipcowa niedziela
Mąż gotował obiad i potrzebna mu była do surówki cebula.
Mając na mysli główkę cebuli a nie sam szczypior , prosi syna
- Przynieś mi całą cebulę.
Syn ,wówczas osiemnastoletni ,poszedł i zginął.
Mija około 30 nimut, syn zadowolony wraca do domu ze... skrzynką cebuli
Mąż w szoku mówi
-Wyrwałeś całą cebulę?
A na to syn
-Przeciez sam kazałeś mi przynieść całą cebulę.
Płakałyśmy z córką ze śmiechu. Do dzisiaj nikt z nas juz nie mówi ' przynieśc cebulę" tylko wymienia ile sztuk ma jej być .A na wspomnienie tej anegdoty ogarnia nas szaleńczy śmiech |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lulka
|
Wysłany: Wto Mar 22, 2011 10:23 Temat postu: |
|
|
Nie wiem dlaczego tak mam,ale każde napięcie rozładowuję śmiechem.
Nawet mi psycholog powiedziała,że mam duże poczucie humoru.Może to choroba?
Byłam u dentysty i uzupełniam braki spowodowane doświadczeniem życiowym w/g przysłowia " "na tym zjadłam zęby".
Dentysta-sadysta wsadził mi palucha do ust a druga ręką szarpał policzki przepraszając i mówiąc:
Masaż policzków w cenie usługi...a teraz proszę zacisnąć szczękę...
No to ja posłuszna pacjentka z całej siły....
AAAA! wrzasnął dentysta - ugryzła mnie pani!!!
A ja na to:
Gryzienie za darmo w ramach usługi. _________________ Intuicja jest nieświadomą inteligencją, która prowadzi do wiedzy bez rozumowania lub wnioskowania.
— Hans Selye
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Mar 22, 2011 23:35 Temat postu: |
|
|
E lepiej było powiedzieć, że to nowoczesna forma masażu i policzyc 2 razy tyle co on za zaglądanie do Twoich zębów   _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lulka
|
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 23:42 Temat postu: |
|
|
Pewnie by swój rachunek wysłał do NFZtu bo to cwaniaki są.Ja tam miałam jeszcze jedna przygodę u higienistki,ale polewki już nie będę dawała bo aż to nienormalne co mi się ciągle przytrafia.  _________________ Intuicja jest nieświadomą inteligencją, która prowadzi do wiedzy bez rozumowania lub wnioskowania.
— Hans Selye
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 12:29 Temat postu: |
|
|
Dobry Niezłe miny robiących fotografie.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lulka
|
Wysłany: Nie Lip 31, 2011 11:39 Temat postu: |
|
|
http://batyskaf.bloog.pl/id,330077142,title,Komornicze-rewolucje,index.html?ticaid=6cc23
Niby wcale nie śmieszne a jednak trudno się powstrzymać.Komiczna sytuacja.
Kiedyś był taki wierszyk o Koperniku i Kilińskim.Dotyczyło to oczywiście wspaniałej akcji Alka Dawidowskiego zdjęcia z Pomnika M.Kopernika tablicy z niemieckimi napisami /okres okupacji/.Niemcy w odwecie zniszczyli Pomnik warszawskiego szewca wsławionego w Powstaniu kościuszkowskim w 1794r.
Zapamiętałam ostatnie wersy:
...Astronom zawinił
a szewc za to siedzi..."
Dla Magdy Gessler to nie nowina .Kobieta zna życie od kuchni...ale
że ktoś śmiał RUSZYĆ sprzęt niepodzielnej 3 władzy...o to już SKANDAL.
Nie żebym broniła narwanego komornika...ale dura lex sed lex.W końcu u dłużniczki znajdował się rzeczony sprzęt.
Myślę też, ze chodzi o to iż pani Gessler nie mogła się wykazać savoir vivre z którego słynie /np jak na mistrzynię kuchni przystało z wielkim wdziękiem na oczach milionów pluje do talerza wystraszając z rodzimych knajp nielicznych konsumentów schabowszczaka/ a nic tylko się nie uczyć bo kością może w gardle stanąć.
Jedno pewne Imć komornik w regionie zasłynie jako ten co się telewizji nie bojał  _________________ Intuicja jest nieświadomą inteligencją, która prowadzi do wiedzy bez rozumowania lub wnioskowania.
— Hans Selye
|
Powrót do góry |
|
 |
|