Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Trissi
|
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 17:40 Temat postu: |
|
|
Tu nie chodzi o podręcznik, a podstawowe, elementarne informacje na temat przemocy, które mogą bardzo pomóc (to co świadome, już tak nie przeraża) oraz o szybkość takich informacji. Często forumowicze nie mają czasu, by przeszukiwać forum lub nawet siły. Tym bardziej, że to wszystko tutaj jest w linkach, odnośnikach i niektórych wypowiedziach np. Dynamiki. Trzeba to wszystko zebrać. Wszelkie informacje podpisać skąd są (źródło) i wesprzeć się na literaturze. A tak to ginie.
Tym bardziej, że jest to forum poświęcone przemocy i pomaganiu, a takie informacje moim zdaniem to podstawa.
no ale to moje zdanie  _________________ I am not your senorita I don't aim so high In my heart I did no crime. |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 23:33 Temat postu: |
|
|
Trissi a także Echnaton macie rację .
Temat zakłada np osoba , która ma jakąs kwestię , problem , potrzebuje porady lub po prostu chce zasięgnąc opinii itp . Faktycznie pisac /wypowiadac może tylko osoba zarejestrowana co faktycznie wyklucza przypadkowe wpisy robotów internetowych co wcześniej miało miejsce [ niektórzy z nas pamiętają i to dobrze] . Ponadto poruszona została kwestia anonimowości w sieci lecz uważam że akurat nie ma co pisac na ten temat nie to miejsce ani czas .
Trissi masz ciekawy pomysł . Normalnie jak bym mógł a może z czasem mi się to jakos uda będę wspierał osoby co mają ciekawe pomysły , które często są tłumione . Może dlatego że znam to z tzw " autopisji " . Wracając do tematu : czyli chodzi o taki temat ' wiedza w pigułce " nieobszernie napisane zrozumiałym dla większości "językiem' ograniczając zwrotny naukowe do wymaganego minimum .
Możesz spróbowac napisac takowy temat a jak będziesz miała gotowy po prostu jako dokument tekstowy . Podejdz do tego jak do artykułu , który by miał się ukazac w prasie czyli akapity jakies wytłuszczenia i oczywiscie nie zapominając o bibliografi , ewentualnych zgodach autorów jak takowe będa potrzebne .
Jak będziesz miała gotow daj znac na pw . Wtedy uzgodnimy co i jak .
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 23:54 Temat postu: |
|
|
Pomysł nie jest całkiem zły ale...czy dotrze do potrzebujących? Wszak w internecie jest wiele stron z przemocą, opisem, pomocą, a jednak osoby, które szukają wsparcia i ratunku nie chcą di tego sięgać...Spróbuj Trissi, może jutro będę mówił innym głosem widząc zainteresowanie...?
Takie coś można byłoby umieścić jako jedyny i zamknięty temat, bez możliwości dopisywania...
Wydaje się, że pewniejszym dojściem do potrzebujących jest grupa fachowców rozumiejąca temat i umiejąca pomóc...NA maila, priw, pomoc na początku nie jest do publicznej wiadomości...ale forum ogólne jest potrzebne....piszę z wieloma osobami i chyba pomagam.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Trissi
|
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 10:53 Temat postu: |
|
|
Jak tylko skończy mi się sesja to zacznę pisać.
Temat w wątkach głównych np. w Ważne dla Użytkowników.
Jeśli macie jakieś informacje, odnośniki inne niż te na forum to podajcie np. na pw.
Temat będzie można aktualizować co jakiś czas. Dodać jakieś nowe kwestie itp. _________________ I am not your senorita I don't aim so high In my heart I did no crime. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 14:06 Temat postu: |
|
|
Może lepiej napisać, zamknąć i nie aktualizować...możemy sobie przesłać na priw przed ostatecznym opublikowaniem ale nie aktualizować....To będzie najrozsądniejsze... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Trissi
|
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 14:19 Temat postu: |
|
|
aktualizacja nie musi oznaczać postu otwartego, gdzie każdy będzie mógł pisać
np. za kilka miesięcy możemy się dowiedzieć o jakiś najnowszych hipotezach z wyuczonej bezradności
miałam właśnie na myśli wysłanie na priv i moderator dopisuje, czy edytuje itp. _________________ I am not your senorita I don't aim so high In my heart I did no crime. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 0:01 Temat postu: |
|
|
Jak postępują prace nad opracowaniem tematu? Czy możemy sie niedługo na coś oczekiwać? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Trissi
|
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 0:05 Temat postu: |
|
|
17 lutego kończę sesję Jutro i w niedzielę ma dwa egzaminy. Trochę stres, po egzaminach zabieram się do pracy. _________________ I am not your senorita I don't aim so high In my heart I did no crime. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 0:13 Temat postu: |
|
|
To zmykaj do nauki! Nie siedź długo przy tym co akurat teraz nie jest konieczne dla Twego rozwoju. Wszyscy czekamy aż skończysz te egzaminy, potem studia i zaczniesz naprawiać świat zepsuty przez innych..... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Lut 13, 2008 1:19 Temat postu: |
|
|
dokładnie nie inaczej
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
Trissi
|
Wysłany: Nie Lut 24, 2008 23:55 Temat postu: |
|
|
Mam jedną poprawkę, huhhhh.
A tak swoją drogą, co myślicie o Grupie E-wsparcia na forum. Dodatkowy dział, widoczny tylko po zalogowaniu i po zgłoszeniu deklaracji i zgody przyjęcia przez administratorów. I tylko dla ofiar. Tylko nie wiem czy do tego nie potrzeba psychologa? Nie znam się na takich e-grupach. _________________ I am not your senorita I don't aim so high In my heart I did no crime. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 0:35 Temat postu: |
|
|
Myślę, że taka E-Grupa miałaby rację bytu...Psycholodzy, terapeuci, doświadczeni pomagacze...ależ w naszym forum pełno takich i wciąż przybywa! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Kwi 02, 2008 16:32 Temat postu: |
|
|
Jeśli komuś wyświetla się zła godzia [ czas zimowy] . W profilu przestawiamy o 1+ godzinę [ do przodu - czas letni . ]
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Kwi 02, 2008 23:40 Temat postu: |
|
|
Tomku, ja mam zawsze dobrą godzinę, nawet wtedy gdy ta na ekranie jest wcześniejsza czy późniejsza niż moja biologicznie mi przeznaczona... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 23:05 Temat postu: |
|
|
tak zgadza się .
Lecz troszkę technicznego porządku byc musi .
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
|