Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mąż
|
Wysłany: Czw Lut 28, 2008 15:29 Temat postu: |
|
|
toto napisał: | Dziekuje.
Nie takich slow potrzebowalam. Ale dziekuje. Przeslanie zrozumialam. | Ale życzę Ci jak najlepiej. Zaproponowałem terapię, bo mi bardzo pomogła. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pią Lut 29, 2008 9:25 Temat postu: |
|
|
Od rana świeci słońce...widać wiosnę, czas toto na oczekiwane zmiany nastroju...Oddychaj pełna piersią, nadzieja przychodzi wraz ze słońcem.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
dynamika Wolontariusz NL

|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 9:04 Temat postu: |
|
|
toto napisał: |
Mam dziwne wrazenie= i jest to pytanie do Dynamiki. ,ze albo ten facet ma defekt , jest jakis chory psychicznie, albo jest klarownym okazem sadysty |
Czesc toto,
Wszelkiej masci kontrolerzy emocjonalni maja problemy z seksem i z bliskoscia, bo albo osoby lacza sie z kims na zasadach bliskosci i rownosci albo na zasadach gorowania nad druga osoba, jest albo albo.
Sprawcy wola gorowac niz czuc bliskosc, bedzie to wychodzic nawet w seksie, i na tym traca chyba najbardziej.
Z czasem jak nabierzesz dystansu do tego wszystkiego , to bedziesz potrafila znalezc w tym takze humorystyczna czesc i takie poczucie humoru moze pomoc w ulozeniu sobie wszystkiego w glowie.
Mamy wszystcy taka sama psychike tylko mozemy ja roznie wykorzystac, posrod normalnych ludzi seks daje satysfakcje i umacnia zwiazek, ze sprawcami przemocy jest inaczej, oni maja wszelkie mozliwe zaburzenia w tej dziedzinie, no ale za to sa "sprytni" "przebiegli" , "i wogle zawsze maja racje" cos za cos.
pozdrawiam,
P.
P.S. Sorry, ze tak dlugo zajela mi odpowiedz, ale mam coraz mniej czasu na boku na zagladanie tutaj. _________________ "Sukces mierzy sie tym jak wysoko dolecisz kiedy odbijesz sie od dna" General George Patton Jr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
olka2008
|
Wysłany: Pon Mar 31, 2008 19:15 Temat postu: |
|
|
[quote="Echnaton"]Masz rację, ze co kraj to obyczaj. Zasadniczo konfrontacja zmierza do usunięcia sprzeczności pomiędzy zeznaniami np. świadków czy też świadka i oskarżonego czy podejrzanego. Z reguły przeprowadzana jest tylko i wyłącznie wtedy gdy w żaden inny sposób nie można osunąć sprzeczności(pomiędzy złożonymi wcześniej sprzecznymi zeznaniami). Nie można osunąć bo brak...
Witam, a dlaczego w mojej sprawie nie było nawet mowy o konfrontacji w postępowaniu przygotowawczym?
Ostatnio zmieniony przez olka2008 dnia Sro Kwi 02, 2008 23:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pon Mar 31, 2008 22:51 Temat postu: |
|
|
Powiedz szczerze co by dała taka konforntacja poza wzbudzeniem negatywnych emocji u Ciebie . Adwokat męza robi wszytko aby skomplikowac postępowanie , szuka jakiejś możliwosci obrony. Po prostu jak to mówią " tonący brzytwy się chwyta " .
Nie ma punktu zaczepienia więc kombinuje na wszystkie dostępne sposoby a widac że ma ich bardzo niewiele .
W/g mnie mądrze doradził Twój adwokat .
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
olka2008
|
Wysłany: Pon Mar 31, 2008 23:22 Temat postu: mediacja |
|
|
Tomaszu, zapisałam sie na to forum, by poszukać mądrzejszych od siebie. I znalazłam. To prawda, i nie zaprzeczaj ani w swoim imieniu, ani innych tu obecnych. Jesteście bogatsi ode mnie w doświadczenie, wielu z Was ma to już za sobą. Szukałam wsparcia i odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Znalazłam to. Znalazłam, a się nie spodziewałam. Wracając do tematu... Nie wiem czy taka mediacja coś by w ogóle dała, do czegoś doprowadziła. Mój adwokat stwierdził, ze chyba tylko służyłoby to przeciaganiu spraw. Dziekuje za odpowiedź. Nie ma dwóch identycznych spraw. I wiedząc, ze jestem namolna, bedę taka nadal. Do rozwiazania spraw. Zgodnie z przysłowiem: "Dopóki walczysz, jesteś wygrany". Tego Wam wszystkim życzę. Walczcie!
Ostatnio zmieniony przez olka2008 dnia Sro Kwi 02, 2008 23:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pon Mar 31, 2008 23:31 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Dopóki walczysz, jesteś wygrany |
złote słowa . Oczywiście pozytywnie zinterpretowane lecz o to się tutaj nie martfię . "walka " o życie bez przemocy ,, o lepsze jutro ,, o spokojną noc , o dzieciństwo bez traumy .... Wymieniac można wiele ale wszystko skupia się na jednym punkice którym jest przemoc ,która jest przestępstwem .
pozdrwiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 7:33 Temat postu: |
|
|
Olu a ja udowodniłaś grożenie bronią? |
|
Powrót do góry |
|
 |
olka2008
|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 11:02 Temat postu: olka2008 |
|
|
Maga, odpowiedziałam na priv. Pozdrawiam. Ola |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 23:13 Temat postu: |
|
|
Wysłałem maila Olu... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
olka2008
|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 23:29 Temat postu: olka2008 |
|
|
Dziękuję!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
penelopa
|
Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 23:44 Temat postu: Re: olka2008 |
|
|
olka2008 napisał: | Maga, odpowiedziałam na priv. Pozdrawiam. Ola |
Witaj Olu, tez bym była tym zainteresowana. Możesz mi napisać? _________________ Anioły istnieją.. Czasami tylko nie mają skrzydeł i nazywamy ich przyjaciółmi... |
|
Powrót do góry |
|
 |
olka2008
|
Wysłany: Wto Kwi 22, 2008 12:08 Temat postu: olka2008 |
|
|
Napisałam na priva, odezwij się do mnie... |
|
Powrót do góry |