Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

czuly punkt sprawcy.
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mąż

PostWysłany: Czw Lut 28, 2008 15:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

toto napisał:
Dziekuje.
Nie takich slow potrzebowalam. Ale dziekuje. Przeslanie zrozumialam.
Ale życzę Ci jak najlepiej. Zaproponowałem terapię, bo mi bardzo pomogła.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Pią Lut 29, 2008 9:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Od rana świeci słońce...widać wiosnę, czas toto na oczekiwane zmiany nastroju...Oddychaj pełna piersią, nadzieja przychodzi wraz ze słońcem....
dynamika
Wolontariusz NL
Wolontariusz NL

PostWysłany: Nie Mar 02, 2008 9:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

toto napisał:

Mam dziwne wrazenie= i jest to pytanie do Dynamiki. ,ze albo ten facet ma defekt , jest jakis chory psychicznie, albo jest klarownym okazem sadysty

Czesc toto,

Wszelkiej masci kontrolerzy emocjonalni maja problemy z seksem i z bliskoscia, bo albo osoby lacza sie z kims na zasadach bliskosci i rownosci albo na zasadach gorowania nad druga osoba, jest albo albo.
Sprawcy wola gorowac niz czuc bliskosc, bedzie to wychodzic nawet w seksie, i na tym traca chyba najbardziej.
Z czasem jak nabierzesz dystansu do tego wszystkiego , to bedziesz potrafila znalezc w tym takze humorystyczna czesc i takie poczucie humoru moze pomoc w ulozeniu sobie wszystkiego w glowie.

Mamy wszystcy taka sama psychike tylko mozemy ja roznie wykorzystac, posrod normalnych ludzi seks daje satysfakcje i umacnia zwiazek, ze sprawcami przemocy jest inaczej, oni maja wszelkie mozliwe zaburzenia w tej dziedzinie, no ale za to sa "sprytni" "przebiegli" , "i wogle zawsze maja racje" Wink cos za cos.

pozdrawiam,
P.

P.S. Sorry, ze tak dlugo zajela mi odpowiedz, ale mam coraz mniej czasu na boku na zagladanie tutaj.
olka2008

PostWysłany: Pon Mar 31, 2008 19:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="Echnaton"]Masz rację, ze co kraj to obyczaj. Zasadniczo konfrontacja zmierza do usunięcia sprzeczności pomiędzy zeznaniami np. świadków czy też świadka i oskarżonego czy podejrzanego. Z reguły przeprowadzana jest tylko i wyłącznie wtedy gdy w żaden inny sposób nie można osunąć sprzeczności(pomiędzy złożonymi wcześniej sprzecznymi zeznaniami). Nie można osunąć bo brak...

Witam, a dlaczego w mojej sprawie nie było nawet mowy o konfrontacji w postępowaniu przygotowawczym?

Ostatnio zmieniony przez olka2008 dnia Sro Kwi 02, 2008 23:41, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
maras

PostWysłany: Pon Mar 31, 2008 22:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powiedz szczerze co by dała taka konforntacja poza wzbudzeniem negatywnych emocji u Ciebie . Adwokat męza robi wszytko aby skomplikowac postępowanie , szuka jakiejś możliwosci obrony. Po prostu jak to mówią " tonący brzytwy się chwyta " .
Nie ma punktu zaczepienia więc kombinuje na wszystkie dostępne sposoby a widac że ma ich bardzo niewiele .
W/g mnie mądrze doradził Twój adwokat .

pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
olka2008

PostWysłany: Pon Mar 31, 2008 23:22    Temat postu: mediacja Odpowiedz z cytatem

Tomaszu, zapisałam sie na to forum, by poszukać mądrzejszych od siebie. I znalazłam. To prawda, i nie zaprzeczaj ani w swoim imieniu, ani innych tu obecnych. Jesteście bogatsi ode mnie w doświadczenie, wielu z Was ma to już za sobą. Szukałam wsparcia i odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Znalazłam to. Znalazłam, a się nie spodziewałam. Wracając do tematu... Nie wiem czy taka mediacja coś by w ogóle dała, do czegoś doprowadziła. Mój adwokat stwierdził, ze chyba tylko służyłoby to przeciaganiu spraw. Dziekuje za odpowiedź. Nie ma dwóch identycznych spraw. I wiedząc, ze jestem namolna, bedę taka nadal. Do rozwiazania spraw. Zgodnie z przysłowiem: "Dopóki walczysz, jesteś wygrany". Tego Wam wszystkim życzę. Walczcie!

Ostatnio zmieniony przez olka2008 dnia Sro Kwi 02, 2008 23:42, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
maras

PostWysłany: Pon Mar 31, 2008 23:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Dopóki walczysz, jesteś wygrany

złote słowa . Oczywiście pozytywnie zinterpretowane lecz o to się tutaj nie martfię . "walka " o życie bez przemocy ,, o lepsze jutro ,, o spokojną noc , o dzieciństwo bez traumy .... Wymieniac można wiele ale wszystko skupia się na jednym punkice którym jest przemoc ,która jest przestępstwem .

pozdrwiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Maga

PostWysłany: Wto Kwi 01, 2008 7:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Olu a ja udowodniłaś grożenie bronią?
Powrót do góry
olka2008

PostWysłany: Wto Kwi 01, 2008 11:02    Temat postu: olka2008 Odpowiedz z cytatem

Maga, odpowiedziałam na priv. Pozdrawiam. Ola
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Wto Kwi 01, 2008 23:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wysłałem maila Olu...
olka2008

PostWysłany: Wto Kwi 01, 2008 23:29    Temat postu: olka2008 Odpowiedz z cytatem

Dziękuję!!!
Powrót do góry
penelopa

PostWysłany: Pon Kwi 21, 2008 23:44    Temat postu: Re: olka2008 Odpowiedz z cytatem

olka2008 napisał:
Maga, odpowiedziałam na priv. Pozdrawiam. Ola

Witaj Olu, tez bym była tym zainteresowana. Możesz mi napisać?
olka2008

PostWysłany: Wto Kwi 22, 2008 12:08    Temat postu: olka2008 Odpowiedz z cytatem

Napisałam na priva, odezwij się do mnie...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: