|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Mersi
|
Wysłany: Wto Paź 28, 2008 12:17 Temat postu: Tak |
|
|
Czas wyciszyć te złe emocje...
Dosyć już sporów,bezsensownej walki,toczenia piany i oskarżeń.
Zejdźmy z tej huśtawki...
Ja wysiadam.
Chcę konstruktywnej rozmowy na logiczne argumenty,chcę czuć życzliwość i wsparcie.
Nie przyszłam tu na bój.
Przyszłam tu po siłę by stanąć do walki o samą siebie w przyszłości.
Dziękuję wszystkim życzliwym ludziom  _________________ Dopóki walczysz,zwyciężasz... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pysia
|
Wysłany: Wto Paź 28, 2008 12:29 Temat postu: |
|
|
Jestem za
pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wild
|
Wysłany: Wto Paź 28, 2008 15:23 Temat postu: |
|
|
| sabrina napisał: | | sabrina napisał: | | Wild napisał: | Sabrina, faktycznie trochę przegiełaś
myślę, ze projektujesz na Agnieszkę swoje własne problemy... pomyśl trochę zanim zaczniesz komuś "pomagać" |
. |
Wild:
spojrz jest piekna zlota jesien. Usmiechnij sie. Zycze ci pieknej pogody ducha i rownie pieknego usmiechu.
Dla mlodej dziewczyny jest bardzo twarzowy.
Zrzedliwosc i gorczyca i oset przystoi starym pannom. A Ty nią nie jestes..
Wild , spojrz na niebiesko, poszeleszcz liscmi w parku., poglaskaj psa ... usmiechnij sie |
Rozumiem Sabrina, że uważasz, że to tylko ty z racji wieku (chyba?) masz prawo być zrzędliwa, niemiła, odnosić się do ludzi złośliwie, itp., itd.? ...
ja myślę, że za dużo sobie praw uzurpujesz  _________________ krzyk ofiary zwabia sępy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sabrina
|
Wysłany: Wto Paź 28, 2008 15:50 Temat postu: |
|
|
Wild.. Do ciebie zlosliwie ? dlaczego? Bo zycze ci usmiechu i milego spaceru?
cos ta jesien nie sluzy dobrym nastrojom .. a jest naprawde ladna. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wild
|
Wysłany: Wto Paź 28, 2008 20:21 Temat postu: |
|
|
(.....)
i nie musisz mi dziękować, ja tylko staram ci się pomóc _________________ krzyk ofiary zwabia sępy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wild
|
Wysłany: Sro Paź 29, 2008 1:59 Temat postu: |
|
|
Modrownie mojego posta uważam za nieuczciwe, to co się dzieje na forum to horror, Sabrina pozwala sobie na dręczenie innych, zupełnie nie licząc się z uczuciami innych ludzi! stosuje przemoc psychiczną właściwie w każdym swoim poście! ja mam tego dosyć, to nie jest forum dla ofiar przemocy, tylko dla oprawców!
jeśli to forum ma służyć jako prywatne poletko pani, która tu odreagowuje swoje problemy, to powinno zmienić nazwę, żeby ludzi nie wprowadzać w błąd! _________________ krzyk ofiary zwabia sępy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sro Paź 29, 2008 23:34 Temat postu: |
|
|
Masz rację Wild w stosunku do zachowania Sabriny, już podejmujemy odpowiednie kroki, ale obrażanie innych osób w niczym nie przywróci równowagi i zrozumienia siebie wzajemnie...
Przepraszam jeśli uraziłem Twoja dumę własną.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
| Powrót do góry |
|
 |
agnieszka1970
|
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 18:01 Temat postu: |
|
|
Założyłam ten temat bo chciałam wiedzieć czy będę umiała żyć z decyzja która zamierzam podjąć?
Decyzja zapadła wyrok wykonany,ale moje sumienie....no cóż dziecko zawsze będzie dzieckiem:(
Założyłam ten temat chyba w sobotę jak dobrze pamiętam,a od niedzieli moje życie się przewróciło do góry nogami.
Wiem,wiem to nie jest niczyją wina oprócz mnie bo za dużo pisze....
Wyjście z przemocy okazało się że nie jest problemem....
Bo od tygodnia niby mam spokój,czyli od zeszłej niedzieli kiedy pan X wpadł do mojego domu i wzywał mnie od kur. I suk,że jak śmiem nasze prywatne życie upubliczniac,przecież wiedziałam że on tu zagładą oczywiście przez moja głupotę. Pierw na mnie się darl później obiecał że się zmieni żebym nie usuwala ciąży itd. Ale nie ja cały czas miałam słowa które tu czytałam "on się nigdy nie zmieni" może i racja ale tego już się nie dowiem.
Od tygodnia moje dziecko nie było na rehabilitacji od tygodnia ja siedzę w pokoju i tylko płacze.
Od piątku leże tylko w łóżku jakby nie córka syn chyba by zapłakał się na śmierć. To mną teraz daje mu jeść i zmienia pampersa a ja tylko leże i płacze przemierzając strony internetowe z telefonem w ręku. Dziś musiałam wstać bo przyszedł pan X po to aby zabrać to co kupił przez ostatnie półtora roku. zabrał sprzęt dziecku i wiele innych rzeczy a ja walczę ze sumieniem które mnie już zabija.
Jednym słowem przegrałam,przegrałam dlatego że za dużo mówię.
Proszę nie piszcie nic ja tylko chciałam się wypłakać  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
agnieszka1970
|
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 18:20 Temat postu: |
|
|
Zastanawiam się co jest gorsze mój obecny stan w którym nie jestem w stanie zrobić nic czy może lepsze było to że czasem dostałam w pysk czy że sypialąm z facetem na siłę....
Myślę że wolałam tamto bo to teraz nie jestem w stanie zrobić nic mój największy wysiłek był taki że w czwartek byłam spytać się o wolontariusza i na tym koniec.
Nie jestem już w stanie funkcjonować  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pysia
|
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 19:17 Temat postu: |
|
|
Agnieszko
Przecież jaśli on będzie chciał się zmienić to się zmieni nie zaleznie od Twoich decyzji.
Rozmowa,którą przytoczyłaś to manipulacja.
pozdrawiam
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
agnieszka1970
|
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 19:36 Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy to manipulacja czy nie i teraz mnie to nie interesuje:( Teraz mnie interesuje gdzie popełniłam błąd i jak go naprawić. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
without
|
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 22:54 Temat postu: |
|
|
...
Są prawdy, zasady, które pod każdą szerokością geograficzną są oczywiste, niezaprzeczalne, nawet w wiezieniach lub wielkich emocjach ludzie ich nie łamią... nie wiem co ten pan chciał osiągnąć zabierając własnemu, niepełnosprawnemu dziecku potrzebne mu rzeczy, pomoc... nie potrafię takich ludzi rozumieć ani szanować... czasem zastanawiam się tylko, jak oni sami sobie potrafią patrzeć w oczy ...
Agnieszka
Hmm nie wiem, czy w ogóle można liczyć na człowieka, który potrafi tak postąpić...
Trzymaj się ... będzie lepiej, bo życie, nawet po trudnościach... zwycięża, jest Wiele osób na tym forum, które mogą to potwierdzić, ja także, choć miało mnie nie być...
p.s. Może jeszcze zrozumie, za najpierw jest ojcem, później czyimś partnerem, lub byłym ... choć nie wiem
Pozdrawiam Ciepło ^_^* |
|
| Powrót do góry |
|
 |
agnieszka1970
|
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 23:07 Temat postu: |
|
|
Wiesz jeśli ktoś coś kupi za własne pieniądze ma do tego wyłączność.
Czyli jest jego własnością. A do tego czy będzie lepiej to wątpię w to bardzo wiem że jak narazie jest gorzej i tak raczej zostanie gdyż nikt ani już nic nie da mi tego czego potrzebowałam do życia.
proszę poraz drugi o zostawienie tego bez komentarzy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
without
|
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 23:19 Temat postu: |
|
|
Agnieszka
W zgodzie z prawem, to jego rzeczy... ale ja nie o tym pisałam...
Nie broń Go, bo moim zdaniem, jeśli człowiek tak postępuje, odbiera coś własnym dzieciom, szczególnie tak już pokrzywdzonym przez los, tak potrzebującym, to sam odbiera sobie wiele, choćby szacunek do siebie... może teraz nie jest w stanie tego zobaczyć, ale taki czas przyjdzie...
Oby jak najszybciej, bo ja nawet takiej osobie nie życzę źle ...Nie życzę takiego istnienia... Tyle, ze to już on sam sobie musi dać tą szansę ... A z tym bywa różnie ...
Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
without
|
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 23:20 Temat postu: |
|
|
Agnieszka
Nie doczytałam... wybacz... już milczę...
Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|