Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

JESTEM PRZEMOCOWCEM

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maszka

PostWysłany: Sro Lip 02, 2008 19:18    Temat postu: JESTEM PRZEMOCOWCEM Odpowiedz z cytatem

WITAJCIE!
JESTEM OSOBA STOSUJACA PRZEMOC W DOMU. OD DLUZSZEGO CZASU STARAM SIE ZNALEZC POMOC, JEST TO UTRUDNIONE, BO NIE MIESZKAM W POLSCE, A JEZYK KRAJU, W KTORYM MIESZKAM NIE POZWALA MI NA PODJECIE TERAPII NA MIEJSCU. SZUKAM KONTAKTU MAILOWEGO LUB NA SKYPIE, WIEM, ZE TAKA POMOC JEST OFEROWANA ALKOHOLIKOM, WIEC MOZE KTOS POMOZE I MI. MYSLE O TRENINGU ZASTEPOWANIA AGRESJI, WIEM ZE COS TAKIEGO JEST, A JEZELI TAK, TO CZY PROWADZA GO POLACY ZA GRANICAMI KRAJU. BARDZO PROSZE O POMOC, CHCE ZMIENIC MOJE ZACHOWANIE, CZUJE, ZE TRACE KONTROLE NAD SOBA
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
dynamika
Wolontariusz NL
Wolontariusz NL

PostWysłany: Czw Lip 03, 2008 1:28    Temat postu: Re: JESTEM PRZEMOCOWCEM Odpowiedz z cytatem

Jezeli naprawde pragniesz pomocy, to zrob absolutnie wszystko co w twojej mocy by taka pomoc otrzymac osobiscie, moze sie to wiazac np z powrotem do kraju, by otrzymac pomoc wykfalifikowanego psychologa lub psychiatry.

Ludzie ktorzy wiedza, ze zdolni sa do przemocy wobec rodziny a jednoczesnie maja sumienie czasami wybieraja dobrowolna izolacje i dobrowolne bycie samemu, by nie krzywdzic innych osob - rozwaz to.

pozdrawiam,
P.
Wild

PostWysłany: Czw Lip 03, 2008 21:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

może w takiej sytuacji warto coś poczytać, jest zdaje się książka Życie ze złością - co prawda nie czytałam, ale była polecana
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Sob Lip 05, 2008 18:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Samo czytanie to...trochę jak nauka pływania bez wody....Niby można nauczyć się machać rękoma ale trudno przewidzieć co będzie w zetknięciu z woda. Czy od razu pójdziemy na dno czy tez utrzymamy się chwilkę na wodzie....
maras

PostWysłany: Czw Lip 10, 2008 23:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj

Jeśli chodzi o Wielką Brytanię to zamieszczę Ci kilka informacji
chyba że inny kraj ?

Informacja odnośnie Wielkiej Brytanii
niestety nie jest to zweryfikowane a także nie posiadam informacji gdzie można uzyskac informację w języku polskim .

Informacje można znaleźć na stronie www.standingtogether.org.uk albo pod numerem telefonu 020 8748 5717.

Można także udać się do Polish Centre pokój 44D 236-246 King Street, Hammermsith W6 ORF

Po natychmiastową pomoc można zadzwonić także na policję pod numer 999 lub do każdego lokalnego szpitala czy przychodni.

Bezpłatna krajowa linia pomocy kobietom czynna 24 godziny na dobę, wspólna inicjatywa organizacji Women's Aid i Refuge, tel. 0808 2000 247
Warto także osobiście udać się do Refuge - wszelkie dane na stronie www.refuge.org.uk,
Women's Aid - strona www.womensaid.org.uk
Rights of Women - tel. 020 7251 6577. strona internetowa: www.rightsofwomen.org.uk
Shelterline - tel. O808 800 4444 www.shelter.org.uk

Dzwonić można też do Samaritans, gdzie przez 24 godziny na dobę oferowana jest pomoc psychologiczna dla osób przechodzących kryzys, tel. 08457 90 90 90.

Kolejną organizacją jest Victim Support Line - tel. 0845 30 30 900, www.victimsupport.org.uk.

Pomoc można uzyskać też w Walii, Irlandii i Szkocji:
Walia -linia dla ofiar nadużyć domowych: 0808 80 10 800, strona internetowa: www.welshwomensaid.org

Szkocja - linia dla ofiar nadużyć domowych: 0800 027 1234. strona internetowa: www.scottishwomensaid.co.uk

Irlandia Północna - 24-godzinna infolinia Domestic Violence Helpline: 0800 917 1414 www.niwaf.org

pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
maszka

PostWysłany: Pią Lip 11, 2008 15:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

BARDZO DZIEKUJE ZA ZAINTEREOWANIE WSZYSTKIM OSOBOM, KTORE SIE ODEZWALY. KSIAZKE WLASNIE PRZYSLALA MI KSIEGARNIA I POSTARAM SIE SZUKAC POMOCY W POLISH CENTER. ZNALAZLAM TEZ MOZLIWOSC KONTAKTU MAILOWEGO Z TERAPEUTAMI, CZEKAM NA ICH ODPOWIEDZ.
POZDRAWIAM WAS
Powrót do góry
maras

PostWysłany: Pią Lip 11, 2008 15:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Ponownie Maszka

Zawsze możesz śmiało pisac , postaramy się jakoś zaradzic .

pozdrawiam
Echnaton

PostWysłany: Pon Lip 14, 2008 19:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Każdy kto stosuje przemoc i tego nie widzi...nie podejmuje zmian aby przestać tylko usiłuje walczyć z bliskimi, każdy kto zauważa swoje błędy i wypaczenia już zasługuje na wsparcie! Nie wszyscy, którzy próbowali walczyć z własnymi słabościami wychodzili z tej walki zwycięsko, ale miej ta świadomość, że niektórym się udało! i tylko do nich będziemy sie odnosić!
maras

PostWysłany: Pon Lip 14, 2008 22:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to prawda . Małym krokiem jest już dostrzec problem a większym zacząc działac w kierunku jego rozwiązania .

To prawda są osoby którym się udało . Ukłon w ich kierunku .

pozdrawiam
maszka

PostWysłany: Wto Lip 15, 2008 22:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DZIEKUJE ZA WSPARCIE, JEST MI BARDZO CIEZKO, CZUJE SIE NADAL BEZSILNA WOBEC MOJEJ ZLOSCI...PO PPZESTUDIOWANIU KSIAZKI PT ZYCIE ZE ZLOSCIA, WIDZE DKACZEGO JA STOSUJE, CO CHCE UZYSKAC, WIDZE, CO POWINNAM ZROBIC, JAKIE KROKI PODJAC, ALE NIESTETY JEST TO BARDZO TRUDNE...NA RAZIE UDALO MI SIE ODRZUCIC JEDNO ZAPROSZENIE OD ZLOSCI...TO I TAK SUKCES.
WSPIERA MNIE MAZ, KTOREMU JEST TEZ BARDZO TRUDNO W TEJ SYTUACJI. NADAL SZUKAM POMOCY PROFESJONALISTOW.
POZDRAWIAM
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: