Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

czy kogoś to zainteresuje?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
anula

PostWysłany: Sob Maj 31, 2008 11:58    Temat postu: czy kogoś to zainteresuje? Odpowiedz z cytatem

mam na imie Ania i właśnie przeżywam terudny okres w życiu rozstałam sie po 3 latach z facetem który sie mną pernamentnie bawił, bił , wyzywał i nie szanował po wszyttkim wrócił do mamusi i jest szczęśliwym człowiekiem hm...tyle ze ja nei jestem wszyscy mi mówią dobrze sie stało ale chyan nie skoro jak ciągle płacze i się zamartwiam... chciałabym uwierzyć troche w siebie ale to trudne jak sie ma 2 pare lat i jest sie samą wśród tłumu tzn poważnie nie mam rodziny tylko suczke i królika żałosna jestem wiem ,że ale już przestałam sobie radzić z tym wszystkim znalazłam tą strone i nie wiem co dalej robic rozmowa pomaga ale na krótko... a ja czuje ze czaesem nie mam siły życ
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
maras
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Sob Maj 31, 2008 12:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj anula

Tak jak zapewne czytałaś na łamach tego forum możesz spróbowac udac się do psychologa bądz uczestniczyc w terapii .
To że sie tak czujesz nie jest niczym dziwnym i nie masz się czego wstydzic . Bardzo wiele jest takich osób ale nie każdy ma tyle odwagi aby o tym o tym powiedzic lub napisac .
Wiesz a Ty napisałaś to jest krok odwagi .

ps. cieszę się że jesteś z nami tutaj z nami Smile .

pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Echnaton

PostWysłany: Nie Cze 01, 2008 21:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z tego co widzę, to...
- nie masz dzieci,
- sprawca nie mieszka z Toba,
- masz ułożone sprawy z nim i jesteś niezależna...

To, ze masz dwadzieścia parę lat to także zaleta....

I moja prośba, jaka jest Twoja sytuacja, nie pozwól nam się domyslać....
Maga

PostWysłany: Pon Cze 02, 2008 9:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Anula-lepiej być samemu niż z niewłaściwym człowiekiem, Ty masz szczęście że go nie ma i nie ma nic co by Was jeszcze łączyło, masz szansę żyć normalnie, na nowo ułozyc sobie życie, bez przemocy, spokojne, wielu z nas nigdy to nie bedzie dane, nigdy sie od naszych przemocowców nie uwolnimy
Powrót do góry
JustynaC.

PostWysłany: Nie Cze 08, 2008 19:43    Temat postu: Witaj Aniu Odpowiedz z cytatem

Wiem że 3 lata w związku to dużo zwłaszcza w związku przemocowym. Im dłużej jestes tym bardziej ty czujesz się winna , szukasz usprawiedliwień, z każdym dniem już nie jesteś soba, osaczona trwasz i wciąz jesteś , cierpisz.
Aniu to było...... , rany bolą , potrzebują tego bólu ale dobrze opatrzone będa z czasem coraz mniej widoczne.
Wiem, samotność jest straszna, smutna ale wolność to początek radości życia.
Mam 33 lata, kiedys też malam 20, odeszlam dopiero wtedy kiedy 3- letni synek widząc mnie na podłodze zapytal : tato zabiłes mamusię on odpowiedział : nie wiem idź zobacz.
To było w 2003 roku, od 5 lat obchodzę rocznicę mojej wolności, patrzę na syna i jestem szczęsliwa.
Pozdrawiam Cię Aniu gorąco i służę wsparciem.
Justyna
gigi31

PostWysłany: Pon Cze 09, 2008 10:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aniu bedzie dobrze...kazdy nowy dzien bedzie lepszy od poprzedniego ...z czasem odnajdziesz spokoj i nadzieje .....wierze w ciebie i dziekoj Bogu ze dal ci druga sznse Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: