Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

trochę zdrowego egoizmu...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jagna00

PostWysłany: Sro Wrz 03, 2008 18:29    Temat postu: trochę zdrowego egoizmu... Odpowiedz z cytatem

Czytam tak o nieszczęściach ludzkich i przychodzi mi do głowy parę przemyśleń. pisać będę o w miarę nornalnych osobach, nie alkoholikach, pedofilach, chorobliwie zazdrosnych. rozwód, który i ja przeżyłam, jest tragedią dla dorosłego ale przede wszystkim dla dzieci. po rozwodzie, trudno sie połapać ze sobą a co dopiero zacząć normalnie żyć i wychowywać potomstwo. ale zawsze jest ojciec, który dla nas mógł być - jak mąż- ostatnim draniem, ale dla dzieci jest jedynym, kochanym tatusiem. nie pozbawiajmy dzieci tego. utrudnianie kontaktów, mówienie złych rzeczy o ojcu, napuszczanie na ojca, działa przeciwko nam. KOBIETY - dzięki ojcu, który CHCE się kontaktować z dzieckiem, mamy czas dla siebie! mamy te kilka godzin w tygodniu czy miesiącu, na spędzanie czasu tak jak nam się podoba. /fryzjer, książka, przyjaciółka, nowy facet/. ojciec, który chce kontaktu, nigdy nie zrani dziecka, pod jego opieką nic złego się nie stanie!nie róbmy z siebie matek-polek bo te czasy już minęły! radosna i zadbana, spełniająca się zyciowo matka ma więcej cierpliwości i miłości do dziecka. zgadzacie się z tym?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wild

PostWysłany: Sro Wrz 03, 2008 20:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiesz Jagna nie wiem jak ty, ale większość matek nie ma nic przeciwko kontaktom ojca z dziećmi, jeśli facet chce się z dziećmi kontaktować, jeśli nie stanowi dla dziecka zagrożenia, to naprawdę niewiele kobiet będzie przeciwko kontaktom dzieci z takim ojcem... niestety jest dużo ojców, który mają swoje dzieci najmocniej - przepraszam za brzydkie słowo, ale w dupie... dzieci ich nie interesują, nie obchodzi ich czy dziecko ma co jeść, gdzie spać, co czuje, nic ich nie obchodzi, dziecko traktują jak śmiecia, i mówię to z pozycji nie byłej żony, bo nią nie jestem ale pozycji dziecka, bo przeżyłam takie traktowanie mnie przez własnego ojca i to boli, bardzo... wiec przepraszam jak słyszę często teksty różnych tatusiów, to mnie szlag trafia, bo oni nie dadzą pieniędzy na dziecko, bo obrazili się na żonę, albo i co gorsza na dziecko, bo jest z matką, bo nie chce mówić, że mama jest niedobra... nie neguję, że są ojcowie, którym naprawdę zależy na dzieciach, a byłe żony utrudniają im kontakty z dziećmi, ale moim skromnym zdaniem, to takich ojców jest garstka w porównaniu z większością, który walczą głównie o to, żeby dokopać swojej byłej żonie i nie płacić alimentów, jest takie forum, zdaje się W stronę ojca czy coś takiego, ktoś tu podawał linka do tego forum, wystarczy poczytać sobie trochę tamto forum, żeby zrozumieć, że bynajmniej nie o dzieci chodzi wielu z tych pseudo tatusiów
Maga

PostWysłany: Czw Wrz 04, 2008 9:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a moje doświadczenia z wizyt ojca u dzieci to wymioty, sikanie w majtki i budzenie sie z płaczem w nocy po tym jak tatuś ich odwiedzi, bo opowiada dzieciom jak to on je kocha i jaki jest wspaniały a mama to taka zła osoba, nie kocha ich, jego przyjazd to awantury bo sie nie odzywam a przeciez skoro on przyjechał to ja mam obowiazek z nim rozmawiać i wymieniac jeszcze by można wiele...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: