Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Maga
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 11:40 Temat postu: Pozbawienie władzy rodzicielskiej |
|
|
czy orientujecie się jak wygląda w praktyce możliwość pozbawienia matki władzy rodzicielskiej? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Meg
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 22:11 Temat postu: |
|
|
Poczytaj może to..., zwłaszcza pkt.3.
W moim przypadku, mimo, że mąż ma wyrok z 207 - adwokaci twierdzą, że ograniczenie - tak, ale pozbawienie raczej już nie.
http://www.rpo.gov.pl/index.php?md=1018&s=1 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 9:30 Temat postu: |
|
|
czytałam i czy podpisanie zgody na paszport jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na wyjazd za granicę? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Lip 22, 2008 16:34 Temat postu: |
|
|
Mon Dieu, sąd może wtedy pozbawić władzy rodzicielskiej gdy jedna ze stron rażąco ejj nie wykonywała albo zaniedbywała...Czy Twoje postępowanie Maga jest nadużywaniem władzy? albo jej niewykonywaniem? Sama sobie odpowiedz! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Sro Lip 23, 2008 8:12 Temat postu: |
|
|
wiesz, on uważa że ja nadużyła władzy, ja uważam ze robi to z żądzy zemsty |
|
Powrót do góry |
|
 |
dynamika Wolontariusz NL

|
Wysłany: Sro Lip 23, 2008 16:17 Temat postu: |
|
|
Echtanon
Problem z przemocowcami jest taki, ze oni beda klamac i zmyslac w sadzie , wiec trzeba byc ostroznym.
pozdrawiam,
P. _________________ "Sukces mierzy sie tym jak wysoko dolecisz kiedy odbijesz sie od dna" General George Patton Jr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sro Lip 23, 2008 22:52 Temat postu: |
|
|
pewnie że często kłamią , zmyślają . Jak to mówią ' tonący się chwyta.." lecz i tak się nie wybielą.
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Czw Lip 24, 2008 8:00 Temat postu: |
|
|
nakłamał, nakłamał, ale jestem w stanie to udowodnić, przynajmniej częściowo, dokładnie nie wiem co w tym piśmie o pozbawienie mnie władzy napisał, bo go na oczy jeszcze nie widziałam, wiem troche tylko od swojego prawnika
ciekawe czy do prokuratury tez już na mnie napisał, że nadużyłam władzy...póki co to jeszcze żadne wezwanie do prokuratury nie przyszło |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 0:13 Temat postu: |
|
|
Tu chodzi tylko o to, ze by gromadzić fakty, dowody, świadków, o tym cały czas mówię, powtarzam , nawołuje. I konsekwentnie robić swoje bez względu na postępowanie przemocowca. _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Sro Lip 30, 2008 14:57 Temat postu: |
|
|
a co zrobic gdy on coś usiłuje sobie zdobyć, fałszuje fakty?
ja juz nie mam siły... |
|
Powrót do góry |
|
 |
dynamika Wolontariusz NL

|
Wysłany: Sro Lip 30, 2008 16:33 Temat postu: |
|
|
Maga napisał: | a co zrobic gdy on coś usiłuje sobie zdobyć, fałszuje fakty?
ja juz nie mam siły... |
Hej,
Po pierwsze koniecznie nalezy znalezc prawnika, ktory w tym temacie sie orentuje, i skorzystac z jego uslug, - KONIECZNIE
Prawnicy maja wieksze doswiadczenie w zwalczaniu klamstw w sadzie niz my, ich reprezentacja jest bezcenna
pozdrawiam,
P _________________ "Sukces mierzy sie tym jak wysoko dolecisz kiedy odbijesz sie od dna" General George Patton Jr. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Lip 30, 2008 23:58 Temat postu: |
|
|
Maga, przecież Ty masz prawnika, ale zarażasz go tak bardzo swoimi obawami, ze czasami boję się, ze on nie podoła i wymaga jakiegoś wsparcia...Skontaktuj go ze mną, może wspierając go będę wspierał Ciebie:) bo wspieranie Ciebie jakoś nieszczególnie mi widać idzie... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Pią Sie 01, 2008 8:54 Temat postu: |
|
|
wiecie prawnicy raz mówią jedno potem drugie, że sama się gubię...
na razie prawnik mówi ze mąż nie ma szans aby odebrac mi władzę ale...
dlaczego ludzie robią takie rzeczy, ja tego nie rozumiem, jak można takim być? mąż najpierw dzieci nie chciał, teraz niby je kocha i chce odebrac mi władzę i jeszcze unieważnic paszporty dzieciom
prawnik powiedział ze na unieważnienie nie ma szans. potem ze to jest 12 lat procesowania się, tzn. ze ja mam 12 lat jeszcze z nim walczyć? ja tego nie wytrzymam bo właśnie osiągnełam kres swojej wytrzymałości! |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Sie 03, 2008 21:36 Temat postu: |
|
|
Wydaje się, ze ten Twój prawnik to optymistycznie uważa, że jeszcze 12 lat bedize żył z Twoich pieniędzy, a Ty sama wiesz , ze tak nie będzie. Maga, przecież Ty konsekwentnie idziesz do przodu, układasz swoje życie według Twoich prawideł i nie ma znaczenia, ze Twój mąz miota się jak mucha złapana w sieć groźnego pająka...Ona może i ugryzie pająka, może go nawet zranić, ale mądry pająk ubywa w kąt i spokojnie czeka aż zacznie działać znieczulenie, a krnąbrna muszka przemieni się w potulne ciele.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Pon Sie 11, 2008 8:03 Temat postu: |
|
|
to pocieszające ale i tak się boję...
a jeśli w opinii jest ze kontakty ojca z dziecimi maja byc w obecności matki to czy ojciec moze dostac pieczę nad dziećmi na czas rozwodu? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|