Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
beatachojnacka
|
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 13:34 Temat postu: eksmisja cd. |
|
|
Właśnie w tym tygodniu dowiedziałam się ze za eksmisję przez komornika będę musiała zapłacić 800zł.Ponadto nie wiadomo czy dojdzie do skutku ponieważ nasze prawo nie przewiduje eksmisji na bruk.Czyli sąd swoje organista swoje a życie jeszcze co innego.Powiedzcie jak żyć w takim kraju gdzie wyrok sądowy nie jest respektowany przez prawo?W kazdej chwili policja moze wprowadzic do mieszkania kogos pijanego awanturującego sie i grozącego ze wszystkich pozabija jak żYC????? _________________ BEATA |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wild
|
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 13:39 Temat postu: |
|
|
Bo największym celem naszego kochanego państwa jest pilnowanie, żeby biednym pijaczkom krzywda się nie stała... bo na pijaczkach Polska stoi!
Nie tak dawno pokazywali w telewizji pewną młodą i niezbyt zamożną panią, która w dobroci swojej przygotowywała bigos i nosiła go bezdomnym pijaczkom na dworcach, bardzo ją za to chwalili. Pokazywali też dwóch młodych chłopców, który pomagali bezdomnemu pijaczkowi, też byli chwaleni pod niebiosa. Jakoś nikt nie propaguje w telewizji pomocy dzieciom pijaków, nie pokazuje ich cierpienia, tylko wszyscy rozczulają się nad biednymi pijaczkami. Czyż to nie szlachetne?
Ale ja nie jestem szlachetna, i chciałabym żeby opieka społeczna nie przyznawała zapomóg pijaczkom, żeby mieli dalej za co chlać!  _________________ krzyk ofiary zwabia sępy |
|
Powrót do góry |
|
 |
beatachojnacka
|
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 13:50 Temat postu: |
|
|
Jestem z Toba i niech ludzie się dowiedzą jak pijak moze zatruc życie!!!!Nie tylko najblizszym ale również sąsiadom.Moze wtedy ludzie któży pomagają biednym pijaczkom otworzą oczy na rzeczywistość!!!!!!!!!!!!!!! _________________ BEATA |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wild
|
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 13:56 Temat postu: |
|
|
Może ustanówmy sobie dzień Forumowiczów Niebieskiej Linii, wypiszmy transparenty i pójdźmy protestować przed sejmem, a co?!
Wszyscy mogą, to my też!
Mam nawet jedno hasło:
PRECZ Z WSPÓŁUZALEŻNIONYM PAŃSTWEM! _________________ krzyk ofiary zwabia sępy |
|
Powrót do góry |
|
 |
gigi31
|
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 22:09 Temat postu: |
|
|
Alkohol zniszczył już niejednego....niejdną rodzine ...... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wild
|
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 23:09 Temat postu: |
|
|
gigi31 napisał: | Alkohol zniszczył już niejednego....niejdną rodzine ...... |
to nie alkohol, to ludzie niszczą siebie i innych _________________ krzyk ofiary zwabia sępy |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 23:27 Temat postu: |
|
|
Wild tylko co da protest pod Sejmem...
czy lepiej pomyślec nad konstruktywnym projektem i potem troszkę powalczyc o zmiany .....
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wild
|
Wysłany: Pon Lip 14, 2008 17:29 Temat postu: |
|
|
Maras, obywatelskie projekty zwyczajowo lądują w koszu, więc nie wierzę by praca nad projektem dała jakiś efekt, za to wrzaski w Polsce ceni się najbardziej. Kto potrafi najgłośniej wrzeszczeć, ten ma największe prawa...  _________________ krzyk ofiary zwabia sępy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pon Lip 14, 2008 18:57 Temat postu: |
|
|
Prawda! Jestem zwolennikiem praworządności i takiego postepiowania ale w naszym kraju ten kto krzyczy najgłosniej ten ma...a ustawa o eksmisjach leży sobie spokojnie w sądach i na nic nie liczy...Sejmowi włodarze dochodzą do wniosku, że pokrzywdzonym juz nigdy nie będą a bezdomnym - i owszem, więc ograniczaja prawa pokrzywdzonych przyznając ich nadmiar sprawcom...Też nie jestem zwolennikiem projektów obywatelskich.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
beatachojnacka
|
Wysłany: Pon Lip 14, 2008 20:12 Temat postu: |
|
|
Mozemy manifestować pod sejmem albo gdzie kolwiek ale to prawda co to da?Myślę ze sprawa z przed kilku miesięcy gdzie sprawca przemocy wyszedł z więzienia i zabił zonę pozostawiając dwie córki nikomu nie dała do myślenia ale gdyby któraś z nas zabiła swojego oprawcę to z wiezienia by nie wyszła!To prawo jest chore a my nie potrafimy go wyleczyc!!!Na zachodzie taki ktoś dostaje zakaz zbliżania się do danych osób a u nas jak kto chce i to my musimy wysłuchiwac ze jesteśmy takie czy owakie ze nie mamy wstydu a kochanków cale bataliony a ten o tak krzyczy jest pokrzywdzony przez los i ludzi a juz najbardziej przez tą wredną zonę która powiedziała dość przemocy.No coż tak chyba musi już byc żeby dla swiętego spokoju się poddac i dac gnębic nie tylko przez oprawców w domu ale również przez prawo!!!!! _________________ BEATA |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pon Lip 14, 2008 22:56 Temat postu: |
|
|
moźe lekko się niektórzy zdziwią i nazwą mnie wizjonerem . Lecz się nie zgadzam że wszystkie projekty lądują w koszu . Zgadza się że częśc z nich pisana jest do szuflady bądz na stracie ląduje w niszczarce urzędnika ale warto zadac sobie pytanie tu i teraz dlaczego tak jest ? ....
jeśli silnie i konsekwentnie będziemy iśc do celu którym jest w tym wypadku projekt to się uda . Zapewne będzie na poczatku kilka porażek ale to nic to tylko mała bariera .
Coż tak osobiście uważam .
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
Masza35
|
Wysłany: Pon Lip 14, 2008 23:30 Temat postu: |
|
|
Uwazam,ze aby miec wpływ na to projekty ustaw ,nalezałoby powołac
do zycia organizacje pozarzadową...stowarzyszenie, ewentualnie fundacje, ktorej głosem moznaby mowic...i z ktorą beda się liczyc.
A z drugiej strony,tak na marginesie wydaje sie ze ustawodastwo nie jest w Polsce najgorsze...natomiast na poziomie realizacji, wykorzystania prawa ..tu jest pole ugoru...
I oczywiscie swiadomosc ludzi, nieznajomosc mechanizmow przemocy w sądzie, w prokuraturze, na policji to poraza..tutaj potrzeba dukacji..i pokolenia...  _________________ Bog nie moze byc wszedzie obecny, dlatego stworzyl matke |
|
Powrót do góry |
|
 |
beatachojnacka
|
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 13:54 Temat postu: |
|
|
Dobrze załóżmy organizacje pod hasłem"STOP PRZEMOCY DOMOWEJ"tylko powiedzcie mi kto się tym przejm9ie bo napewno nie ci co teraz rządzą.Wiem ze moze gdzieś kiedyś ktos powie głupia baba chce zmieniac świat ale powiedzcie mi ile mozna cierpiec z powodu nieudolności władz.Ustawa o eksmisji za przemoc w rodzinie mówi że "sprawcy nie musi zapewnić się lokalu zastępczego"ale juz nastepny punkt "niemożna eksmitować na bruk".Gdzie sens i logika tej ustawy bo ja osobiście twięrdze ze jeden punkt z drugim się mija!!!Pozdrawiam Beata _________________ BEATA |
|
Powrót do góry |
|
 |
selment
|
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 16:07 Temat postu: |
|
|
No i stało się zaczynam być straszną małpą!Zadzwoniłam do Pana ładnego z informacją że role się odwracają i że zamierzam być taką jakiej nigdy nie znał!Gadałam z nim na jego poziomie - nie cedzone ze strachem totalnie przemyślane delikatne słowa a poetycko splecione potoczne dobitne słowa z ozdobnikami na jego poziomie - był w szoku!!Jejku ja mu normalnie nie dałam dojść do słowa!!!Masakra!!!!Powiedziałam że obrona to zamierzchłe czasy i teraz możemy powojować!!! Określiłam jasno i wyraźnie swoje oczekiwania!!Zamierzam pokazać mu pismo do Prokuratury o znęcanie tak by wiedział że nie straszę!!! Czyli realnym staje się kolejne wojowanie w sądzie!!! Dziewczyny on się popłakał!! a raczej złość w nim płakała. Sztuczka ze łzami jest mi bliska - stosował ją dość często!! i tym razem na litość!!! - bo on ma 180 na 160 ciśnienie ,że musi się leczyć, pije bo zapomina a tak naprawdę robi wszystko dla dzieci. Przedwczoraj poinformował mnie że najmłodszy syn nie jego a wczoraj jak on go kocha i on go wychowuje więc jego - Normalnie chore!!granice wytyczone jeśli będzie je przekraczał będą kolejne dowody!!!i choć cholernie się boję to odwrotu nie ma! |
|
Powrót do góry |
|
 |
selment
|
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 16:12 Temat postu: |
|
|
przepraszam za pomyłkę!! |
|
Powrót do góry |