Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pysia
|
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 10:46 Temat postu: Ważna Książka |
|
|
Poczułam sie zachęcona do inwencji(choć nie osobiście)
W tym temacie chodzi o książki te ulubione i te ważne w życiu i chodzi też o rozmowę o ksiązkach.ZAPRASZAM |
|
Powrót do góry |
|
 |
pysia
|
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 21:17 Temat postu: |
|
|
Książek ważnych było wiele w moim życiu i dotyczyły wielu tematów.
Jedną z nich jest "Ciałko" Wojciecha Eichelbergera.
Jest o tym co się dzieje w ciele pod wpływem przeżyć wewnętrznych.
Może sie przydać gdy człowiek nie wie co mu przeszkadz w życiu.Niektórzy ludzie mają poczucie dyskomfortu w życiu mimo iż nie brakuje im nieczego.Trudno z czymś takim iść do terapeuty.Książka ta pomaga zrozumieć zależności zachodzące pomiędzy psychiką a odczuwanymi dolegliwościami.Przeczytanie jej spowodowało,że zadałam sobie parę pytań i to pomogło mi zgłosić sie do specjalisty z konkretnym problemem
polecam
aha jakby ktoś ja namierzył to niech powie gdzie, bo jak dotąd nie udało mi się jej kupić
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka1970
|
Wysłany: Wto Paź 28, 2008 22:18 Temat postu: |
|
|
Książki które mogę pojęcia to książka Erica Berne W co grają ludzie tu chyba nie będ pisać o czym ona jest bo chyba sam tytuł o tym mówi że jest to książka o grach a skoro autorem jest psychiatra to może tylko być o naszych zachowaniach:)
a następna książka to Paweł Karpowicz Terapia wewnętrznego dziecka ta akurat książkę musiałam przeczytać kilka razy aby zrozumieć że autor przedstawia w niej trudne kwestie związane z emocjalnymi urazami z dzieciństwa. Oraz pokazuje sposób uzdrowienia wewnętrznego dziecka.
To książkę polecam gorąco:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mersi
|
Wysłany: Sro Paź 29, 2008 14:54 Temat postu: A co... |
|
|
A co z TV?
Czy możecie polecić szczególnie jakiś film? _________________ Dopóki walczysz,zwyciężasz... |
|
Powrót do góry |
|
 |
pysia
|
Wysłany: Sro Paź 29, 2008 19:37 Temat postu: |
|
|
tak właściwie to jest już temat o książkach wartych polecenia...jak sądzę w domyśle nt.przemocy
Tutaj chętnie widziałabym ksiązki(mogą być też filmy) nie związane z tematem przemocy..przynajmniej nie bezpośrednio...
np.czy czytano Wam Baśnie Andersena na dobranoc...a Braci Grimm?Niektóre sa koszmarne...i śnią mi sie po nocach do dzisiaj
Kedy czytałam braci...byłam juz całkiem spora(czytałam sobie sama)i mimo to mam wrażenie,że one są jak horrory-nie dla wszystkich...
a jaki film okazał sie wart zapamiętania?
Ja pamiętam filmy z najlepiej stepującym aktorem wszechczasów(ktoś odgadnie?) i westerny oglądane z dziadkiem w sobotnie poobiednie popołudnia ....
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Meg
|
Wysłany: Sro Paź 29, 2008 22:24 Temat postu: |
|
|
Świąteczna Gospoda i Rio Bravo  |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sro Paź 29, 2008 23:41 Temat postu: |
|
|
ostanio staram się uzyskac licencję na film gasnący płomień z możliwością odtwarzania na szkoleniach/konferencjach . Jednak póki co prace nad tym trwają coż ...
Ponadto polecam odnośnie książek Trzepot Skrzydeł (jest w wykazie literatury).
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
anax
|
Wysłany: Czw Paź 30, 2008 1:04 Temat postu: |
|
|
maras jakie szkolenia masz na myśli? coś dla "ofiar" przemocy?
ja jeszcze tego fimu nie widziałam, chciałam go kupić i obejrzeć ale jakoś boję się sama  |
|
Powrót do góry |
|
 |
pysia
|
Wysłany: Czw Paź 30, 2008 1:11 Temat postu: |
|
|
jak juz uzyskasz lecencję to będziesz mógł tylko ty odtwarzać?czy będzie mozna na konferencjach/szkoleniach?bo ja tez bym chciała...
pozdrawiam
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Czw Paź 30, 2008 1:33 Temat postu: |
|
|
zobaczymy co z tego wyjdzie . Na chwilę obecną nie mam jeszcze tej odpowiedzi _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
|