|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sro Paź 01, 2008 7:34 Temat postu: Pomoc instytucji. |
|
|
http://szukaj.wyborcza.pl/archiwum/1,0,5185747.html?kdl=20080930GW&wyr=rząsające
W papierowym wydaniu więcej szczegółów.
Trauma zdarzenia, trauma po zdarzeniu....
Czy pomoc instytucjonalna jest zła dlatego, ze jest nieskoordynowana? Czy też dlatego, że instytucje nie umieją pomóc? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
pysia
|
Wysłany: Nie Paź 19, 2008 21:17 Temat postu: |
|
|
ogólnie rzecz ujmując , pomoc instytucjonalna jest zła bo instytucja jest bezduszna.Ideałem byłoby, gdyby nad każdą osobą doznającą przemocy czuwał jeden pomagacz.Niedopatrzenia w instytucjach zdarzają sie ciągle,to nie jest dobry system lecz wygodny a przede wszystkim opłacalny(administracja,urzędnicy itd)Niestety gdy instytucja ma zająć sie żywym a do tego poranionym człowiekiem i jej to nie wychodzi to jest bardzo źle, wręcz tragicznie.To nie powinno mieć miejsca!!!
Osobiście ciągle to mam,zdziwienie i bezradność gdy okazuje się,że pytam o coś człowieka a odpowiada mi bezduszna instytucja. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka1970
|
Wysłany: Nie Paź 19, 2008 21:40 Temat postu: |
|
|
:(Niestety chyba wiem o czym ta dziewczyna z artykułu mówi:(
czy można przeczytać w całości ten artykuł gdzieś? |
|