Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pon Gru 29, 2008 16:37 Temat postu: Bez względu czy jesteś sprawcą czy ofiarą, |
|
|
Bez względu czy jesteś mężczyzną czy kobietą, jeśli zdecydujesz się na zmianę swojego życia i poszukujesz dróg wyjścia jestem pierwszym, który wita Cię z otwartymi ramionami. Z każdej sytuacji jest wyjście, w wielu sytuacjach można jeszcze wiele zmienić, ale każda zmiana wymaga zmiany swego dotychczasowego życia, czasami gruntownej renowacji, zaczynania bez wstępnych ustaleń. To trudne, a jednocześnie - w każdej sytuacji możliwe. Jeśli huragan zniszczył Ci Twój dom to nie czas na łatanie dziur spróchniałymi deskami tylko na generalny remont, prawie od nowa. Pewne sprawy muszą pozostać - przecież jesteś juz ileś lat w zwiazku, ale tylko to, reszta wymaga porządkowania na nowo. Czy jesteś gotowy na takie zmiany? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mersi
|
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 8:21 Temat postu: ... |
|
|
Jasne  _________________ Dopóki walczysz,zwyciężasz... |
|
Powrót do góry |
|
 |
nektarynka
|
Wysłany: Pią Lis 13, 2009 23:55 Temat postu: |
|
|
Nareszcie dojrzałam do tej decyzji... _________________ ...:::Kiedy coś uparcie gaśnie- zaufaj iskierce nadziei:::... |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 0:00 Temat postu: |
|
|
Jestem także z Wami.  _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 23:38 Temat postu: |
|
|
Będziemy Cie wspierać w Twojej decyzji. Nikt nie zasługuje na to aby tkwić w zwiazku opartym na przemocy! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaszcze
|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 11:26 Temat postu: |
|
|
"wstaje nowy dzień, nie zatrzymam się...
wiarę w sobie mam, silną niczym wiatr....
ciepłe słońce witam znów....
nie chcę dłużej nocą żyć..."
od roku robiłam "remont", ponieważ "przemeblowania" i "łatanie" nie przyniosło rezultatów....nie dało się dłużej już...buduje na nowo, nie jest łatwo ... wyszłam z chorego altruizmu i uczę się zdrowego egoizmu...
jeszcze "kocham " moje kraty w oknach, "kocham" moje podwójne drzwi z 4 zamkami....to wsparcie dla bezpieczeństwa....
ale kocham MOJĄ WOLNOŚĆ=WOLNOŚĆ WYBORU, nareszcie pokochałam siebie
Pozdrawiam Kasia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nieszka2000
|
Wysłany: Nie Lut 28, 2010 18:03 Temat postu: |
|
|
..ładnie napisane  |
|
Powrót do góry |
|
 |
anwy
|
Wysłany: Nie Lut 28, 2010 19:20 Temat postu: |
|
|
Dziękuję wszystkim zaangażowanym w pokazywanie lepszej drogi przez życie. Jestem tu krótko, a zmian dokonałam sporo, wprawdzie jeszcze wiecej przede mną ale przy tym wsparciu dam radę.
A WZYSTKO ZACZĘŁO SIĘ OD "NL" ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
anwy
|
Wysłany: Wto Cze 22, 2010 21:47 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj na onecie był czat nt. przemocy w rodzinie. Czytając te wypowiedzi ogarnęło mnie przerażenie - jak mało ludzie wiedzą o swoich prawach. Ciągle jest bardzo widoczny brak w świadomości społeczeństwa, co to jest przemoc i jak jej przeciwdziałac. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Inkaszu
|
Wysłany: Pon Mar 14, 2011 17:54 Temat postu: |
|
|
Staram się być gotowa na nowe ale boję się tej nowej drogi i czuję strach jak to będzie  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Mar 14, 2011 19:19 Temat postu: |
|
|
To normalne, każdy z nas odczuwa lęk jeśli stąpa po nowych ścieżkach. Pierwszy krok jest niepewny, podszyty strachem, zbyt często oglądamy się na boki, wypatrujemy, ale następny...staje się lżejszy, trzeci jeszcze uwikłany w niepewność, w oczekiwanie, w społeczne aprobaty, a kolejne, i znów kolejny wiedziony ciekawością i radosnym trzepotem serca wwodzi nas w głąb siebie, pozwala poznać dotychczasowy świat w innym ujęciu, w innym czasie i przestrzeni. Po pewnym czasie poruszamy się tak jakbyśmy szli tym szlakiem od początku....
Wszystko jest trudne zanim stanie się łatwe... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
malina374
|
Wysłany: Czw Mar 24, 2011 21:26 Temat postu: |
|
|
Ja też jestem gotowa ( po wielu latach),wyjść z marazmu i być w końcu szcześliwa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|