Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Mar 10, 2009 22:22 Temat postu: Doświadczenia z badań w RODK |
|
|
Inetresujące mogą byc wasze przykąłdy i doświadczenia z tym zwiazane. O co pytają? Jak pytaja? Na co zwracaja uwage a co jest ignorowane? Podzielcie się swoimi doświadczeniami.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność”
Ostatnio zmieniony przez Echnaton dnia Sro Mar 11, 2009 8:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 0:47 Temat postu: |
|
|
czy temat nie jest zbytnim ryzykiem ...?
tak jak w przypadku historii z dynamitem hmmm osobiście mam wątpliwości.
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
yamato
|
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 18:13 Temat postu: |
|
|
Owszem coś mogę na ten temat powiedzieć i choć opinia wydana przez RODK nie byla dla mnie krzywdząca ale co do przeprowadzonych tam badań mam dużo zarzutów .
Przede wszystkim nie zostały przeprowadzone profesionalnie jeśli już przychodzi ktoś na takie badania to powinien być raczej traktowany poważnie a nie z czym się ja spotkałem że pan psycholog rozmawiał ze mną dołownie 1 minutę nie to nie błąd dosłownie tyle czasu mi poświęcił bo jak to zaznaczył bardzo się gdzieś śpieszył .
Dla mnie to żenada że pan psycholog wydał opinię po tych dwóch pytaniach jakie mi zadał oczywiście że skarżyłem tą opinię choć była dl mnie dobra lecz co mnie poruszyło to brak zainteresowania i robienie tego wszystkiego szablonowo taki jest mój punkt wiidzenia na takie badania . Dlatego nie chcąc już trafić tam ponowinie napisałem do sądu o zmianę ośrodka w którym to ma się odbyć następne badanie już tylko samych dzieci . _________________ Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie że to miłość może uczynić go szczęśliwym
Największa satysfakcja w życiu to świadomość ,że się nikogo nie skrzywdziło .
YAMATO ..大和 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 18:34 Temat postu: |
|
|
To faktycznie przykre kiedy osoba, któej masz prawo zaufać z racji wykonywanego zawodu zawodzi i nie może poświęcic za duzo czasu. Juz lepiej aby powiedziała - dzisiaj jestem zajęta, umówie zsię na ....i podała termin...Odczułeś to jako osobistą zniewagę.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Fifiola Moderator - Współpracownik NL psycholog

|
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 21:08 Temat postu: |
|
|
yamato, jakieś testy pisałeś? |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 21:36 Temat postu: |
|
|
To musiały byc bardzo krótkei testy, zaledwie 60 sekundowe! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
18skorpion
|
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 23:11 Temat postu: |
|
|
bardzo zaciekawił mnie temat tych badań. chciałabym się dowiedzieć czy zakładając sprawę o pozbawienie władzy rodzicielskiej też trzeba przejść takie badania? jestem 10 lat po rozwodzie, córki mają 11 i 12 lat i nie mają żadnych kontaktów z "tatusiem". z tego co wiem on jest non stop szukany przez policję i wiele różności ma na sumieniu. a ja dla przyszłego spokoju dzieci chciałabym tą kwestię uregulować |
|
Powrót do góry |
|
 |
yamato
|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 12:30 Temat postu: |
|
|
żadnych testów nie miałem a czas oczekiwania na swoja kolej zagosporarowałem w ten sposób że grałem z dziećmi w grę logiczną .bardzo zdiwiony był pan psycholog gdy wyszedł od siebie i się mnie zapytał co robimy więc mu odpowiedziałem że gram z chłopcami w taką fajną grę logiczną . To był jedyny moment gdy psycholog zainteresował się nami i choć relacje z młodszym synem w tym czasie były napiete ale pod koniec już się nawet wygłupialiśmy tylko mama nie postąpiła grzecznie i wyszła z młodszym synem nie żęgnajac się nawet z drugim synem czego nie zrobił tak że i brat.
Przykre ale ja już nie mam na to wpływu i bardzo ubolewam nad tym że mama nie zgodziła się nawet na samodzielne spotkanie synów mówiąc starszemu synowi że nie puści mlodszego bo mogę się gdzieś czaić za drzewem i bedę chcał go porwać dla mnie to jest wręcz chore aby tak krzywdzić własne dzieci .
Dlatego nie polecam placówki RODEK-u w OLsztynie bo jak się zdążyłem dowiedzeić nie tylko ja byłem tak potraktowany w tym ośrodku . _________________ Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie że to miłość może uczynić go szczęśliwym
YAMATO ..大和 |
|
Powrót do góry |
|
 |
yamato
|
Wysłany: Nie Mar 15, 2009 22:05 Temat postu: |
|
|
Myślę że jest to ciekawy temat dziwne dla mnie jest że nie wbudził on zainteresowania .
Raczej wiekszość forumowiczów pewnie przechodziła takowe badania w RODEK-ach podzielcie się swoimi spostrzeżeniami mogą się okazać pomocne .
Moim skromnym zdaniem takowe instytucje powinne być zlikwidowane jest to dziwny twór właśnie RODEK uczucie jak bym był faktycznie na stacji diagnostycznej lecz dla samochodów . _________________ Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie że to miłość może uczynić go szczęśliwym
YAMATO ..大和 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 12:02 Temat postu: |
|
|
ja bylam badane przez ok. 4 h ale w opinii nie znalazło się nic z tego co ja powiedziałam, była wyłącznie wersja drugiej strony,a co więcej z kontakstu wynikało że podawane przez drugą stronę informacje pochodzą ode mnie, dodatkowo wypunktowano szczegółowo całkowite moje dochody, czego nie zrobiony w stosunku do drugiej strony, pominięto akta, czyli nic z materiału dowodowego ktory przedstawiłam w trakcie sprawy nie zostało wzięte pod uwagę, opinie w całości oparto na opowieściach drugiej strony |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 16:01 Temat postu: |
|
|
Jak widać RODK jest sprawiedliwy, a wydawane opinie nie zawsze budzą wśród uczestników zrozumienie. Czy można to zmienić? Jak? Czy gdyby było wyjaśnienie osób sporządzających opinie byłoby lepiej? Może żądać wezwania przez sąd i uzasadnienia tej opinii? Na podstawie czego ja sporządzono? Czy korzystano z dostępnej wiedz w sprawie, w której wydano opinię? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 18:38 Temat postu: |
|
|
Kazik,odpowiedź na te pytania powinna być zawarta już w opinii. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 8:56 Temat postu: |
|
|
Jak świadczą te przykłady to co powinno być w opiniach wcale nie znaczy, że tam się znajduje. Może wypowie się ktoś kto bierze udział w sporządzaniu takich opinii. Czy podane przykłady to jednostkowe niedociągnięcia czy wpadki czy też samo opinowanie jest obarczone jakąś skazą? Jaką? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 9:17 Temat postu: |
|
|
Kazik, dlatego właśnie to piszę. Jeżeli w opinii nie ma użytych metod to źle. Powinny być metody oraz interpretacja wyników. Powinien być wtedy pokazany tok myślenia diagnosty. Jutro Wam opiszę całą opinię po kolei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 9:27 Temat postu: |
|
|
Fifiola-u mnie opinia to był przepisany pozew rozwodowy mojego jeszcze męża, żadnego toku myślenia osób sporządzajacych opinie nie było, jedyna interpretacja wyników testów była, że reprezentuje właściwa postawe wychowawczą |
|
Powrót do góry |
|
 |
|