Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

nareszcie wyrok

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aurrora77

PostWysłany: Pią Lip 03, 2009 17:48    Temat postu: nareszcie wyrok Odpowiedz z cytatem

dziś na siódmej rozprawie mój ojciec otrzymał wyrok za znęcanie psychiczne i fizyczne 1 rok i 6 miesięcy w zawieszeniu na 3 lata było ciężko ,było zwątpienie ale warto było to wszystko przetrzymać.Chciałam podziękować za pomoc udzieloną mi tutaj na forum i mam jeszcze jedno pytanie mój ojciec na pewno będzie się odwoływał od wyroku i chciałam się dowiedzieć jaka jest dalsza procedura,czy sąd może mu zmniejszyć wyrok i czy otrzyma on kuratora czy to jest w naszej intencji by to załatwić
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
renata.p.1975

PostWysłany: Pią Lip 03, 2009 18:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sąd apelacyjny może zmienić wyrok.
A co do kuratora to raczej każdy kto ma wyrok w nawiasach dostaje takowego pana czy panią.
Pozdrawiam i gratuluje wytrwalości:)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Sob Lip 04, 2009 0:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To sąd orzeka nadzór kuratorski, nie ma automatu, być może w wyroku jest wzmianka o kuratorze....
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: