|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Marysia" Współpracownik NL psycholog

|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 10:45 Temat postu: Pożegnanie Leni56 |
|
|
Kochani,
Jak już wiele z Was wie zabraliśmy dostęp do forum Leni56. Nie była to dla nas decyzja łatwa. Podjęliśmy ją jednak po dokładnym przeanalizowaniu działań Leni, występującej zarówno pod tym nickiem jak i pod poprzednimi. Decyzja dotycząca zabraniu dostępu do pisania na forum dotyczy osoby Leni a nie użytkownika. Oznacza to, że powrót Leni na nasze forum nie będzie już możliwy. Naszym zadaniem jest dbanie o bezpieczeństwo osób, które są użytkownikami forum. Nie należy do zachowań bezpiecznych mijanie się z prawdą, manipulowanie i podważanie intencji działalności osób pomagających na forum. Leni otrzymała realną pomoc od profesjonalistów z forum (zarówno na forum, jak i bezpośrednio, w realnym życiu).
Leni choć nie może pisać na forum, ma do niego dostęp i może je czytać.
To jest miejsce na to by się z nią pożegnać.
To jest też miejsce w którym my chcemy podziękować Leni za tą dobrą stronę jej wkładu w życie forum i wielu z nas. za mądre artykuły, ciekawe refleksje, za pomoc jaką wielu z użykowników tutaj okazała.
Jest nam szczególnie przykro, że po raz kolejny zawiodła nasze zaufanie.
Leni, życzymy Ci powodzenia i wytrwałości na drodze zdrowienia.
w imieniu Profesjonalistów Forum NL,
Marysia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marchewka34
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 18:32 Temat postu: |
|
|
Marysiu , takiej hipokryzji dawno nie widzialam. Dziekujemy za zaslugi ale wywalamy , poniewaz elementow wywrotowych nie potrzebujemy. Mile widziane placzliwe , kulace uszy , uciekajace , bez realnych mozliwosci poprawienia sytuacji finansowej czy przekwalikwikowania zawodowego osoby. Pocieszymy , tudziez ego wolontariatem wzmocnimy
Bardzo to przykre dla kogos z boku obserwujacego |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marysia" Współpracownik NL psycholog

|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 19:02 Temat postu: |
|
|
Marchewko34,
hipokryzją byłoby niezauważenie wkładu Leni w forum.
elementy wywrotowe mile widziane pod warunkiem uczciwości w ich realizacji.
decyzja jest nieodwołalna.
wolontariat nie jest tutaj jedyną formą realizacji zadań pomocowych.
tutaj można napisać o uczuciach związanych z tą decyzją administracji forum.
z pozdrowieniami,
Marysia |
|
Powrót do góry |
|
 |
ja44
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 20:11 Temat postu: |
|
|
Wywalanie z forum-smutno brzmi, bardzo smutno i to przed świętami...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
yamato
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 20:52 Temat postu: |
|
|
Bardzo żałuję że nie ma już Leni choć wielokrotnie od niej mi się obrywało ale dziwi mnie decyzja że nie ma wstępu tu na forum .
Czyżby to że pisała jak pisała kogoś uraziło miała prawo do tego nie bronię jej ale posty przez nią pisane zawsze budziły temat do dyskusji czyż zapanował na forum szowinizm .
Że Leni nie może już tu pisać forum nie jest tylko i wyłącznie modów każdy ma prawo pisać na nim i myślę że może pisać to co czuje a to że co nie którym się nie podobało co Leni pisała to mnie bardzo dziwi że w ten sposób potraktowano ją . _________________ Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie że to miłość może uczynić go szczęśliwym
Największa satysfakcja w życiu to świadomość ,że się nikogo nie skrzywdziło .
YAMATO ..大和 |
|
Powrót do góry |
|
 |
antoinette13
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 23:31 Temat postu: |
|
|
Przykro mi to pisać, ale zgadzam się z decyzja. Choć tematy poruszne przez leni były inspirujące i mądre, to ja sie jednak zawiodłam. Na priv wyciągnęła ode mnie wiele informacji a potem krytycznie potraktowała mój zupełnie bezstronny wpis na forum. Poczułam się wykorzystana i szyderczo wysmiana. Skasowałam wówczas mój wpis, ale niesmak pozostał. Obiecała wiele, nie dała nic. Przeoraszam za szczerość. |
|
Powrót do góry |
|
 |
dynamika Wolontariusz NL

|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 23:32 Temat postu: Re: Pożegnanie Leni56 |
|
|
Marysia" napisał: |
decyzja jest nieodwołalna.
z pozdrowieniami,
Marysia |
Wykluczanie osob doswiadczajacych przemocy i chcacych pomoc sobie (chocby byli przemocowcami/przemocowczyniami) stoi w sprzecznosci z moimi przekonaniami.
Na profesjonalnym forum o przemocy nie moze byc gier silowych - zadaniem administratorow jest by tego pilnowac i by przede wszystkim samemu nie brac udzialu w takich grach.
Moim zdaniem to co zrobiliscie w przypadku Laury to blad.
pozdrawiam,
P. _________________ "Sukces mierzy sie tym jak wysoko dolecisz kiedy odbijesz sie od dna" General George Patton Jr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 23:43 Temat postu: |
|
|
Witam
Zastanawialiśmy się długo nad tą decyzją i powiem szczerze nie była łatwa. Lecz faktycznie jest to optymalne rozwiązanie.
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
Angie
|
Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 0:13 Temat postu: |
|
|
Moim skromnym zdaniem równiez uważam to za błąd , Leni nie zrobila nic złego......... szkoda |
|
Powrót do góry |
|
 |
beabo
|
Wysłany: Nie Kwi 12, 2009 17:58 Temat postu: |
|
|
Szczerze mówiąc nie rozumiem..... Jak zabraliscie Leni dostęp do forum ????? A konkretnie co zrobiła ???? Bo to co przeczytałam to w zasadzie dość mocno w stylu mojego eks żadnych konkretów natomiast bardzo duzo na temat jak Wam przykro. Z całym szacunkiem, ale guzik mnie obchodzi czy Wam przykro, natomiast chętnie bym poczytała dlaczego zabraliście jej dostęp. _________________ "Dość widziałem.Wizja oczekiwała w każdej aurze.Dość miałem wszystkiego.Szumy miast,wieczorem,i w słońcu,i zawsze.Dość poznałem.Stacje życia. - O Szumy i Wizje!Odjazd z nowym uczuciem i w nowym zgiełku!" A.Rimbaud |
|
Powrót do góry |
|
 |
Leia
|
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 10:25 Temat postu: |
|
|
słuchajcie, ja wierzę, że zanim podjęiscie ta decyzję, to zastanowiliscie się nad tym bardzo dokładnie, ale nie ukrywam, że i tak jestem masakrycznie zdziwiona, bo zarówno na moim temacie, jak i na paru innych Leni wypowiadała się bardzo ok. są tu jednak osoby, kóre wyraźnie piszą, że cos tam było na rzeczy.
mam nadzieję, że równie dokładnie przyglądacie się innycm użytkownikom, o ja juz parę razy natknełam się na kogos, kto tu (moim zdaniem) mąci dużo bardziej, a po wpisach osób odpowiadających na jej/jego wpisy, widzę, że nie jest to tylko moje zdanie. myslę, że osoba, która krytykuje pomoc w wypełnianiu pisma do urzędu nazywajac to instrukcją zniszczenia małżeństwa, czy jakoś podobnie, albo wyzywanej i bitej dziewczynie każe się zastanawiać nad tym, czy jest gotowa pracowac nad sobą, żeby wyjść naprzeciw swojemu "partnerowi", to ja przepraszam, ale to jest chyba szkodliwe, nie uważacie?
a czy jest tu na forum miejsce, gdzie można zgłosić, nazwijmy to, "nadużycie"??
pozrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 15:55 Temat postu: moje zdanie... |
|
|
lubię Cię Marysia", i Ciebie maras szanuję
lubię też Laurę52/Leni56 i Maszę35, która sama odeszła nie godząc się z tym jak była traktowana przez Echnatona
nie cierpię Echnatona, bo mnie nękał na tym forum...
uważam, że dla dobra tego forum Echnaton nie powinien być na tym forum moderatorem, a tylko zwykłym użytkownikiem, tak jak Laura której zamknięto usta, co uważam za skandal i przemoc w najgorszym wydaniu, bo to już zakrawa na walkę ideologiczną, niszczenie za poglądy (inne niż poglądy tych, którzy mają władzę)
jeśli ktoś decyduje się służyć innym, powinien wymagać od siebie i pamiętać, że władza to pokorna służba, a nie stawianie siebie ponad innych
oczekuję, że Laura zostanie przeproszona i przywrócona z pełnią praw, a motywy jakimi się kierowano i poszczególne zarzuty zostaną otwarcie i szczegółowo przedstawione oraz poddane pod dyskusję, bo tego wymaga szacunek dla godności osoby, którą w moim przekonaniu skrzywdzono _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Leia
|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 18:48 Temat postu: |
|
|
uderz w stół, a nożyce sie odezwą...... |
|
Powrót do góry |
|
 |
alma
|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 21:20 Temat postu: |
|
|
...no..i cisza...podobno nieodzywanie się, ignorowanie, udawanie ,ze nie ma tych co pytają, to tez przemoc....tyle głosów.konkretnych ..za..i tylko jakieś uogólnianie i ubieranie w uroczyste słowa " przeciw"..jak to powiedział " dynamika"???.." nie wyrzuca się osób które doznały przemocy".......wyrzucanie z ..forum,z życia....to objaw bezradności, a to każda z nas zna z autopsji...czym się różni nasza słabość od waszej?? ...wy macie guzik do usuwania..my jesteśmy dalej zależne...i..uwierzcie mi..żadne lata doświadczeń w pracy z....nikogo nie usprawiedliwiają ,jeśli brak charyzmy....a poza tym..my wiemy jak to jest..a wam się tylko wydaje...tak naprawdę nic nie wiecie...nic.....Więc tym bardziej, nikt z was, nie ma najmniejszego prawa usuwać, tego czy owego z forum...chyba,ze sami chcecie odejść..... _________________ ...Co postanowisz, niech się ziści...niechaj się wola Twoja stanie,ale zbaw mnie od nienawiści...ocal mnie od pogardy, Panie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
alma
|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 21:26 Temat postu: |
|
|
Leni..wiesz..ale ja ciebie tu witam... ...postawiłaś cale forum na nogi, nikt nie potrafił udzielić ci odpowiedzi na twoje " ale"...nie potrafił skonkretyzować zarzutów..., ja sama widzę,ze najlepiej im wychodzą przedruki artykułów..morze strasznie mądrych słów..najlepiej tak mądrych,żeby obawiać się zapyta..więc fajnie,ze jesteś  _________________ ...Co postanowisz, niech się ziści...niechaj się wola Twoja stanie,ale zbaw mnie od nienawiści...ocal mnie od pogardy, Panie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|