Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
km7881
|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 0:53 Temat postu: ucieczka |
|
|
Moja mama zyje w piekle przez ponad 30 lat. Agresja oraz pijanstwo mojego ojca zrujnowaly jej i nasze zycie. Dzisiaj musiala uciekac z wlasnego domu wraz z moja siostra.Policji interwencja niczego niezalatwila niechetnie udzielili pomocy ofiarom nawet kiedy slyszeli jak grozil jej smiercia...niechce komentowac polskiego prawa ktore chroni mordercow i katow...niewiem po co policja jest skoro sie go boi? Moja mam wybudowala dom a teraz sie blaka po ludziach bo niema gdzie isc, z wlasnego domu musi uciekac? jestem zalamana, jak jej pomoc? :( |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 6:26 Temat postu: Re: ucieczka |
|
|
w Policji powinien istnieć jakiś mechanizm kontroli, gdzie można byłoby się odwoływać, gdy lokalna Policja nie chce albo nie potrafi pomóc, gdy robi to źle lub gdy sprzyja osobom łamiącym prawa innych osób
czy jest coś takiego, gdzie możnaby zwracać się po pomoc gdy nie można liczyć na lokalną Policję, albo gdy jest ona po stronie tych co krzywdzą? _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kulerzynka Wolontariusz NL

|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 10:00 Temat postu: |
|
|
km7881, witaj na forum
czy macie jakiś świadków, którzy to wszytko słyszeli?
przy takiej interwencji policji, macie prawo żądać założenia Niebieskiej Karty, jeśli odmówią (a nie mają prawa) to trzeba iść na komisariat do ich przełożonych
o wszystkich procedurach odnośnie NK pytaj Marasa oraz Echnatona, na wszystkie pytania ci odpowiedzą, odezwij się do nich na PW.
Pozdrawiam ciepło
Ania _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 22:14 Temat postu: |
|
|
Witajcie
KM7881 jak coś jestem dostępny na pw. Pisz śmiało.
Mariusz tak sobie myślę i myśle na temat tego co napisałeś i mam odpowiedz a raczej marzenie z chęcią bym był osobą odpowiedzialną za taki właśnie mechanizm kontroli o którym pisałeś.
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
km7881
|
Wysłany: Sro Wrz 30, 2009 2:43 Temat postu: |
|
|
Wlasnie mama zglosila sie na policje a co skierowali ja do dzienicowego po pomoc w uzyskaniu karty. Najgorsze ze ona boi sie sama poruszac po ulicy, on wie ze przeciez niema wielu miejsc aby mogla sie schronic. Bedac u tej osoby naraza ja tez na niebezpieczenstwo. To tragedia dla 60 letniej kobiety uciekac z domu ktory sama wybudowala a on sie na gotowe wprowadzil. Niedosc ze ponosi koszty psychiczne to jeszcze finansowe. Jak mozna go wyeksmitowac? |
|
Powrót do góry |
|
 |
km7881
|
Wysłany: Sro Wrz 30, 2009 2:48 Temat postu: |
|
|
Dziekuje wszystkim z gory za udzielenie odpowiedzi. Skoro juz podjelismy decyzje ze musi od niego uciekac niechce sobie wyobrazac aby musiala tam wracac. Ona jest w strasznym stanie emocjonalnym. Bardzo to przezywa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Czw Paź 01, 2009 23:10 Temat postu: |
|
|
Właściwie w Policji czy w innej instytucji rządowej czy samorządowej obowiązuje rejonizacja. Sprawy z Krakowa nie rozstrzygną w Poznaniu, ale...czasami właśnie tak bywa, ze sprawę z Krakowa rozpatruje organ w Poznaniu. Dzieje się to wtedy gdy jest złożona skarga na działanie urzędu i wtedy ten urząd wyłącza się z rozpatrywania sprawy. podobnie jest i w Policji..... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|