|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
majka_zso2
|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 21:28 Temat postu: Piotruś Pan |
|
|
Książki...Telewizja...Internet....Cisza....
To co mnie otacza.
Chciałabym nigdy nie dorosnąć,być dzieckiem. To chyba syndrom Piotrusia Pana,tylko widziany innymi oczyma. Kiedyś myślałam,że to pozytywna postać.Chłopiec.Wesoły, z gromadką przyjacół.Londyn...magia i te sprawy...
Chciałabym się uwolnić,ale nie potrafię... Uciec,biec daleko,przed siebie.Byle gdzie,byle do przodu.
Nie potrafię mówić,rozmawiać z ludźmi tak jak dawniej.
Nie umiem zasypiać,nie budzić się w nocy.
Ciągle mi zimno.Jakoś dziwnie.
Zamknęłam się w swoim wyimaginowanym świecie.Jestem jak dziwak,ktoś nienormalny.
Ale to mój świat i lubię go.Nikt nie ma tutaj nic do powiedzenia,ja jestem jego panem,władcą.
Nie lubię zmian.
Chcę uciec od tego wszystkiego co mnie otacza,przygniata do ściany. Nie pozwala oddychać,być sobą i żyć.
Moje oczy krzyczą,błagają.Ale nic z tego.
Ludzie są oschli,bez serca.
Najpierw coś obiecują,a potem ich nie ma. _________________ Pozwól ocalić marzenia,których tak niewiele zostało w mojej głowie....
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 23:59 Temat postu: |
|
|
Witaj Majka
Cytat: | Ludzie są oschli,bez serca.
Najpierw coś obiecują,a potem ich nie ma. |
Nie wszyscy ludzie są tacy.
W czym możemy Ci pomóc ?
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
kulerzynka Wolontariusz NL

|
Wysłany: Pią Cze 26, 2009 9:18 Temat postu: |
|
|
Majko- widzę że ci trudno, umiesz powiedzieć dlaczego?
korzystasz może z jakiejś pomocy psychologicznej?
jesteśmy z Tobą- nie wszyscy są bez serca....
pozdrawiam ciepło
Ania _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
NIKOLA2006
|
Wysłany: Pią Cze 26, 2009 10:50 Temat postu: |
|
|
Witaj Maju.... są ludzie , którzy się nie odwracają plecami..... dobrze że tu trafiłaś.... napisz jak ci pomóc. Pozdrawiam- Ola _________________ Cokolwiek robisz czyń roztropnie i przewiduj skutki |
|
Powrót do góry |
|
 |
majka_zso2
|
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 11:00 Temat postu: |
|
|
'Puchatek wiedział, co ma na myśli, ale ponieważ był Misiem o Bardzo Małym Rozumku, więc nie potrafił tego wyrazić słowami.' _________________ Pozwól ocalić marzenia,których tak niewiele zostało w mojej głowie....
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
renata.p.1975
|
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 11:56 Temat postu: |
|
|
majka_zso2 napisał: | 'Puchatek wiedział, co ma na myśli, ale ponieważ był Misiem o Bardzo Małym Rozumku, więc nie potrafił tego wyrazić słowami.' |
U boku Puchatka zawsze stoi Krzyś odważny chlopiec, który za wszelka cene chce być przyjacielem malego misia o malym rozumku.
Wszystko, teraz zależalo od misia, czy przyjmie przyjazń Krzysia.
Krzyś choć nie wszystko wie, zawsze chce być przy misiu o malym rozumku i zawsze chce mu towarzyszyć w chwilach tych zlych i dobrych.
A najwazniejsze że zawsze chce pomóc malemu misiowi nawet w wyrażaniu swoich uczuć.
Pozdrawiam cieplo |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marysia" Współpracownik NL psycholog

|
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 13:50 Temat postu: |
|
|
majka_zso2 , chciałabyś się uwolnić, uciec.. od czego?
spróbuj napisać.
M. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 15:12 Temat postu: Re: Piotruś Pan |
|
|
majka_zso2 napisał: | (...) Chciałabym nigdy nie dorosnąć, być dzieckiem. (...) Kiedyś myślałam,że to pozytywna postać. Chłopiec. Wesoły, z gromadką przyjacół. (...)
Chciałabym się uwolnić, ale nie potrafię... Uciec, biec daleko, przed siebie. Byle gdzie, byle do przodu. (...)
Zamknęłam się w swoim wyimaginowanym świecie. (...) Ale to mój świat i lubię go. Nikt nie ma tutaj nic do powiedzenia, ja jestem jego panem, władcą. (...) |
cześć Majeczko
skoro lubisz identyfikować się z Piotrusiem Panem, z łatwością stworzysz w swojej wyobraźni taką Nibylandię, która będzie Twoim schronieniem i odpoczynkiem ilekroć tego zapragniesz!
tak zaopiekujesz się sobą, zawsze kiedykolwiek będziesz tego potrzebować, powiesz sobie te dobre słowa, które Cię ukoją, wzmocnią i utulą:
jestem zdrowa na duszy, ciele i umyśle, jestem wolna od wszelkich obciążeń,
moje ciało i wszystkie jego organy pracują prawidłowo, dziękuję za to!
akceptuję swoją sytuację, kocham i akceptuję siebie, dziękuję za to!
zawsze czuję się pewnie i bezpiecznie,
przez swoją wytrzymałość i konsekwencję w działaniu osiągam zawsze wyznaczone cele,
korzystam z obfitości i bezkresu życia,
czuję się ważna, potrzebna i kochana, dziękuję za to że istnieję!
jestem wartościowa bez względu na to ile potwierdzenia dostaję od innych,
jestem dobrym opiekunem samej siebie, rozumiem siebie, dbam o siebie z czułością i delikatnością,
kieruję swoją uwagę na to, jaką chcę być, już wyobrażam sobie kim będę gdy będę tą myślą żyła codziennie!
mój szczęśliwy los jest nieodwracalny, wybaczam sobie ponieważ już mi wybaczono, pozwalam aby wszystkie sfery mego życia rozwijały się swoim biegiem,
daję sobie czas, tyle czasu ile tylko potrzebuję, na wszystko!
mój umysł jest rześki, cenię swoją osobowość i zaspokajam swoje potrzeby, z każdym oddechcem wdycham życie i energię! wydycham wszystko to, czego już nie potrzebuję!
moje pozytywne myślenie uzdrawia mnie i harmonizuje,
we wszystkim widzę tylko to, co pozytywne, poświęcam i skupiam całą uwagę na sobie, jestem dumna z siebie i z tego co czynię, myślę pozytywnie i to widać!
przenika mnie moc i energia, jestem i coraz bardziej staję się sobą!
ja decyduję o wszystkim, wybieram i czynię
jestem!
 _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela. |
|
Powrót do góry |
|
 |
majka_zso2
|
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 15:37 Temat postu: |
|
|
renata.p.1975 napisał: | majka_zso2 napisał: | 'Puchatek wiedział, co ma na myśli, ale ponieważ był Misiem o Bardzo Małym Rozumku, więc nie potrafił tego wyrazić słowami.' |
U boku Puchatka zawsze stoi Krzyś odważny chlopiec, który za wszelka cene chce być przyjacielem malego misia o malym rozumku.
Wszystko, teraz zależalo od misia, czy przyjmie przyjazń Krzysia.
Krzyś choć nie wszystko wie, zawsze chce być przy misiu o malym rozumku i zawsze chce mu towarzyszyć w chwilach tych zlych i dobrych.
A najwazniejsze że zawsze chce pomóc malemu misiowi nawet w wyrażaniu swoich uczuć.
|
`Wielkim Niebezpieczeństwie podczas Straszliwej Powodzi.
- Prosiaczek wspiął się na paluszkach i szepnął:
- Puchatku!
- Co, Prosiaczku?
- Nic rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za łapkę chciałem się tylko upewnić, czy jesteś.` _________________ Pozwól ocalić marzenia,których tak niewiele zostało w mojej głowie....
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
renata.p.1975
|
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 15:49 Temat postu: |
|
|
majka_zso2 napisał: |
`Wielkim Niebezpieczeństwie podczas Straszliwej Powodzi.
- Prosiaczek wspiął się na paluszkach i szepnął:
- Puchatku!
- Co, Prosiaczku?
- Nic rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za łapkę chciałem się tylko upewnić, czy jesteś.` |
Puchatek mimo swojego malego rozumku potrafi być wielkim przyjacielem.
Mimo powaznych zagrozeń potrafi być,
Ale czasem sam wymaga aby byl ktoś kolo niego....
Tym kimś może byc kto??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
majka_zso2
|
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 15:56 Temat postu: |
|
|
`Kłapouchy stał sobie samotnie w zaroślach ostu na skraju Lasu, z łbem zwieszonym ku ziemi, i rozmyślał o sprawach tego świata.
... a niekiedy sam nie wiedział, o czym właściwie rozmyślał.` _________________ Pozwól ocalić marzenia,których tak niewiele zostało w mojej głowie....
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
renata.p.1975
|
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 16:14 Temat postu: |
|
|
majka_zso2 napisał: | `Kłapouchy stał sobie samotnie w zaroślach ostu na skraju Lasu, z łbem zwieszonym ku ziemi, i rozmyślał o sprawach tego świata.
... a niekiedy sam nie wiedział, o czym właściwie rozmyślał.` |
Klapouchy rozmyslal o sprawach tego świata,
ale tez myślal o wszystkim.
Czy nie powinien skupić sie na sprawach tego świata??
Wiem, wiem klapouchy zawsze byl na uboczu ale zawsze kiedy potrzebowal mial przyjaciól kolo siebie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
majka_zso2
|
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 16:31 Temat postu: |
|
|
`- Śpiewać... Cieszyć się majem... Niektórzy to mogą...
- Nie wszyscy mogą i któryś z nas też nie może. I w tym cała rzecz. ` _________________ Pozwól ocalić marzenia,których tak niewiele zostało w mojej głowie....
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
renata.p.1975
|
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 16:35 Temat postu: |
|
|
Cytat: | - Nie wszyscy mogą i któryś z nas też nie może. I w tym cała rzecz. ` |
Czemu nie mozesz??
Bóle glowy ci w tym przeszkadzają?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
majka_zso2
|
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 16:44 Temat postu: |
|
|
<krzyk>
Zasrane życie.
Przecież muszę być idealna,spełniać marzenia. _________________ Pozwól ocalić marzenia,których tak niewiele zostało w mojej głowie....
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|