|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
truska
|
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 20:01 Temat postu: znecanie psychiczne nad malzonkiem |
|
|
Witam,
mam pytanie,nie wiem ,gdzie udac sie po pomoc,
otoz,moja matka zneca sie psychicznie obecnie nad moim tata.Rodzice nie zyja ze soba od kilkunastu lat,nie rozmawiaja ze soba wogole,oprocz klotni,ktore prowokuje moja matka,kiedy bylam w szkole podstawowej w trakcie jednej klotni,matka ugryzla mnie w reke,bo stanelam po stronie taty,od zawsze bylam po stronie ojca ,bo to on byl prawdziwym rodzicem dla mnie,dla matki przestalam istniec pod koniec szkoly podstawowej,wyzywala mnie od glupich itp,kiedy miala wypadek kilka lat temu,odwiedzalismy ja w szpitalu i zajmowalismy sie nia,a ona po powrocie oswiadczyla sasiadom,(co nie bylo prawda bo bylam w domu kiedy doszlo do wypadku)ze to ojciec zepchnal ja ze schodow,moj tata nigdy nie wyrzadzil jej zadnej krzywdy rowniez mi,moja matka oprocz znecania psychicznego-obrazania i wyzywania od - .... ,pchnela ostatnio tate,
wiem ze prawda jest po stronie taty i ze to przewaznie mezczyzni znecaja sie nad kobietami,
lecz w moim przypadku nie wiem w jaki sposob mozna udowodnic,ze to ona zneca sie nad moim ojcem,skoro te zdarzenia mialy miejsce,a moja matka bezkarnie nadal zneca sie nad moim tata
nie wiem gdzie mam sie z ta sprawa zwrocic,
prosze o porade |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 0:09 Temat postu: |
|
|
Witaj
Na chwilę mało wiemy a mianowicie , czy mieszkasz z rodziacmi, czy inni członkowie rodziny, sąsiedzi posiadają wiedzę w tej sprawie (byli , są świadkami...), Czy kontaktowałaś się z kimś w tej sprawie...
Trochę zbyt mało napisałaś. Proszę o konakt na pw tego forum.
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 22:56 Temat postu: |
|
|
Można zatrzymać przemoc i pokazać mamie, że nie jest bezkarna w obrażaniu czy stosowaniu przemocy. Oczywiście do tego aby coś udowodnić potrzebni sa świadkowie, dowody, dokumenty, liczą sie tez Twoje zeznania...To poważna zaliczka na zatrzymanie przemocy! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
anwy
|
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 16:49 Temat postu: |
|
|
Kochanie, to dobrze, że chcesz pomóc tacie, pokaż mu to forum. może będzie z niego korzystać. Powinien sam zacząć działać. Wiem coś o tym. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|