Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jamama
|
Wysłany: Sro Kwi 14, 2010 16:53 Temat postu: Pogróżki |
|
|
"Juz niedługo przyjdzie czas na wyrównanie naszych rachunków.....jesteś mi coś winna...chyba nie myślisz że to tak zostawię.... "
Przegrał wszystkie sprawy sądowe i nadal nie daje mi spokoju od czasu do czasu jakiś esemes jak mało groźny to z własnego nr tel jak bardziej to z nieznanego. A cytat umieszczony powyżej jest skopiowany z komentarza w NK. Nie mam siły się go bać jednak gdzieś wewnętrznie bardzo mnie to złości. Nie wiem co z tym robić mam ochotę nic nie robić, ale czy ignorowanie jest dobra metodą? |
|
Powrót do góry |
|
 |
dynamika Wolontariusz NL

|
Wysłany: Sro Kwi 14, 2010 23:53 Temat postu: Re: Pogróżki |
|
|
Hej
Ignorowanie jest doskonala metoda. Ja bym sprobowal zmienic nr telefonu, tak by o nowym nie wiedzial. Jestes na koncowym etapie powiedzialbym, teraz grunt w tym, zeby nie znalazl on w Tobie przycisku emocjonalnego.
Tak dlugo jak on bedzie w Tobie wywolywal jakiekolwiek emocje, dobre czy zle (tych jest o wiele wiecej) tak dlugo jest to jakas forma kontroli. Chcesz byc obojetna wobec niego
pozdrawiam,
P. _________________ "Sukces mierzy sie tym jak wysoko dolecisz kiedy odbijesz sie od dna" General George Patton Jr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
teresa1
|
Wysłany: Czw Kwi 15, 2010 9:39 Temat postu: |
|
|
Możesz np. zachować wszyskie jego smsy, jak dowody i zgłosić sie z tym na policję. Piszesz, że przegrał sprawy w Sądzie - może ma jakiś wyrok w zawieszeniu?
Już tak dużo osiagnęłaś, wygrałaś. A on nadal próbuje swojej "władzy", chce zniewolić, zwrócić twoją uwagę znowu na niego.
Dynamika ma rację-najbardziej zaboli go ignorowanie. Bo wszystko czego on oczekuje to uwaga i twoje emocje. Nie ma dla niego znaczenia, czy bedą pozytywne czy negatywne. Ważne, że są i on je powoduje.
Przesyłam ci także link do artykułu odnośnie stalkingu : http://www.kobietaiprawo.pl/stalking--nekanie.html
Oczywiście nie jest to proste. Może faktycznie postaraj się zmienić numer telefonu. Powiedz znajomym, aby nie podawali mu twojego nowego kontaktu.
Jeśli czujesz się zagrożona wezwij policję.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
jamama
|
Wysłany: Czw Kwi 15, 2010 10:06 Temat postu: |
|
|
Tak ma wyrok w zawieszeniu.W 2008r dostał zawiasy po 6 miesiącach aresztowali go tymczasowo odbyła się kolejna sprawa w poczet wyroku zaliczyli areszt tymczasowy. Jednak pomimo iż dokonał tego samego przestępstwa nie odwiesili jeszcze wyroku. Niedawno była rozprawa apelacyjna na szczęście wyrok został utrzymany w mocy. Więc prawdopodobnie teraz zajmą się jego zawieszeniem.
Przyznam iz nie zalezy mi na tym aby poszedł do więzienia ma 1,5 r na 5lat. więc po roku będzie spowrotem zapewne jeszcze bardziej wsciekły.
Jestem z siebie dumna iz raz się przyznał a drugim razem winne udowodniłam to mi wystarczy.
Mam kłopot jesli chodzi o zmiane nr tel a nawet adresu gdyż moja córka szybko zapomniała jaki był tata i uważa iz się zmienił a teraz to ja jestem ta zła.Ma odebrane prawa rodzicielskie jednak ona go odwiedza.
Pomyslałam iż poczekam aż się na nim zawiedzie ale co ją zawiedzie po kilku dniach mu wybacza i ma dla niego wytłumaczenie
Ona jest wspózależniona |
|
Powrót do góry |
|
 |
teresa1
|
Wysłany: Czw Kwi 15, 2010 10:31 Temat postu: |
|
|
Ile lat ma twoja córka?
Tak czasem jest, że dzieci mimo wszystko kochają rodziców. To jest jej tata. Domyślam sie, że jest ci trudno- bo jak piszesz, to ty teraz jesteś ta zła. Pamietaj też, że robisz wszystko, aby ochronić siebie. Żeby być bezpieczną. I domyślam się, że też po to aby i córka była bezpieczna.
Myślę, że może warto byłoby żebyście z córką skorzystały z porady psychologa dziecięcego? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Kwi 17, 2010 0:06 Temat postu: |
|
|
Wydaje się, ze nie można zostawić bez biegu tych kolejnych spraw, bo one...są wyraźną groźbą i nigdy nie możemy przewidzieć co się mieści w głowie sprawcy, co uczyni w geście desperacji i beznadziejności...Może warto zadbać o bezpieczeństwo na tyle skutecznie, żeby to była rzeczywista ochrona przed jego groźbami? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|