Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
moniawojciech
|
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 13:53 Temat postu: Portret dziecka krzywdzonego |
|
|
Witam, piszę pracę magisterska na temat dzieck akrzywdzoengo, czy na podstawie swoich doświadczęń moglibyscie Państwo podzielić się ze mną jak może wyglądać takie dziecko pod względem psychologicznym i pedagogicznym, jakie ma problemy w szkole, czy ma trudności w nauce, czy przejawia jakiej zachowania związane z niedostosowaniem spoęlcznym. Będzie to dla mnie bardzo cenny materiał. Z góry Dziekuje. [/b] _________________ monia5514 |
|
Powrót do góry |
|
 |
sylwia1975
|
Wysłany: Sob Wrz 11, 2010 10:30 Temat postu: portret dziecka krzywdzonego |
|
|
ma brak poczucia wlasnej wartosci , jest zastaszone ,nie jest wstanie dokonywac wyborow we wlasnym doroslym zyciu, ma ogromne poczucie winny ,zle potrafi przechodzic stany kryzysowe jako male dziecko atakze jako dorosly czlowiek,BOI sie zycia ,czesto tacy ludzie nie potrafia wziasc na siebie odpoiedzialnosc za swoje czynny to dotyczy dorslego dziecka takie jak ja pozdrawiam sylwia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Wrz 11, 2010 13:52 Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy forum dla pokrzywdzonych i szukających pomocy jest dobrym poligonem do dzielenia się swoimi przykrymi doświadczeniami....ale ponieważ sa tutaj osoby, które znacznie oddaliły się od przemocy może one będą mogły pomóc.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lulka
|
Wysłany: Sob Wrz 11, 2010 17:20 Temat postu: |
|
|
Cytat: | sa tutaj osoby, które znacznie oddaliły się od przemocy może one będą mogły pomóc....
|
Może by i mogły pomóc gdyby nie strach przed powrotem do wnętrza g...
tak własnie wyglądała ich droga z wychodzenia. To nie wiem czy ktoś ma ochotę wracać, ale może...
a w czym można pomóc? proszę o sprwcyzowany zestaw pytan na pw pod warunkiem,że któryś z Moderatorów potwierdzi Pani kompetencje. _________________ Intuicja jest nieświadomą inteligencją, która prowadzi do wiedzy bez rozumowania lub wnioskowania.
— Hans Selye
http://www.zwierzenia.cba.pl/1/6.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Wrz 11, 2010 22:42 Temat postu: |
|
|
Witam
Niestety muszę kategorycznie odmówić. Na forum nie prowadzimy żanych badań, ankiet itp.
Z tym pytaniem można się bezpośrednio zwrócić do Fundacji Dzieci Niczyje www.fdn.pl
temat zostaje zamknięty _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
|