aisza82
|
Wysłany: Sro Mar 31, 2010 10:16 Temat postu: przemoc u sąsiadów |
|
|
witam, prosze doradzcie mi co mam zrobic w takiej sytuacji. Mam sasiadow, ktorzy maja 2 dzieci (4 lata dziewczynka i chlopiec 5 lat). W zasadzie maja trojke, ale jedno z nimi nie mieszka, nie wiem dlaczego. Jestem przekonana, ze matka stosuje wobec dzieci przemoc psychiczna, nie wiem jak to wyglada z fizyczna (raz na pewno uderzyla chlopca w twarz. Ta kobieta jest moim zdaniem nie zrownowazona. Chociazby dzisiaj minelysmy sie na klatce a ona powiedziala do meza w obecnosci dzieci "te dzieci sa pierd.... k.... " Takie wyzwiska na okraglo slysze
Ona tak sie czasem wydziera, ze na calej klatce ja slychac. Poza tym, dzieci same biegaja po ulicy (juz w zeszlym roku tak bylo), chodza spac baaardzo pozno i z tego co wiem raz zostaly same w domu. Nie wiem co mam zrobic, czy gdzies to zglosic? i w ogole gdzie? Nie chcialabym, zeby dzieciaki trafily do domu dziecka, nie chce im zrobic krzywdy,ale nie moge juz na to patrzec.Te dzieciaki sa zastraszone, szczegolnie ta mala. Wiadomo, ze Kazde dziecko poki male kocha swoja mame, obojetnie jaka by nie byla. Wiec nie wiem co lepsze dla tych dzieci. Jej facet
(bo chyba nie maz) jest raczej lepszy dla nich,bynajmniej nie slyszalam, zeby je wyzywal, ale z kim przystajesz takim sie stajesz,nigdy nie wiadomo. Moze on to robi ciszej, bo ona sie nie krepuje w ogole. poradzcie mi co mam zrobic. |
|