Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

przemoc u sąsiadów

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aisza82

PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 10:16    Temat postu: przemoc u sąsiadów Odpowiedz z cytatem

witam, prosze doradzcie mi co mam zrobic w takiej sytuacji. Mam sasiadow, ktorzy maja 2 dzieci (4 lata dziewczynka i chlopiec 5 lat). W zasadzie maja trojke, ale jedno z nimi nie mieszka, nie wiem dlaczego. Jestem przekonana, ze matka stosuje wobec dzieci przemoc psychiczna, nie wiem jak to wyglada z fizyczna (raz na pewno uderzyla chlopca w twarz. Ta kobieta jest moim zdaniem nie zrownowazona. Chociazby dzisiaj minelysmy sie na klatce a ona powiedziala do meza w obecnosci dzieci "te dzieci sa pierd.... k.... " Takie wyzwiska na okraglo slysze
Ona tak sie czasem wydziera, ze na calej klatce ja slychac. Poza tym, dzieci same biegaja po ulicy (juz w zeszlym roku tak bylo), chodza spac baaardzo pozno i z tego co wiem raz zostaly same w domu. Nie wiem co mam zrobic, czy gdzies to zglosic? i w ogole gdzie? Nie chcialabym, zeby dzieciaki trafily do domu dziecka, nie chce im zrobic krzywdy,ale nie moge juz na to patrzec.Te dzieciaki sa zastraszone, szczegolnie ta mala. Wiadomo, ze Kazde dziecko poki male kocha swoja mame, obojetnie jaka by nie byla. Wiec nie wiem co lepsze dla tych dzieci. Jej facet
(bo chyba nie maz) jest raczej lepszy dla nich,bynajmniej nie slyszalam, zeby je wyzywal, ale z kim przystajesz takim sie stajesz,nigdy nie wiadomo. Moze on to robi ciszej, bo ona sie nie krepuje w ogole. poradzcie mi co mam zrobic.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
maras
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 17:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj

Masz możliwość poinformowania o sytuacji funkcjonariusza d/s nieletnich w jednostce policji.
Ponadto masz także możliwość wystosowania wniosku o wgląd w sytuację dziecka (taki wniosek jest bezpłatny i każdy może go wystosować).

pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: