Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 12:56 Temat postu: Nie biję swoich przyjaciół |
|
|
Dzieci to nasi przyjaciele, traktujmy ich co najmniej tak jak swoich najlepszych przyjaciół! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
anwy
|
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 20:09 Temat postu: |
|
|
Nie nie biję ... zdarzyło się tzw. mocne klapsy... NIGDY WIĘCEJ...
pamiętam minę dziecka do dziś, ono też pamięta ten dzień, Dlaczego to zrobiłam? .... nie ma usprawiedliwienia.
Uczyłam się opanowania i rozmów. To dało dobre efekty. |
|
Powrót do góry |
|
 |
heka
|
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 20:33 Temat postu: |
|
|
Też raz to zrobiłam .Ręka w pupe ,około 30 lat temu,sprawiłam takie lanie mojemu najstarszemu synowi .Do dzis mi wstyd.On mówi że nie pamięta.Dobre i to |
|
Powrót do góry |
|
 |
janieja
|
Wysłany: Sro Maj 26, 2010 1:22 Temat postu: Nie bije swoich przyjaciół |
|
|
"Oj nie łatwo,nie łatwo jest zapanować nad swoją gromadką...''z jednej krwi i pod jednym sercem....każdy swe ''humory w życiu ma...'''...mam i ja! Sztuka kompromisu....trzeba wejść na powrot do świata dzieci,gdzie tak znaczy tak........ich świat jest prosty,czysty i taki kochany.....pozwólmy im dziećmi być,śmiąć sie i bawić....słuchajmy i dajmy im ....nasza miłośc i uwagę.....one wszystko zarejestują lepiej niż fotoradar....obowiązki,dekalog i ...prawa,to życia podstawy.
Są moimi skarbami....gdy zajdzie potrzeba potrafię nimi ''potrzasnąć'''by powróciły na tor właściwy.....przemoc? nie to konieczność ukazania granicy....której przekroczyć nie można.Dwaj moi dorośli synowie....''mamo zawsze jesteś z nami...""i będę ...po kres mych dni.
Są w zyciu sytuacje gdy....trzeba stosować '''''wojskowy dryl''...ciężko to pojąć i stosować ale....może nam zabraknąć...''naszych chwil'''...... _________________ Nadzieja umiera ostatnia - optymistka. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Maj 26, 2010 1:24 Temat postu: |
|
|
Miałaś napisać.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
anwy
|
Wysłany: Sro Maj 26, 2010 2:12 Temat postu: |
|
|
1.pochwała, 2.wyznaczanie granicy dobra i zła, 3.dyscyplina, 4.KONSEKWENCJA
Trudne?-tak
Niektórym łatwiej krzyczeć i bić
Nie jesteśmy idealni, ale próbujmy być lepsi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Sro Maj 26, 2010 2:17 Temat postu: |
|
|
anwy napisał: | 1.pochwała, 2.wyznaczanie granicy dobra i zła, 3.dyscyplina, 4.KONSEKWENCJA
(...) |
3. zmieniłbym na samodyscyplina i dodałbym jeszcze 5.własny przykład  _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Maj 26, 2010 14:25 Temat postu: |
|
|
Podpisuje sie pod tymi postulatami...
Może jeszcze dorzucić 6. branie dobrych przykładów z innych. 7. nauka metod wychowawczych.
Może stwórzmy taki regulamin wychowania swoich dzieci-przyjaciół? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|