Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Mężczyzna ...terapeuta.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bobo

PostWysłany: Sob Paź 23, 2010 2:25    Temat postu: Mężczyzna ...terapeuta. Odpowiedz z cytatem

Ależ się dzisiejszej nocy zimnej udzielam na forum Wink Między 19:22, a 20.05 (tuż przed "Na dobre i na złe") ucięłam sobie małą drzemkę i teraz spanie mnie opuściło. Ale za to coś ciekawego wymyśliłam i dlatego rozpoczynam nowy wątek. Mam nadzieję, że co po niektórzy wypowiedzą się w tym temacie...

Chyba wiem co mnie (i być może innym) pomogłoby w "odbudowaniu" albo "odblokowaniu" siebie po traumatycznych przeżyciach toksycznych relacji z płcią męską. Otóż ja uważam, że potrzebuję terapii z mężczyzną - terapeutą. I to najlepiej z takim w średnim wieku, choć oczywiście ważniejsza od wieku jest skuteczność. Co Wy o tym myślicie?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ja44

PostWysłany: Sob Paź 23, 2010 21:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moje zetknięcie z facetem terapeutą w średnim wieku było negatywne, jednak młody psycholog który przyjechał na zastępstwo tylko raz, sprawił u całej grupy niesamowite wrażenie.Dzięki temu doświadczeniu dotarło do mnie ze nie wszyscy faceci to.....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
heka

PostWysłany: Sob Paź 23, 2010 21:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a ja miałam terapeutę męzczyzne i był super.Zresztą prosiłam o mężczyznę Smile mimo okropnych doświadczen z moim ex .
Powrót do góry
maras
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Sob Paź 23, 2010 22:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dokładnie generalizowanie i wkładanie wszystkich do jedego worka to cecha wpływu emocji, danej chwili, doświadczeń życiowych itd...
Dobrą praktyką jest wystrzegać się tego.

pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
bobo

PostWysłany: Sob Paź 23, 2010 22:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No więc właśnie, może tędy droga?
Nie wiem jak Wy ale ja bardzo często czuję się bardzo niepewnie w obecności facetów (mimo, że nie byłam bita czy wykorzystywana seksualnie). Mam poczucie, że w ich oczach jestem jakimś dziwacznym stworzeniem i jeśli już są nawet mili i uprzejmi, to tylko dlatego, że to ich taka gra albo, że czegoś chcą. I mam z tym naprawdę duży problem, bo nawet jak już coś gdzieś idę załatwiać, zapytać się o coś, robię zakupy... a przede mną pojawia się facet, jestem w stanie w ostatniej chwili odwrócić się i wyjść. Ogarnia mnie panika i strach. Oczywiście nie chciałabym, żeby tak było do końca życia i dlatego zastanawiam się, co by tu zrobić, aby tą sytuację i moje reakcje zmienić.
Powrót do góry
nuguns

PostWysłany: Sob Paź 23, 2010 22:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja mam swoistego terapeutę u boku...od 4 lat dzielnie dotrzymuje mi kroku i wyciąga z dołków...pokazuje piękny kolorowy i wesoły świat...
Ojciec żadnego wzorca mi nie przekazał....za to praca nad samą sobą i poznanie świetnego faceta to jest to... co do terapii nie wiem bo jeszcze nie byłam ale dojrzewam do wybrania się Wink
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: