Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Nie Sty 30, 2011 19:02 Temat postu: Śmieje się kat... |
|
|
Piosenki ze spektakli - obrzędów kobiecego teatru terapeutycznego przy Centrum Praw Kobiet
http://echnatoniv.wrzuta.pl/katalog/audio/0k2mGYnkkRg/glowny
Płyta liczy 21 utworów, ja wybrałem takie, które są opowieścią o przemocy, inspirują, zastanawiają, kuszą i obiecują...
Normalnie cudowny pokarm dla skołatanej duszy.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność”
Ostatnio zmieniony przez Echnaton dnia Pon Sty 31, 2011 0:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Lulka
|
Wysłany: Nie Sty 30, 2011 19:44 Temat postu: |
|
|
Wielkie Dzieło!!!
można tę płytę kupić? Normalnie warte Brylantowego Słowika! i choć tak bardzo bolesne to powinno być rozpowszechnione! _________________ Intuicja jest nieświadomą inteligencją, która prowadzi do wiedzy bez rozumowania lub wnioskowania.
— Hans Selye
http://www.zwierzenia.cba.pl/1/6.html |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Sty 30, 2011 19:52 Temat postu: |
|
|
Przy następnym naszym spotkaniu dostaniesz ode mnie....  _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lulka
|
Wysłany: Nie Sty 30, 2011 20:56 Temat postu: |
|
|
Trzyma Cię za słowo i dziękuję za obietnicę.
Co do "To Twoja Wina" - jest niezwykły.Cokolwiek by napisać o przemocy - ta piosenka,te słowa mieszczące się w 3 minutach mówią absolutnie wszystko.
Można tylko siedzieć i słuchać słuchać,słuchać....
Naprawdę warto ją rozpowszechnić. _________________ Intuicja jest nieświadomą inteligencją, która prowadzi do wiedzy bez rozumowania lub wnioskowania.
— Hans Selye
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Sty 30, 2011 21:03 Temat postu: |
|
|
Wiem, poczułem to piękno zaklęte w prostych słowach i sytuacjach, ta rozpacz, beznadziejność i wieczna racja racja - to twoja wian - krzyczy nasz sprawca, prosto w twarz - i tak mało tych, którzy próbują pokazać nam, ze jednak inaczej. Słowa przejaskrawione, czasami banalne i kiczowate a przecież do bólu przesiąknięte prawdą.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lulka
|
Wysłany: Nie Sty 30, 2011 21:13 Temat postu: |
|
|
A wiesz, Echnatonie - myślę, że właśnie w prostocie jest zawarta prawda, nie skażona hipokryzją, nie zawinięta w eleganckie przenośnie, nie pozostawiająca niczego w domyśle.
To jest właśnie piękno i chociaż nie chodziło o walory artystyczne dla mnie jest Dziełem wzruszającym,mądrym i pięknym i namacalnym. _________________ Intuicja jest nieświadomą inteligencją, która prowadzi do wiedzy bez rozumowania lub wnioskowania.
— Hans Selye
|
Powrót do góry |
|
 |
flowerek
|
Wysłany: Nie Sty 30, 2011 22:43 Temat postu: |
|
|
Echnaton napisał: | Wiem, poczułem to piękno zaklęte w prostych słowach i sytuacjach, ta rozpacz, beznadziejność i wieczna racja racja - to twoja wian - krzyczy nasz sprawca, prosto w twarz - i tak mało tych, którzy próbują pokazać nam, ze jednak inaczej. Słowa przejaskrawione, czasami banalne i kiczowate a przecież do bólu przesiąknięte prawdą.... |
Zabrakło mi słów , zatkało ,więc tylko cytuję słowa Echnatona.
I bardzo, bardzo chciałabym miec tę płytę.
Powiedz gdzie można ją kupić. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Sty 31, 2011 0:14 Temat postu: |
|
|
Nie wiem gdzie można kupić, ale wiem gdzie można dostać...w Centrum Praw Kobiet ! Jeśli będziecie zainteresowane to mogę jakoś załatwić ale ile tych płyt i gdzie mam podrzucić?
Może zapytam jak można to dostać z CPK? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
flowerek
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Sty 31, 2011 20:24 Temat postu: |
|
|
Faktycznie, jakby pasowało do naszego tematu...smutne to i jakże tragiczne....
A z płytą, napisałem do odpowiedniej osoby i jestem pewny, że mi ułatwi spełnienie obietnicy! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
janieja
|
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 2:18 Temat postu: Śmieje sie kat |
|
|
Jak go przesłac na telefon komorkowy przez iinternet?Ma ktos pomysł,bo to wyśmienity ''prezent'' dla oprawcy...chętnie skorzystam w ramach ''zyczeń''...na wszelkie okazje! _________________ Nadzieja umiera ostatnia - optymistka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|