Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

alimenty

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
krystynak1960

PostWysłany: Czw Kwi 21, 2011 22:33    Temat postu: alimenty Odpowiedz z cytatem

Witajcie!!Jeszcze brak mi odwagi żeby opisać swoją historię -ale Kochani pomóżcie mi.Mam przysądzone alimenty na syna od męża 300zł od 01.10.2010r,niestety nie zapłacił mi nawet złotówki.A syn uczy się 200km od domu w liceum wojskowym.Mundur internat,dojazdy do domu dużo mnie kosztuje.Powiem że na opłaty mieszkaniowe też nic nie łoży.Zwróciłam się do komornika ale ten po 3 miesiącach wydał mi zaświadczenie o nieściągalności (mąż rzucił pracę nie ma żadnych dochodów)Zwróciłam się do urzędu gminy o alimenty z funduszu-dzisiaj dostałam odpowiedż że dochód na osobę wynosi 820zł i to nie pozwala mi na korzystanie z funduszu.Dlaczego mój dochód jest przeliczany na mnie i syna?Pracuję w sklepie zarabiam 1200zł,na syna potrzebuję 600zł, na opłaty za mieszkanie 500zł zostaje mi 100zł na przeżycie.Powiedzcie mi proszę jak mam przeżyć,jaka to ochrona mnie i syna ,mąż chodzi pije,śmieje nam się w twarz ,mówi że nic go to nie obchodzi a ja nie mogę spać.mam mnóstwo długów-liczyłam że jak dostanę alimenty to pomału wyjdę z długów a dzisiaj świat mi się zawalił.Pomóżcie proszę czy jest jakaś możliwość odwołania bądź jakaś inna forma pomocy.Nie potrafię jeszcze poruszać się na forum, nie wiem czy będę umiała znaleźć odpowiedzi-jeśli to nie kłopot proszę piszcie na adres meila krystynak1960@tlen.pl.Z całego serca dziękuję
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
gaga30

PostWysłany: Sob Kwi 23, 2011 11:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj,
skoro zarabiasz 1200 zł. to jak dochód na osobę może wynosić 820 zł. Korzystasz jeszcze z dodatkowych świadczeń?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Sob Kwi 23, 2011 14:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Faktycznie, kontakt na maila jest o wiele przyjemniejszy....
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: