|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lepiejzasnac
|
Wysłany: Pią Cze 03, 2011 20:31 Temat postu: czy DDA może tworzyć udany związek z DDP??!! |
|
|
Mam 22lata. Uczę się, pracuję, mam swój dom i swoje życie. On 24lata skończył studia i ma swoją frme. Jakie szasne na przetrwanie ma nasz związek szczerze....NIE WIEM!? On dziecko z niepełnej rodziny z powodu ojca ktory nadużywa alkoholu i JA której rodzina udaje że wszystko jest OK! Co za paranoja kiedy mój Ukochany musi trzymać mojego tate aby mój ukochany ojciec (przemocowiec) nie pobił mojej siostry. Długo zastanawiałam się czy tu napisać. Ale z drugiej strony co mi szkodzi? Po 22latach mojego życie zdałam sobie wreszcie sprawe i nazwałam moje po imieniu. Przemoc,patologia...Wiem że moja wypowiedź jest chaotyczna, ale buzuje we mnie tyle nie zrozmiaych jeszcze we mnie emocji... Ale pamiętajcie dzieci DDP każdy ma prawo do szczęscia i tylko siła woli pozwoli Wam na to... |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Pią Cze 03, 2011 21:05 Temat postu: Re: czy DDA może tworzyć udany związek z DDP??!! |
|
|
powodzenia!  _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela. |
|
Powrót do góry |
|
 |
lepiejzasnac
|
Wysłany: Pią Cze 03, 2011 21:21 Temat postu: |
|
|
Dziękuje bardzo, naotmiast mój związek to jedna sprawa a moja rodzina i moja przeszłość to druga... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 22:10 Temat postu: |
|
|
Nie bardzo rozumiem Twoje słowa, bo faktycznie więcej w nich chaosu niż porządku, ale próbuję to uporządkować. Miałaś w domu przemoc, jesteś dzieckiem DDP, a mąż ma syndrom DDA i zastanawiasz się czy z tego może być dobry związek? Może, albo nie może, to zależy jak siebie postrzegacie i co robicie z tą wiedzą o DDP i DDA.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
sylwia1975
|
Wysłany: Sro Cze 08, 2011 9:24 Temat postu: |
|
|
dlaczego nie..................jesli wiecie co bylo i ci jest...........to fajnie duzo ludzi nawet nie wie,trzeba przedewszystkim nauczyc sie pochamowywac emocjonalne zachowania i robic to w inny sposob niz,,,,,,,,,,,,,,,rodzice. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|