Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
MMalgorzata
|
Wysłany: Pią Paź 28, 2011 20:18 Temat postu: pytanie o odpowiedzialność lekarzy |
|
|
Pewnie to nie miejsce na takie pytanie, ale chciałam się zapytać, czy ktoś mógłby podpowiedzieć, czy 7 lat po śmierci danej osoby można jeszcze wszcząć sprawę przeciwko lekarzom, którzy przyczynili się do jego śmierci? Czy to już nie jest przedawnione? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
|
Powrót do góry |
|
 |
MMalgorzata
|
Wysłany: Sob Paź 29, 2011 22:38 Temat postu: |
|
|
Bardzo dziękuję za link |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brzytwa
|
Wysłany: Nie Lis 06, 2011 16:48 Temat postu: |
|
|
Myślę że nawet jeżeliby nie było przedawnienia to nie ma o co walczyć. Pierwsze pytanie sędziego jakby sprawa trafiła na wokandę było było w rodzaju "A na co Pani czekała aż 7 lat?"  _________________ Przemoc w rodzinie jest przestępstwem.
Każdy ma prawo zapobiec przestępstwu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Lis 08, 2011 18:42 Temat postu: |
|
|
OJ nie podchodź tak pesymistycznie, skoro przez siedem lat milczała widocznie miała taką potrzeba albo przeszkoda była tak wielka! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brzytwa
|
Wysłany: Sro Lis 09, 2011 7:08 Temat postu: |
|
|
Sądzę z praktyki, że sędziego to nie przekona. To żaden argument, w podobnej sprawie sędzia zaczął rozprawę od pytania o intencje, konfilkty osobiste itp. _________________ Przemoc w rodzinie jest przestępstwem.
|
Powrót do góry |
|
 |
MMalgorzata
|
Wysłany: Czw Lis 10, 2011 23:00 Temat postu: |
|
|
Na razie nie mam pieniędzy na prawnika. Sprawa dotyczy śmierci mojego ojca, któremu lekarze nie udzielili odpowiedniej pomocy medycznej, a właściwie to w ogóle nie udzielili. Tylko, że takich spraw jest w Polsce tysiące i mam wrażenie, że musiałabym walczyć z całym systemem, a na to nie mam sił i zdrowia. Zdążyłam już poznać co robi się z ludźmi, którzy się "stawiają". Po prostu bałam się i nadal się boję. Bardzo zależy mi na życiu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brzytwa
|
Wysłany: Pią Lis 11, 2011 2:15 Temat postu: |
|
|
To po co rozpoczynasz temat, skoro i tak nie masz ochoty walczyć? Bez sensu. Każdy się czegoś boi, bez przesady. Za wytknięcie błędu lekarskiego jeszcze nikt nikogo nie zabił. _________________ Przemoc w rodzinie jest przestępstwem.
|
Powrót do góry |
|
 |
|