Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Brzytwa
|
Wysłany: Czw Sie 25, 2011 22:11 Temat postu: Potrzebuję waszego wsparcia - lobby filmowe! |
|
|
Staram się nawiązać kontakt z reżyserem "Valkirii" Bryanem Singerem. Na płycie z filmem był z nim wywiad, opowiadał jakim przypadkiem wpadł na temat filmu o niemieckiej opozycji. Tym samym oryginalny facet. Chciałbym go zainteresować temat Flotyllii Pińskiej, aby rozważył nakręcenie jakiejś albo miłostki ala "Pearl Harbour" lub też czegoś czysto wojennego o naszych marynarzach bohaterach z Pińska. Gdzieś na forum filmowym w USA jedynie napisał mi, że fajny to pomysł, ale kontakt się urwał. Może macie jakieś namiary na niego?
Ja znalazłem tylko tyle:
http://www.facebook.com/pages/Bryan-Singer/112106092135224
Tutaj było to forum:
http://***.nytimes.com/person/193696/Bryan-Singer
Pomocy cholera! Nasi reżyserzy nie potrafią i nie chcą się za to zabierać, to będziemy szukać na Zachodzie posłuchu i lobby. Myślę że Singer się może tym conajmniej zainteresować. Tak jak zainteresował się Blenderblock i zamachem 20 lipca 1944 roku, także przypadek. A oni kasy mają...
Może macie jakieś inne pomysły? Może jacyś inni reżyserzy się tym zainteresują plus innymi sprawami jak Mokra czy Bzura? _________________ Przemoc w rodzinie jest przestępstwem.
Każdy ma prawo zapobiec przestępstwu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Renata Moderator - Pracownik NL

|
Wysłany: Pią Sie 26, 2011 10:46 Temat postu: |
|
|
Brzytwa, nie mam zadnych kontaktow z takich sferach, wiec nie pomoge, ale niesamowite jest to, ze zajmujesz sie tym tematem! szacun! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brzytwa
|
Wysłany: Pią Sie 26, 2011 14:48 Temat postu: |
|
|
Zobacz na CD z "Valkirią" wywiad z Singerem, jak się zaczęło ich, Amerykanów zainteresowanie tematem. Żadneg budżetu, ot przyjechali na wycieczkę do Berlina.
Bo co jakiś Amerykanów obchodził Stauffenberg? No i zaobchodził. Znaleźli i kasę i scenariusz. Tym bardziej że Singer to znany i dobry reżyser. _________________ Przemoc w rodzinie jest przestępstwem.
|
Powrót do góry |
|
 |
Lulka
|
Wysłany: Pią Sie 26, 2011 23:18 Temat postu: |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=SuPAwsEzRvs
Cytat: | Bo co jakiś Amerykanów obchodził Stauffenberg? |
No właśnie mówiło się o zamachu w Wilczym Szańcu,ale dziwne bo dość mętnie.Może dlatego,że nie było tam sowieckiego Sztirliza.
Z moich wiadomości wynika,że bohater zginął straszną śmiercią.Został obdarty ze skóry żywcem inni zamachowcy umierali w nieludzkich męczarniach.Zamordowano również ich rodziny.Ciekawe,że Niemcy sami chcieli dokonać tego zamachu bez pomocy aliantów.
A zamach obchodzić powinien i to wszystkich.
Może wiesz co planowali Niemcy po zamachu jaki był tego cel - czyżby chcieli zakończyć wojnę czy chodziło tylko o przejęcie władzy z kontynuacją?
Znajdź kontakt do Bogusława Lindy.On by mógł się zainteresować. _________________ Intuicja jest nieświadomą inteligencją, która prowadzi do wiedzy bez rozumowania lub wnioskowania.
— Hans Selye
http://www.zwierzenia.cba.pl/1/6.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brzytwa
|
Wysłany: Nie Sie 28, 2011 12:14 Temat postu: |
|
|
Jakbyście namierzyli jakieś dobre amerykańskie fora filmowe to dajcie namiary! A najlepiej mejla do Singera czy podobnych  _________________ Przemoc w rodzinie jest przestępstwem.
|
Powrót do góry |
|
 |
Brzytwa
|
Wysłany: Sro Sty 18, 2012 19:17 Temat postu: |
|
|
No i co, zdziwieni? W "Angorze" nr. 2 z dn. 15.01.2012 r. na st. 69 jest notka że agencja amerykańska zainteresowała się kwestią zrobienia filmu o Cooperze i amerykanach z eskadry kościuszkowskiej 1920 r.
ps. to być może moja sprawka mejle w dziesiątki miejsc, fundacji, do reżyserów coś dały. odpowiedzieli zobaczymy co z tego wyjdzie! _________________ Przemoc w rodzinie jest przestępstwem.
|
Powrót do góry |
|
 |
|