Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
marona
|
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 23:57 Temat postu: Samoobrona kobiet |
|
|
Witam, to mój pierwszy post na forum
Chciałabym zapytać o możliwości nauczenia się radzenia w sytuacjach agresji bezpośredniej. Nie jestem bardzo młodą osobą, ale ponoć każdy w określonych granicach może się nauczyć jak się bronić.
Szukałam w internecie informacji o kursach, ale nie dotarłam do niczego, co aktualnie się odbywa we Wrocławiu. Gdyby ktoś chciał mi coś doradzić, będę wdzięczna za wskazówki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Sty 04, 2011 10:07 Temat postu: |
|
|
Chodzi o kurs samoobrony czy tez terapie radzenia w sytuacjach zagrożenia? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
marona
|
Wysłany: Wto Sty 04, 2011 20:08 Temat postu: |
|
|
Echnaton napisał: | Chodzi o kurs samoobrony czy tez terapie radzenia w sytuacjach zagrożenia? |
Chodzi mi o poradzenie sobie w razie niespodziewanego ataku napastnika. Gdzieś doczytałam, że takie kursy samoobrony mogą poinstruować jak się bronić przed atakiem siłowym i werbalnym.
Czuję się zagrożona, dlatego chciałabym zasięgnąć wiedzy i umiejętności. Chciałabym uczęszczać na zajęcia, które dadzą mi poczucie, że w razie napaści nie byłabym bezradna. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |
marona
|
Wysłany: Sro Sty 05, 2011 0:03 Temat postu: |
|
|
Tak, chodziło mi o takie kursy. Jest tylko małe ale. Raczej nie mogę przeznaczyć 120-150zł/msc (niektóre z takich szkół w ogóle nie podają ceny na stronie). Dlatego poszukuję bezpłatnych lub dofinansowanych zajęć.
Dziękuję ślicznie za wskazanie kierunku Będę śledzić, może wkrótce na coś niedrogiego natrafię. Podzwonię też po tych szkołach komercyjnych, może z tą ceną to można się będzie dogadać. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Sty 06, 2011 23:59 Temat postu: |
|
|
Kiedyś wyczytałem, że połowa naszego społeczeństwa leczy się u dr Google...
To co napisałaś napawa optymizmem i nadzieją granicząca z pewnością, że uda się na pewno! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Renata Moderator - Pracownik NL

|
Wysłany: Pią Wrz 09, 2011 12:56 Temat postu: |
|
|
Bezplatne kursy samoobrony organizuje wiele osrodkow pomagajacych ofiarom przemocy w rodzinie. W Warszawie np. Osrodek DOM oraz Feminoteka. Trzeba sledzic ogloszenia na ich stronach.
Wazne, aby pamietac o tym czy uczymy sie samoobrony, aby nie dac sobie wyrwac torebki na ulicy, czy tez zamierzamy pobic swego partnera jak uderzy nas jeszcze raz. Trzeba duzej uwaznosci, aby z ofiary nie stac sie sprawca i to z premedytacja... Wazne, aby motywacja nie bylo samodzielne szukanie zemsty, albo rozpętanie wojny domowej dwojga komandosow (jak u filmowych panstwa Smith  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|