Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Carmen
|
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 15:30 Temat postu: Temat jak Temat |
|
|
Witam
Mam prośbę
Czy Jest ktoś w stanie mi pomóc ?
Czy ktoś się orientuje jakie trzeba spełniać warunki by dostać się do schroniska dla bezdomnych kobiet ?
Dodam ze nie mam meldunku
Nie mam ubezpieczenia
Chodzi mi o schronisko bym mogła tam zamieszkać... |
|
Powrót do góry |
|
 |
grubyfus
|
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 21:36 Temat postu: |
|
|
Witam.
Nie wiem o jaką miejscowość chodzi / bo czasem jest różnie / ale według mojej wiedzy to jedynym warunkiem jest z reguły przestrzeganie trzeźwości. Na miejscu w takim schronisku jest napewno pracownik socjalny lub ktoś odpowiedni kto załatwia temat.
Jest zima nie widzę przeciwskazań aby kogoś nie przyjęli. Oczywiście są róznice pomiędzy schroniskami a noclegowniami ale raczej wystaczy chęć. Pozatym po to one są aby pomagać a nie piętrzyć biurokratyczne przeszkody. _________________ JESTEŚMY TYM CO CHRONIMY |
|
Powrót do góry |
|
 |
Paskowana
|
Wysłany: Sro Gru 28, 2011 19:30 Temat postu: |
|
|
myślę, że meldunek ani brak ubezpieczenia nie są warunkami, aby zostać przyjętym do schroniska. nie zwróciłam na to szczególnej uwagi ale gdy sama się o takowy pobyt starałam, nikt mnie o to nie pytał. jedyny dokument, który pokazywałam to dowód osobisty. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Gru 31, 2011 15:05 Temat postu: |
|
|
Wystarczy być w potrzebie! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Carmen
|
Wysłany: Pon Sty 09, 2012 1:50 Temat postu: Ech:( |
|
|
Nie ma miejsc w schroniskach...
Nie wiem co robić... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pon Sty 09, 2012 21:57 Temat postu: |
|
|
Pytanie - gdzie nie ma? Sprawdzałaś we wszystkich dostępnych miejscach? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Carmen
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 6:23 Temat postu: ... |
|
|
tzn jak mam sprawdzic? Nie majac juz nic na koncie by dzwonic... Nie majac sirodkow nawet by dojechac gdzies dalej... Szkoda gadac... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lulka
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 9:33 Temat postu: |
|
|
Cześć!
Zameldowanie nie jest warunkiem do otrzymania pomocy.
W swojej miejscowości możesz się zarejestrować jako bezrobotna dostaniesz ubezpieczenie a może nawet znajdą Ci pracę.
Czytałam Twój blog.Myślę sobie, że przeszłaś ponad miarę i dlatego masz prawo skorzystać z tego co zapewnia Ci Konstytucja.
Skoro jesteś na forum to masz dostęp do internetu a to znaczy, że adresy możesz znaleźć. Nie możesz teraz się poddawać!! Twoja sytuacja chociaż bardzo trudna to nie jest bez wyjścia.
Nie będziemy posypywać głowy popiołem a zaczniemy działać!
Już nie jesteś sama!!
Jak myślisz damy radę? _________________ Intuicja jest nieświadomą inteligencją, która prowadzi do wiedzy bez rozumowania lub wnioskowania.
— Hans Selye
http://www.zwierzenia.cba.pl/1/6.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
Carmen
|
Wysłany: Czw Sty 26, 2012 7:31 Temat postu: |
|
|
Od 1 lutego ide do schroniska. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maketaton Wolontariusz NL

|
Wysłany: Czw Sty 26, 2012 12:04 Temat postu: |
|
|
Cieszę się, że jednak się udało. _________________ "Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Carmen
|
Wysłany: Czw Lut 02, 2012 1:28 Temat postu: ... |
|
|
W schronisku... Boje sie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
NIKOLA2006
|
Wysłany: Czw Lut 02, 2012 19:07 Temat postu: |
|
|
Carmen chcesz pogadać o tym, czego się boisz? Czasem strach ma wielkie oczy a jak temat się "przegada" z innymi, pojawiają się rozwiązania, pomysły i zarys planów , które teraz może ten strach skutecznie blokować.
Strach to takie podstępne i skuteczne zwierzę , które nas potrafi doskonale sparaliżować . Sprawia, że najprostsze rzeczy stają się ogromnym wyczynem a już te bardziej skomplikowane jawią się jako nieosiągalne. O to chodzi strachowi- zblokować, zatrzymać i mieć władzę. Karmi się naszymi najgorszymi scenariuszami jakie produkuje nasz umysł i pobudza do projektowania jak najwięcej takich scenariuszy. Człowiek czuje się skołowany, bezradny, słaby.
A może by tak wywalić stracha co? na początek spójrzmy na niego jak na "głodka" z reklamy danio. Na głodka jest jakiś sposób, prawda? Danio go likwiduje. Poznajmy może twojego " głodka" ... zobaczmy jak wygląda, jak się zachowuje i wspólnie znajdźmy jego likwidatora:) Co o tym myślisz?
Gotowa aby nazwać i określić swój strach?
Pozdrawiam ciepło - Ola _________________ Cokolwiek robisz czyń roztropnie i przewiduj skutki |
|
Powrót do góry |
|
 |
|