|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lolka0022
|
Wysłany: Wto Lut 21, 2012 21:07 Temat postu: Boję się być szczęśliwa |
|
|
Witam serdecznie. Może już kilka osób zna mój problem. Z mężem nie jestem od lipca. Nie będę już pisać jak wyglądało moje małżeństwo, ale mąż ciągle chce bym do niego wróciła, a ja będąc u bardzo bliskiej mi przyjaciółki dowiedziałam się że spotyka "ON" się z inną osobą, był pijany i był na balu choinkowym z koleżanką. Na początku poczułam złość, bo wydaje pieniądze na siebie, a bardzo mało płaci na dzieci.
Ale teraz mam inny problem. Zapomniałam już o tym co mi zrobił, choć w głębi serca boje się ż nie ułożę sobie życia na nowo, przez to co mnie spotkało. No i stało się. Pojawił się "Ktoś" z kim spotykam się jako przyjaciele. Dość często. Wiem że mu się podobam i wiem że czeka mnie z nim poważna rozmowa, ale boje się nowego życia. Boje się być szczęśliwa, że blokady psychiczne które mam w głowie nie pozwolą mi normalnie myśleć i żyć. Za każdym razem jak spotykam się z przyjacielem robię wszysto by nie urazić go tym czym mogłabym urazić mojego prawie byłego męża. Może na to wszystko jest jeszcze za wcześnie? A może nie powinnam się pchać znowu w związek? Nie wiem co mam myśleć na ten temat. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aga74
|
Wysłany: Wto Lut 21, 2012 23:00 Temat postu: |
|
|
Ależ Ty MUSISZ być szczęśliwa, to Twój obowiązek! Wobec siebie i dzieci! Spotkało Cię szczęście w postaci przyjaciela, nie jesteś sama. Super!
Samotność jest okropna po takich przeżyciach. Może i boisz się urazić nowego partnera, ale skoro to przyjaciel, to zapytaj, co może mu sprawiać przykrość. I powiedz, czego Ty nie będziesz tolerować, czyli PRZEMOCY. Nigdy, pod żadna postacią, niech nigdy już Cie to nie spotka, to jest ważniejsze nawet od samotności!
Może to i lepiej, że mąż się z kimś spotyka, może będziesz miała spokój przynajmniej i nie złość się, że wydaje pieniądze na kogoś nowego, to w sumie normalne, pieniądze nie są najważniejsze, najważniejsza jest wolność od przemocy, tej strasznej zarazy!
Aha, nie afiszuj się za bardzo przed rozwodem z nowym partnerem, bo to może zostać użyte przeciwko Tobie na rozprawie, a Ty przecież nikomu nie robisz krzywdy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
basia-aa
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 21:23 Temat postu: |
|
|
Lolak w życiu trzeba się kiedyś stać egoistą, myśl o sobie i o swoich potrzebach
Dlaczego masz się bać? Przecież wiesz jak przejawia się przemoc, wiesz już jak się przed nią bronić. Nie dasz rady? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|