Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wojtek
|
Wysłany: Pią Mar 24, 2006 18:51 Temat postu: BARDZO PILNE |
|
|
Dzien dobry wszytskim.przejde odrazu do sprawy:
moja kolezanka ( ma dziecko ) ma meza,ktory ja bije-tak ze nie zostaja slady ( ma sposoby )... zmusza ja do wspolzycia,zneca sie psyhicznie.grozil jej smiercia.Kolezanka chce rozwodu
1 . gdzie szukac najlepiej pomcy ?
2.czy policja cos moze zrobic -jesli po jego napadzie nie zostaja slady na ciele mojej kolezanki ?
3. jak dlugo moze trwac sprawa rozwodowa ?
4. czy policja i sad mimo braku obdukcji lekarskiej cos moga zrobic w sprawie pobicia i znecania sie ?
5. czy za grozby smierci ten bydlak moze zostac ukarany
6. maja mieszkanie wlasnosciowe w bloku ( on kupil je przed malzenstwem ) czy wrazie rozwodu moja kolezanka moze domagac sie jakis pieniedzy za polowe mieszkania- jesli to mozliwe jak mozna to zalatwic ?
BARDZO PROSZE O POMOC .
z powazaniem Wojtek |
|
Powrót do góry |
|
 |
mimi__
|
Wysłany: Pią Mar 24, 2006 22:06 Temat postu: |
|
|
Pomocy nalezy szukac w prokuraturze.Musi napisac pismo w ktorym opisze swoja sytuacje.Prokuratura zleci policji aby zrobila wywiad.Nie musi miec sladow pobcia ale musi miec swiadkow ze takie zdarzenia maja miejsce.Wiesz...zeby nie wyszlo ze wymysla.Policja odda wtedy opinie do prokuratury a prokuratura do sadu.Jej partner moze zostac skazany z art.207 za znecanie sie psychiczne i fizyczne.Co do sprawy rozwodowej to zalezy od przebiegu czy z orzeczeniem o winie czy bez.Tu nie ma reguly.Grozby u nas sa karalne ale znow musi miec swiadkow ze takie grozby padaly.Swiadkowie sa bardzo wazni bo bez dowodow sa marne szanse na zwyciestwo.Swiadkami moga byc rodzice Twojej kolezanki,Ty ,dziecko (zalezy jaki wiek),sasiedzi itp.Co do mieszkania to jesli nie maja spisanej intercyzy to jest ich wspolne i przy rozwodzie odrazu powinna wniesc o podzial majatku.Wtedy maz powinien ja w polowie splacic ale jezeli bedzie mial wyrok to nawet sad moze mu nakazac opuscic mieszkanie.Jezeli macie jeszcze jakies pytania i bede w stanie pomoc to bardzo chetnie.Tez jestem ofiara przemocy w rodzinie i wszystkie sprawy mam juz za soba.- no prawie wszystkie.POZDRAWIAM |
|
Powrót do góry |
|
 |
wojtek
|
Wysłany: Czw Mar 30, 2006 18:04 Temat postu: |
|
|
Dziekuje za pomoc. |
|
Powrót do góry |