|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
saskja
|
Wysłany: Czw Cze 21, 2007 16:23 Temat postu: chyba zaczynam |
|
|
chyba.bo zamknelam mu drzwi przed nosem i nie he go pusci po tym jak znowu mnie tlukl.wykorzystuje ten momnet zeby napisac to jego wszystkim znajomym na gadu =, zadzwonilam do jego matki.ta powiedziala-calkiem slusznie ze pomoze jesli bede na tyle twarda ze go nie wpuszcze i nie ulegne.niedlugo sie sakuje-zabierze wszytke rzeczy bo wszystko on kupowac. nauczylam sie ze zyc w ten sposb ale przy najmniej mieskzanie jest moje! pewnie zadluze sie jak cholera i nie mam pojecia co zrobic ze zwirzetami bo w poniedizalek wyjezdzam na 3 tygodnie do pracy i nie wiem kto sie nimi zajmie. bardzo go kocham i zaluje ze nie potrafi inaczej reagowac na to jak cos zrobie nie tak.terz dzwonila jego matka-juz dazyl zadzwonc do niej i powiedziec z nie psrzatam spie calmi dnaimi i nie mgoe sie wyrobic z pieniedzmi.to wszystko prawdwa-tylko waleniem glowa o kant szuflady sie czlowiek tego nie nauzyl.nurtuje mnie cos innego-nie mam slubu i dzieci (pierwszy raz sie ciesze) ale mamy wspolne sprawy matereialne i zwierzeta.czy jest szansa zeby to jakos legalnie podzielic.i druga rzecz-juz napislam paru naszym wspolnym znajomym co on wyprawail-bardziej w obawie przde tym ze sama stchorze... zastanawiam sie czy ich wciagac w to wszystko? zy to jest moralne? bardzo chcialabym zeby on kiedys jednak sie zmienil i niech sobie zyje gdzies szczesliwie.myslicie ze to sa tacy ludzie kotrzy nie wiedzac ze postepuja zle? jak on to sobie tlumacza?ktos zna relaje od strony oprawcow? |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Czw Cze 21, 2007 22:05 Temat postu: |
|
|
witaj
na początek odezwałem się do Ciebie na pw tego forum .
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mitsubishi6
|
Wysłany: Pią Lip 20, 2007 8:43 Temat postu: Przemoc |
|
|
Po Twojej wypowiedzi mogę stwierdzić, że jesteś kłebkiem nerwów. Pisząc to zrobiłaś mnóstwo błędów , ale to akurat nie jest problemem. Uważam, że zrobiła Pani bardzo dobrze zamykając mu drzwi. Tylko proszę wytrzymać w tej decyzji. Nie zasługuje Pani na takie traktowanie, nie jest workiem treningowym. Na początku napewno będzie ciezko. Ale da sobie Pani radę. Otaczają Panią znajomi, przyjaciele. Proszę właśnie w tym momencie wykorzystać ich pomoc np. zajmowanie się zwierzętami. Co do wspólnych rzeczy jakie posiadacie nie sądzę, aby można to było w jakiś prawny sposób załatwić, ale może Pani oddać mu połowę rzeczy. Lepiej zrezygnować z niektórych przedmiotów, ale nie być bitą! Da sobie Pani radę!W razie czego można skontaktowac się z Miejskim Ośrodkiem Pomocy Społecznej, tam przyjmują chociażby radcy prawni, któzy moga pomóc, może Pani otrzymać wsparcie od profesjonalistów.
Pozdrawiam, i proszę wytrwać w swojej decyzji _________________ GG 5115100 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 15:35 Temat postu: |
|
|
Niektórzy odzywają się i...milkną, a przecież ich życie biegnie dalej...Jak? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|