|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Minka
|
Wysłany: Sro Cze 28, 2006 1:14 Temat postu: Prokuratura umarza,Policja ignoruje a ON tryumfuje |
|
|
19 lat :niewolnictwa w małżeństwie'',bicia,wyrafinowanych metod znęcania się,zakazu kontaktowania się z rodziną,zakazu podjęcia pracy,kontrolowania mnie,lokalizowania każdego kroku przez telefon komórkowy,nadajnik w samochodzie,zakazu wychodzenia z domu,''za karę jak byłam niegrzeczna"zabieraniem karty płatniczej,kluczyków samochodowych.Po wyprowadzeniu się nękanie telefonami o każdej porze mimo zastrzeżenia nr.telef.zastraszania,śledzenia,zajeżdżania drogi,dzwonienia domofonem w środku nocy,rozpowszechniania nieprawdziwej opinii,że jestem pod wpływem "jakichś środków odurzających albo narkotyków",że jestem chora psychicznie.Czuje się bezsilna-on ma pieniądze,wielu wpływowych ludzi,tendencje do przekupywania ludzi we krwi,a policjantom z naszej dzielnicy naprawia prywatne samochody od lat.A ja nie chcę zemsty tylko spokoju,żebym przestała nerwowo oglądać się za siebie.Niewiem do czego może się jeszcze posunąć-grozi,że mnie zastrzeli,albo poderżnie gardło,że to tylko kwestia czasu-pewnie musi najpierw dojść do tragedii,żebym mogła być powaznie potraktowana,a narazie same umorzenia.Bardzo proszę o pomoc,radę w jaki sposób mogę zabezpieczyć syna,który jest ze mną,żeby nie trafił pod opiekę ojca,jeśli coś mi się stanie-nie mogę go zawieść,on mi zawirzył-obiecałam mu,że ojciec już go bezkarnie nie uderzy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brzytwa
|
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 9:51 Temat postu: |
|
|
Nic ci już nie zrobi. Jesteś bezpieczna przez samo to, że już z nim nie mieszkasz. Złóż o rozwód i dalej prowadź walkę. Te grożenie śmiercią to tylko gadki. Staraj się mieć świadków na jego zachowania. I składaj kolejne sprawy! Na umorzenia pisz odwołania, jeżeli czujesz że olali coś, co twoim zdaniem powinni sprawdzić albo kogoś przesłuchać jeszcze i z lenistwa umorzyli. Nie poddawaj się!
Składaj ze względu na policjantów zawiadomienia jedynie w prokuraturze. I podczas przesłuchania podaj to z tymi samochodami. To co że ma wpływowych ludzi? Jeżeli sprawa się rozejdzie, wiele osób się od niego odsunie. To nic nie znaczy. Jutro może już być nikim! _________________ Przemoc w rodzinie jest przestępstwem.
Każdy ma prawo zapobiec przestępstwu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2007 14:19 Temat postu: |
|
|
Ja jako żona policjanta miałam się tak: o 16 wychodziłam z komisariatu policji po złożeniu zeznań, a on o 18 do mnie przyjeżdżał i wiedział o WSZYSTKIM co powiedziałam w zeznaniach.Pisałam skargi: do prowadzocej sprawe, a gdy to nie pomogło do komendanta jednostki. Oczywiście komendant nie wykreył żadnych przecieków u siebie, ale kopie skarg trafiły tez do prokuratora ktory potem dostał moją sprawę. I może dlatego on juz bardziej pilnował by nie było przecieków |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2007 14:20 Temat postu: |
|
|
A jesli chodzi o syna, to może spróbuj ograniczyć ojcu władze rodzicielska |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brzytwa
|
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 18:09 Temat postu: |
|
|
I jak tam dalej się potoczyła sprawa? _________________ Przemoc w rodzinie jest przestępstwem.
Każdy ma prawo zapobiec przestępstwu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pią Lis 06, 2009 22:34 Temat postu: |
|
|
Pewnie trudno dogrzebywac się do osób sprzed 3 lat bo...albo poszli w kierunku wyzdrowienia i do ans nie zaglądaja albo....zapomnieli, ze istnieje takie forum. _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|