Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Forum ogólne o przemocy w rodzinie |
Czytac może użytkowik niezarejestrowany |
|
66% |
[ 6 ] |
Czytac może użytkownik zarejestrowany |
|
33% |
[ 3 ] |
Jest mi to obojętne |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Wszystkich Głosów : 9 |
|
Autor |
Wiadomość |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur
|
Wysłany: Pon Sty 07, 2008 11:08 Temat postu: Forum ogólne o przemocy w rodzinie |
|
|
Ankieta odnośnie dostępu do Forum ogólnego o przemocy w rodzinie _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
|
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur
|
Wysłany: Wto Sty 08, 2008 7:43 Temat postu: |
|
|
Jeśli będzie takie zainteresowanie jak w tej ankiecie to wyniki będą przypadkowe.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 0:52 Temat postu: |
|
|
poza ankietą także jest zbierana opinnia .
Ankieta jest tylko uzupełniem a nie głównym elementem .
Oczywiście głosy Użytkoników forum także są bardzo ważne .
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
|
dynamika Wolontariusz NL
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 1:10 Temat postu: |
|
|
Witajcie
Mysle, ze lepiej by bylo, zeby wszystcy mogli czytac posty, bez potrzeby zarejestrowania. Chodzi tu o jak naszybszy i najlatwiejszy dostep do informacji tu zawartych.
pozdrawiam,
P. _________________ "Sukces mierzy sie tym jak wysoko dolecisz kiedy odbijesz sie od dna" General George Patton Jr. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Sro Sty 16, 2008 18:34 Temat postu: |
|
|
Sam nie wiem...ale wydaje się, ze:
1. ogólne dane o przemocy i instytucjach pomocowych - dla wszystkich,
2. szczegółowe opisy i oferowanie pomocy dla zarejestrowanych, dla bezpieczeństwa potrzebujących pomocy, w razie czego gdyby pojawiła sie tak potrzeba można odszukać tego kto wchodził...
3. forum dla profesjonalistów - dostępne po dokładnym sprawdzeniu... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
|
dynamika Wolontariusz NL
|
Wysłany: Sro Sty 16, 2008 21:58 Temat postu: |
|
|
Wiedza na temat przemocy musi byc dostepna momentalnie i bez najmniejszych utrudnien, po to sa takie fora na internecie.
Jeszcze nie widzialem forum na temat przemocy na ktorym trzeba sie najpierw zarejestrowac by przejrzec wiadomosci - to jest pierwsze.
pozdrawiam,
P. _________________ "Sukces mierzy sie tym jak wysoko dolecisz kiedy odbijesz sie od dna" General George Patton Jr. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Sro Sty 16, 2008 22:04 Temat postu: |
|
|
Skoro mamy pomagać to trzeba zadbać o bezpieczeństwo ofiar...W wielu miejscach występuje taki model jak wyżej opisałem i wydaje sie to logiczne...
Chciałbyś aby sprawca mając dostęp do tego samego komputera co ofiara - używając prostych programów do śledzenia - wiedział co ofiara zamierza, co zrobiła o czym mówi? Gdy sie zaloguje mamy jakąś pewność, zostawia slad, w przypadku swobodnego wejścia to...czasami mogło być zagrożeniowe.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
|
dynamika Wolontariusz NL
|
Wysłany: Sro Sty 16, 2008 22:14 Temat postu: |
|
|
Forum bedzie takie oczywiscie jak zadedyduja o tym jego admini, jego forma do tej pory dobrze sie sprawdzala, ja przynajmniej nie widze potrzeby wprowadzania najmniejszych nawet utrudnien.
Proste programy do sledzenia sa w stanie zapisac haslo "ofiary" i sprawca nadal jest na wierzchu. Sprawca moze podac sie za ofiare i zarejestrowac sie na forum - zaloze sie ze nie jeden tu zerka - ale to nie powinno w zaden sposob wplywac na forum, ktore powinno byc jak otwarta reka wyciagnieta na pomoc, bez zadnych warunkow.
pozdrawiam,
|
Powrót do góry |
|
|
Trissi
|
Wysłany: Sro Sty 16, 2008 22:21 Temat postu: |
|
|
Ja też jestem za otwartym forum, dzięki temu, że jest otwarte sama tu trafiłam. Za to dodałam punkt do regulaminu dotyczący bezpieczeństwa wpisów, pseudonimu itp. _________________ I am not your senorita I don't aim so high In my heart I did no crime. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Sro Sty 16, 2008 22:41 Temat postu: |
|
|
Widzę, zę jestem w odwrocie...tylko cisza mnie popiera! Okazuje się że jestem przezorny az tak bardzo jakbym był ofiara i czuł zagrożenie...
Czy ktoś mnie poprze czy będę sam na placu boju wołając o najmniejszy gest wsparcia? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2008 0:48 Temat postu: |
|
|
póki co z opinii jaką zbieram a także jak wynika z ankiety - forum będzie dostępne do wglądu dla osób niezarejestrowanych . Oczywiście pisac nie będą mogli . [ tak jak było wcześniej ]
chyba że coś się jeszcze zmieni .
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Sob Sty 26, 2008 0:01 Temat postu: |
|
|
To prawda forum , pomoc powinna byc łatwo dostęptna tak jak to określiła Dynamika .
Po zebraniu opinni na ten temat realnie a także wspierając się ankietą wracamy do tego jak było wcześniej czyli forum może czytac każdy gośc a wypowiadac/pisac tylko Osoba zarejestrowana .
temat zakończony
pozdrawiam serdczenie _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
|
|