|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
olka2008
|
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 23:16 Temat postu: olka2008 |
|
|
PRAWDY trzeba szukać wszędzie, nawet za cenę długich godzin, dni i tygodni smutku i rozczarowań. Kiedy wyruszymy na jej poszukiwanie - ona zawsze wyjdzie nam naprzeciw. Nieraz jeszcze okaże się, że po jednym malutkim kroczku w przód, nastąpią kolejne trzy do tyłu. Jednak zawsze warto wykonywać następne i następne... To droga do prawdy, do odnalezienia w sobie szacunku dla samego siebie.
Teraz coś "nie mojego", ale nie wiem kogo...
"Wszyscy jesteśmy często niezadowoleni
Idziemy spać z pretensjami, że nie dostajemy tego, czego chcemy
Nie zwracając uwagi na to, co już posiadamy
Bez przerwy pragniemy czegoś nowego
I nigdy nie potrafimy powiedzieć "dziękuję"
Dlatego dziś, gdy położę się do łóżka
Powiem "dziękuję"
Za to, że mogę żyć kiedy inni umierają
Za to, że mogę patrzeć w niebo i gwiazdy, gdy inni są
niewidomi
Za to, że mam szansę obudzić się rano, podczas gdy inni
są w śpiączce
Za to, że mam szansę mówić do swoich najbliższych, gdyż niektórzy
są niemi
Za to, że mogę słyszeć szum wiatru i dźwięki świata, kiedy inni są głusi
Za to, że mogę chodzić, biegać i skakać, gdy inni nie mogą chodzić
Za to, że mogę pisać, kiedy inni nie mają rąk
Za to, że mogę się podnieść gdy upadam
Ponieważ nie wszyscy potrafią wstać"... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pią Paź 03, 2008 9:02 Temat postu: Re: olka2008 |
|
|
| olka2008 napisał: | | PRAWDY trzeba szukać wszędzie, nawet za cenę długich godzin, dni i tygodni smutku i rozczarowań. Kiedy wyruszymy na jej poszukiwanie - ona zawsze wyjdzie nam naprzeciw. Nieraz jeszcze okaże się, że po jednym malutkim kroczku w przód, nastąpią kolejne trzy do tyłu. Jednak zawsze warto wykonywać następne i następne... To droga do prawdy, do odnalezienia w sobie szacunku dla samego siebie. |
Zabrzmiało jak życiowe motto dla wszystkich, szczególnie tych mających przemoc i zbyt wcześnie opuszczających ręce, niewierzących w siebie, opuszczonych, zaszczutych, zgnębionych....
Tak dochodzi się do zwycięstwa! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|