Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Gigi..
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 83, 84, 85  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agnieszka1970

PostWysłany: Pon Paź 20, 2008 12:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dobrze masz rację ale używając słowa że nie na "Dla wyższego dobra" nie można uogólniac,gdyż jest takie coś jak dla wyższego dobra. Ja właśnie wybrałam to wyższe dobro ze względu na dziecko,bo jak narazie nikt nie potrafi pokazać mi lepszego wyjścia!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
sabrina

PostWysłany: Pon Paź 20, 2008 14:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigi.. Ty dobrze wiesz,ze ta cisza jest pozorna. My ktore mamy za soba ten etap dobrze ja znamy. Konsekwencja Gigi. Teraz wazna jest Twoja konsekwencja.
Tez bym chciała , ale takich spraw nie da sie zatrzymac w połowie. To co działo sie wczesniej nie jest zwiazane z wola sprawcow ale wynika z ich osobowosci. A tej nie sposob zmienic jednym czy dwoma dzialaniami np interwencja policji, itd.
Obserwuj, rob swoje, i zbieraj siły. On musi isc sie leczyc. Ty musisz okrzepnac w roli. Jestes sama. Nie zapomnij o tym. Jesli on bedzie blisko, jesli pomoze, , okaze ludzka twarz. to dobrze- ale cały czas pamietaj, ze teraz jestes Ty i dzieci. A on jakby był obok was, ale juz odrębnie. Ucz sie samodzielnosci , zycia tak jakby jego nie było. Dla mnie był to najtrudniejszy etap. Dalam rade. Ty tez dasz.
Pisz Gigi o wszystkim co sie dzieje. Buziaki. Trzymaj sie.
Powrót do góry
pysia

PostWysłany: Pon Paź 20, 2008 15:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agnieszko.To twój wybór i nikt nie jest zobowiązany postąpić tak jak Ty w imę...jakiejś idei.
To zdanie "rodzinę trzeba ratować dla wyższego dobra"jest właśnie uogólnieniem i nikt nie ma prawa narzucać takiego myślenia komuś kto chce zmienić swoje życie dla własnego dobra.
Pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
agnieszka1970

PostWysłany: Pon Paź 20, 2008 15:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pysia napisał:
nikt nie ma prawa narzucać takiego myślenia

Tak samo jak nikt nie ma prawa mówią że nie ma coś takiego jak dla wyższego dobra
To jest narzucenie komuś czyjegoś myślenia:!:
Powrót do góry
pysia

PostWysłany: Pon Paź 20, 2008 15:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agnieszko, nie namawiam Cie do tego byś wybrała w życiu inaczej niż wybrałaś...to Twoje życie, Twoje wybory i Ty ponosisz ich konsekwencje.Ja mam swoje życie,swoje wybory i swoje konsekwencje.
Pozdrawiam Smile
Powrót do góry
marlena2502

PostWysłany: Sro Paź 22, 2008 17:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigi czytam Twoją historie i mam łzy w oczach Jesteś bardzo silną kobietą naprawde żeby to wszystko przeżyć trzeba mieć dużo sił wierze w ciebie dasz rade wyzwolisz się zobaczysz jeszcze zaswieci dla Ciebie słoneczko przyjdzie taki czas że Napiszesz tu na Forum że jesteś szcześliwa nie poddawaj się i Walcz o lepsze życie jestem z Tobą powodzenia!
Powrót do góry
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Sro Paź 22, 2008 22:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Napiszesz albo....zadzwonisz!
marlena2502

PostWysłany: Pią Paź 24, 2008 18:52    Temat postu: czy da się jeszcze cos zrobic? Odpowiedz z cytatem

napisałam
Powrót do góry
gigi31

PostWysłany: Pią Paź 31, 2008 11:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Byłam wczoraj u lekarza....eee tam jakas to chyba nie dziwi aczkolwiek depresja ......a mąż ma do mnie pretensje że poszłam do lekarza i wydałam pieniadze .....pieniądze moich rodziców nie jego Rolling Eyes Na gołebie wydaje tysiace uwierzcie tysiące potem je zabija a mnie nie wolno nawet do lekarza iśc ......ze mną chyba naprawde jest cos nie tak.......Pije on najmniej najmniej podkreslam 10-15 piw dziennie żywiec lub warka pomnozyc przez ilośc dni w miesiącu aaaaaa potem sobie dogadza wiec kupuje tylko dla siebie rarytasy ...............................Mam wrazenie że snię ...
Powrót do góry
pysia

PostWysłany: Pią Paź 31, 2008 18:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gigi
Z Tobą jest coś nie tak?To ty ograniczasz wydawanie wspólnych pieniędzy swojemu mężowi, sama sobie dogadzając?
Istnieje coś takiego jak przemoc ekonomiczna.Opisałaś ją dokładnie w swoim poście.
pozdrawiam Smile
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Sob Lis 01, 2008 3:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigi to nie jest przyjemne kiedy ktoś wypomina Ci cokolwiek, a tym bardziej wypomina coś do czego sam nie przyłożył ręki. Nie daj się zaplątać w sieci jego chorego myślenia! Wiesz, że zawsze możesz zadzwonić o każdej porze, a to przywilej przynależny przyjaciołom!
gigi31

PostWysłany: Nie Lis 02, 2008 20:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Echnaton zadzwonie jak bum cyk cyk tylko czekaj bo telefon mam na karte a tam tez pustka hihihihih . Obiecuje odezwe sie .....
Powrót do góry
gigi31

PostWysłany: Wto Lis 11, 2008 13:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

i znowu pisze tutaj .....bo poniekąd to darmowe Embarassed
był wczoraj dzielnicowy ....mily normalny ....a mąz gdy on wyszedl matulu zrobil sie taki dziwny taki zemstny że az mnie przerażalo to .....Maż uważa że ja jestem wszystkiemu winna ma do mnie przeogromny żal .....ani slowem nie wspomnial ze to wszystko jest dlatego że on pije.....14.11.2008 mam wizyte z opieki ....poinformowano że gdy cos będzie nie tak to ponoc jakiś kurator jesuuu ja się nie znam na żadnych paragrafach ,przepisach i ludziach ......................
Dzis jestem zła na siebie że wogole staralam się powiedziec ,że wogole wtedy zadzwoniłam ,łatwiej bylo by strzelic sobie......
Powrót do góry
pysia

PostWysłany: Wto Lis 11, 2008 17:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigi
Tak się czasem zdaje,że ucieczka mogłaby być lepszym czy łatwiejszym wyjściem.
Podjęłaś pewną decyzję z pewnych powdów.To sięprzecież sie zmieniło.
Twoje obawy są zupełnie naturalne i zrozumiałe.Daj szansę ludziom i instytucjom,które zostały powołane do pomagania osobom w takiej sytuacji jak Twoja.
Każdy tak ma, że raz jest łatwiej raz trudniej.
Na pewno będzie lepiej.
Podjęłaś słuszną decyzję.
pozdrawiam Smile
ps.reszta na pw.
Powrót do góry
gigi31

PostWysłany: Pią Lis 14, 2008 11:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Droga pysiu ....wiesz zastanawiam się dziś jak mam postapić gdy przyjedzie szanowne towarzycho z GOPS-u .......
Wiesz jestem tak zmęczona i tak niezdecydowana jak chyba jeszce nigdy w zyciu .......
Raz chcę wybielac męża ....za chwilkę zastanawiam się czy aby nie zakończyc sprawy .......
A najgorszy jest ten wstyd ....ja dziewczynka z dobrego domu .....z rodziny katolickiej .......z planami na wspaniałe mąłżeństwo ,rodzine z marzeniami na dom własny ..........i co mam tylko klopoty w których nie bardzo potrafie sie odnaleźć czasem brzydze się samą sobą.........dzieci nigdy mi tego nie wybacza że taka stworzyłam rodzine
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 83, 84, 85  Następny
Strona 7 z 85

Skocz do: