Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Benny
|
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 1:44 Temat postu: |
|
|
maras napisał: |
...Zerknij do literatury podałem ciekawą publikację...
|
Nie znalazłem ją. Możesz proszę podać linka? _________________ Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych nigdy ich nie osiągnie |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 10:56 Temat postu: |
|
|
Witaj Beny
proszę oto ta książka
"Męskość" Steve Biddulph
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
pysia
|
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 11:08 Temat postu: |
|
|
coś na temat rysunku.
Interpretację rysunków dziecka należy zostawić doświadczonym psychologom dziecięcym(pani przedszkolanka nie ma raczej takiego wykształcenia), dzieci rysują czasem dziwne rzeczy a niepokoić powinno to dopiero gdy tych rysunków jest wiecej-to jest tylko moja opinia,bo psychologiem dziecięcym nie jestem.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Fifiola Moderator - Współpracownik NL psycholog

|
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 11:16 Temat postu: |
|
|
Jak szkoliłam pedagogów pod kątem rysunku projekcyjnego to zawsze powtarzałam, że nie mają kompetencji, by w sposób profesjonalny przeprowadzać badanie METODĄ RYSUNKU PROJECYJNEGO, ale są w stanie, w trakcie codziennych zajęć plastycznych, dostrzec, że coś dzieje się z dzieckiem. Jeżeli widzą coś niepokojącego, mogą poprosić o pomoc psychologa placówki lub np. z PPP. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 11:19 Temat postu: |
|
|
Cytat: | ...Jeżeli widzą coś niepokojącego, mogą poprosić o pomoc psychologa placówki lub np. z PPP. |
bardzo istotna kwestia. Zgadzam się całkowicie.
pozdawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
Benny
|
Wysłany: Pią Lis 07, 2008 17:33 Temat postu: |
|
|
maras napisał: |
proszę oto ta książka
"Męskość" Steve Biddulph
|
Dzięki
3manko _________________ Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych nigdy ich nie osiągnie |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Lis 07, 2008 17:36 Temat postu: |
|
|
Witaj Beny
jeszcze możesz sięgnąc po "Trzepot Szkrzydeł " autorka Katarzyna Grochola
polecam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
Benny
|
Wysłany: Sob Lis 08, 2008 17:05 Temat postu: |
|
|
Witaj Tomek
A jaka jest jej tematyka?
Chyba nie o inwazji komarów?  _________________ Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych nigdy ich nie osiągnie |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Lis 08, 2008 22:30 Temat postu: |
|
|
przeczytaj naprawdę warto. Osobiście polecam
Ponadto książka jest rekomendowana na wielu szkoleniach , konferencjach odnośnie przemocy. Została wpisana na listę literatury użykowników forum.
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
tylkotata
|
Wysłany: Pią Sty 23, 2009 0:16 Temat postu: |
|
|
Przez 4 miesiące ex wydawała mi synka po nałożeniu na nią 4 grzywien o łącznej wartości 6800zł teraz zaczyna się proceder na nowo i zbliża się kolejna założona przeze mnie sprawa o egzekucję.
A że sporo mnie tu nie było dodam że Sąd okręgowy poszerzył mi niedawno kontakty z synkiem teraz wg ostatniego postanowienia o kontaktach syn ma przebywać u mnie 155 dni w roku . |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Pią Sty 23, 2009 0:46 Temat postu: Dziecko... |
|
|
powinno być otoczone miłością obydwojga rodziców: miłością matki do ojca, miłością ojca do matki, ich wspólną troską o rozwój tej więzi, z której ma czerpać inspiracje do pogłębiania własnego istnienia i pragnienie rozwoju własnej wrażliwość na innych...
Dziecko tego najbardziej potrzebuje od swoich rodziców i zawsze można w tym kierunku zrobić choćby jeden krok, z miłości i z miłością _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Pią Sty 23, 2009 9:25 Temat postu: |
|
|
mgrabas a co jeśli rodzic dziecku nie daje tego co wymieniłeś?
tak jak napisałes byłoby w idealnym świecie z idelanymi ludzmi a jak wiemy rzeczywistość jest rzeczywistością |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Pią Sty 23, 2009 11:39 Temat postu: nie chodzi o świat ani o postawy innych ludzi! |
|
|
świat zawsze będzie ciągnął nas w dół, a inni ludzie zawsze będą robić właśnie to co oni wybierają, nie ma sensu z tym walczyć ani na to tracić ani chwili czasu
trzeba skupić się na własnej postawie, bo tylko to możemy zrobić _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela.
Ostatnio zmieniony przez mgrabas dnia Pią Sty 23, 2009 11:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Pią Sty 23, 2009 11:47 Temat postu: sedno |
|
|
poniżej _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Pią Sty 23, 2009 11:55 Temat postu: |
|
|
oczywiscie mgrabas, samemu nalezy wyłącznie propagowac dobre wzorce, postępowac tak jakbysmy chcieli zeby inni postępowali wobec nas, i to jest naszym obowiazkiem wobec bliskich |
|
Powrót do góry |
|
 |
|