Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

pomoc

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
skarlet

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 19:47    Temat postu: pomoc Odpowiedz z cytatem

moze ktos zna sposob jak namowic meza alkoholika na zrobienie sobie wszywki ,ja wplywu na niego nie mam , raz przy pomocy rodziny mi sie udalo, ale teraz to nie wchodzi w gre , probuje go namowic od 2 lat bez skutku wlasnie jest w ciagu alkoholowym ostatnio ma coraz mniejsze przerwy w piciu przytym jest bardzo agresywny, przepraszam ze pisze chaotycznie ale jestem u kresu wytrzymalosci
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
amak

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 21:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A czy dałoby się ciebie namówić na terapię dla osób wspóluzależnionych i zajęcie się sobą? Może warto całą energię skoncentrować na sobie, a nie na problemie męża? tym bardzej, że zaszycie nie rozwiązuje niczego, a daje znowu na jakiś czas iluzję normalnego życia. Jak chcesz szczegółów możesz pisać na pm, albo tu gdzie wolisz.
Powrót do góry
skarlet

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 22:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

myslalam o terapi wiem na czym polegaja moja praca ociera sie o problemmiedzy innymi alkoholowy wiem ze powinnam uczeszczac na terapie ale jeszcze niejestem gotowa kazde moje wyjscie z domu poza praca wiaze sie z awantura wlasnie poje pierwsze wyjscie od pol roku z domu z kolezankami na kawe spowodowalo ze maz zaczol kolejny ciag
Powrót do góry
amak

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 22:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No nie dlatego mąż zaczął kolejny ciąg, że wyszłaś z domu tylko dlatego, że jest chory! Dopóki będziesz przypisywać sobie winę za jesgo picie dopóty nic się nie zmieni. Skoro wiele prób nie powiodło sie, to jaka gwarancja, że tym razem coś będzie inaczej? Uwierz mi przeszłam przez to. Jeśli nie zaczniesz stawiać granic, a co ważniejsze nie stawiać obietnic bez pokrycia będzie tylko gorzej. Tego wszystkiego nauczysz się na terapii. Sory za taki czarny scenariusz, ale jedyne co możesz zrobić dla swojego męża to paradoksalnie sama iść na terapię. I pamiętaj ON NIE PIJE PRZEZ CIEBIE TYLKO DLATEGO, ŻE MA PROBLEM Z ALKOHOLEM. POWÓD DO PICIA ZAWSZE SIĘ ZNAJDZIE
Powrót do góry
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Pią Lis 14, 2008 22:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I jeszcze tylko dodałbym od siebie, ze wszywki są oficjalnie zakazane jako niehumanitarne. Terapia dla Ciebie, potem nauczysz sie co dalej....
pysia

PostWysłany: Sob Lis 15, 2008 14:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

skarlet
jak zrozumiałam zamierzasz czekać aż mąż pozwoli ci podjąć terapię.
Zmienić kogoś można tylko zmieniając siebie.
Jeśli chcesz mu pomóc trzeba byś pomogła sobie.
A co będzie jak on nigdy się nie zgodzi na Twoje wyjście na terapię?
Pomyśl co możesz zrobić by się wzmocnić i poradzić sobie z wyjściem bez jego zgody.
To pomoże wam obojgu.
pozdrawiam
Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: