Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
roberto
|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 12:44 Temat postu: Kurator dla dzieci to dobry pomysł czy nie? |
|
|
Witam.
Moja była żona jest alkocholiczką i jak sobie wypije zaczynają się problemy.Ostatnio zaczeła wydzierać sie na córke i rzucać w syna zabawkami książkami itp.Ostatnio piła cały tydzień a dzieci chodziły głodne,tak w ogóle to jej przeszkadzają, chętnie by się ich pozbyła ale ja nie mam warunków by zabrać całą trójkę.Policjant który ostatnio był na interwencji powiedział abym wystąpił do sądu o kuratora. Ale czy to dobry pomysł?
Proszę napiszcie co o tym myślicie.
Dzięki |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 13:33 Temat postu: |
|
|
wedłu powinienes postarac sie o takie wrunki zeby byc w stanie zabrac wszystkie dzieci do siebie albo w miejsce gdzie beda miały odpowiednie warunki przynajmniej do czasu kiedy zona upora sie z problemem lkoolowym bo mnie przyznanie kuratora niewiele pomoże zwłaszcza w przyadku, jak to okresliłes, gdy dzieci jej przeszkadzają i chetnie by sie ich pozbyła |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 21:00 Temat postu: |
|
|
Kurator to zdecydowanie za mało aby być odpowiedzialnym rodzicem! gdyś był tylko sąsiadem, przechodniem, obcym, który zbłądził w te strony powiedziałbym - TAK, kurator to dobre działanie! ale Ty jesteś odpowiedzialnym rodzicem pełnym troski o swoje dzieci.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Menace
|
Wysłany: Sro Gru 17, 2008 0:22 Temat postu: |
|
|
Po czesci sie zgodze z Echnatonem, ale....
-kurator generalnie bedzie przychodzil raz w miesiacu zby sporzadzic notatke
-spotkalam sie z takimi kuratorami ktorzy o osobach objetych kuratelą piszą w samych superlatywach by "nie robic i problemów", mimo iz sytuacja byla zupelnie inna... _________________ Feeling you, fearing you... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sro Gru 17, 2008 0:51 Temat postu: |
|
|
Kurator to tak jakby nasze dziecko wychowywały ustawy - choćby najlepsze i najbardziej przyjazne to przecież nie umieją przytulić, otrzeć łzę albo samemu zapłakać! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sro Gru 17, 2008 1:26 Temat postu: |
|
|
Witaj Roberto
Wpominasz powyżej o rozmowie z policjantem... a czy to był może funkcjonariusz zespołu d/s nieletnich . Jeśli nie to warto porozmawiac i przedstawic powyższą sytucajcę. Dzieci są bardzo a nawet bardzo ważne.
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
|