Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Czw Lut 12, 2009 1:08 Temat postu: |
|
|
Możliwe jest np. sprzedaż domu i równy podział pieniędzy pomiedyz ojca i matkę. Jesli to mienie małżeńskie dzieci nei uczestnicza w jego podziale. _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Leia
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 15:58 Temat postu: |
|
|
hej, Lara
no co tam u Ciebie??
pisz |
|
Powrót do góry |
|
 |
jiujia Przyjaciel NL

|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 12:13 Temat postu: |
|
|
Są teraz organizowane co jakiś czas przez różne organizacje WARSZTATY DLA RODZICÓW DZIECI ZAGROŻONYCH PRZEMOCĄ;
albo po prostu warsztaty dla rodziców...
może warto, żebyś z nich skorzystała? _________________ Nie toleruję tylko nietolerancji... |
|
Powrót do góry |
|
 |
lara6
|
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 20:49 Temat postu: nie mam juz sił... |
|
|
Właśnie zzostalam pobita...bo chcialam wezwać policję...znalazłam w książce telefonicznej numer..a pan w słuchawce powiedział że to rolnictwo:(wybrałam kolejny a tam usłyszałam sekcja trasportu..a miał być oficer dyżurny...zadzwoniłam więc do komendy miejskiej ....i pan mnie wyśmiał że sobie żarty robię..po czym wpadl mój stary..zgniótł mi palce prawej ręki i walnąl pięscią w skroń..ręka mnie tak zabolała...że chciałam się wyrwać i kopałam go po twarzy....na szczęście skutecznie bo mnie puścił...mama mi pomogła się uwoplnić i odepchnęła starego...poszła mu krew z nosa i ma siniaka na powiece...chce mnie zaskarżyć...i straszy że jak jeszcze raz się na niego rzuce(to jakieś kpiny..wlecial za mną na góre do mojego pokoju..rzuciał się na mnie bo widział że biegnę z książką telefoniczną..i zgania że to ja jestem brutalem wobec niego i odgraża się że mnie zabije i mamę też)..ja już nie wiem co mam robić...wzywałam policję i ..lipa:(((czy będziemy kiedyś spokojnie oddychać? (((((( |
|
Powrót do góry |
|
 |
lara6
|
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 20:57 Temat postu: |
|
|
(((a jutro mam 25 urodziny:(((((..przepraszam jeśkli robię literówki..ale ciężko się pisze przez łzyyyyyyyyyyyyyyyy |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 21:18 Temat postu: mają obowiązek zareagować |
|
|
tel. 997 _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela. |
|
Powrót do góry |
|
 |
NIKOLA2006
|
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 21:35 Temat postu: |
|
|
112 z komórki _________________ Cokolwiek robisz czyń roztropnie i przewiduj skutki |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Sro Kwi 01, 2009 6:40 Temat postu: 997 jest najszybciej |
|
|
NIKOLA2006 napisał: | 112 z komórki |
jeśli 112 z komórki to prosić z policją, bo 112 to najczęściej straż pożarna (tak np. jest w Rzeszowie), dlatego najlepiej od razu na policję 997 zamiast pośredniego 112, chociaż i przez 112 też można, tylko że wtedy nieco dłużej to trwa _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Kwi 01, 2009 8:11 Temat postu: |
|
|
No cóż lara, smutne te Twoje urodziny, bo...nie wiesz gdzie pójść, co zrobić i jak dziać...bez planu działania możemy dreptać w miejscu i wciąż zadeptywać swoje wczorajsze ślady...
Przygotuj ten plan działania, poczuj to co chcesz w życiu zrobić, a potem..trzymaj się planu i nie zbaczaj na każdą dróżkę niepewności.
Tego Ci życzę! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Leia
|
Wysłany: Sro Kwi 01, 2009 13:18 Temat postu: |
|
|
hej
własnie, czemu w ogóle próbowałaś jakieś dziwne numery z ksiązki telefonicznej? 997 i koniec!!!
ja przez dłuższy czas miałam ten numer tak wprowadzony w komórce, żeby wykręcić nawet bez patrzenia na ekran. tak sobie to zorganizuj, żeby Ci było jak najwygodniej i najprościej wykręcić, nawet bez użycia mózgu, który możesz mieć własnie zajęty obroną swojego życia.
jeśli masz jakiekolwiek ślady po pobiciu to idź na obdukcję.
zgłosiłas na komendzie, co się dzieje?
trzymaj się i jak już się wypłaczesz to zaczynaj działać. płacz oczyści, ale nie zmieni sytuacji, więc pstaraj się, żeby trwał tylko niezbędne minimum.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sro Kwi 01, 2009 23:03 Temat postu: |
|
|
Nie ma się czemu dziwić . W sytuacjach stresowych , traumatycznych często zapominamy to co dla nas normalnie i bardzo proste. Takie sytuacje zadatrzają się bardzo często i może to dotyczyć każdego z nas.
lara6
zapisz sobie telefony alarmowe aby zawsze mieć pod ręką i nie myśleć nad ich szukaniem. ( w telefonie komórkowych, na kartce papieru umieszczonej w portfelu, dokumentach znajdujących się w torebce,kieszeni...)
pozdrawiam seredecznie _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
Leia
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 13:35 Temat postu: |
|
|
ja się nie dziwię, jesli tak to zabrzmiało, to sorry...
etap dziwienia się, że cos takiego sie może zdarzyc mam juz daaaaaaawno za sobą.
lara, no co tam?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
lara6
|
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 21:02 Temat postu: |
|
|
hej wam wszystkim...bez zmian...widzę że staremu wali coraz gorzej...mam cichą nadzieję że się zachla...dziękuję wam wszystkim za wsparcie...bo naprawdę woele dla mnie znaczycie...urodziny miałam piekielne...ale za to święta cudowne bo się oficjalnie zaręczyliśmy:)jak ktoś tu ładnie napisał musze mieć plan działania i właśnie nad nim myślę... |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 21:11 Temat postu: |
|
|
Nikt Cię nie będize z nas popędzał ale....zadbaj o własne bezpeiczeństwo. To najwazniejszy punkt tego planu. po nim suatnawaij następne - szczegółowo, wnikliwie, całościowo....Juz masz po swojej stronei obrońcę, sprzymierzeńca, to znaczy wiele, bardzo wiele.....ciesze się, że nei ejstes taka sama w tej wlace.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Leia
|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 20:16 Temat postu: |
|
|
jak już sobie ten plan wymyslisz, to konsultuj. tutaj ludzie naprawdę wiele przeszli, pomogą Ci, żebys nie wyważała drzwi, które już ktos kiedyś otworzył
pozdrawiam i trzymaj się |
|
Powrót do góry |
|
 |
|