Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Orange
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 11:08 Temat postu: Obelgi ! |
|
|
Witam wszystkich.
Jeżeli mój brat choruje na schizofrenię i kilka razy dziennie obraża słownie mnie i mamę ale nie stosuje przemocy ani agresji fizycznej to czy jak wystąpie do sądu o przymusowe leczenie brata to wygram sprawę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nocka
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 17:13 Temat postu: |
|
|
Orange nie jestem prawnikiem ale myslę ze możesz wystapić o takie leczenie. Mam podobny problem z bratową mojego męża tyle ze ona jest alkocholiczką. Wlasnie w ubieglym tygodniu zglosilam na policję nekanie mnie telefonami z obelgami i roznymi grożbami i tam policjant pytal mnie czy chcę wniesc sprawę o przymusowe leczenie _________________ "Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi
Bo nie jesteś sam " |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nocka
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 17:27 Temat postu: |
|
|
czy wygrasz to trudno powiedzieć to bedzie zależec od sądu. I stanu zdrowia w jakim jest twoj brat ale myslę ze warto sprobować zawalczyć o swoją godność i spokój. Pozdrawiam _________________ "Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi
Bo nie jesteś sam " |
|
Powrót do góry |
|
 |
Orange
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 17:52 Temat postu: |
|
|
A jak ja mu udowodnie te wulgaryzmy, przecież nie mam żadnych nagrań. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marysia" Współpracownik NL psycholog

|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 23:40 Temat postu: |
|
|
Orange,
By skierować brata na przymusowe leczenie sąd powoła biegłych lekarzy, którzy ustalą faktyczny stan psychiczny brata. trudno tak naprawdę jakoś rzeczowo odpowiedzieć na Twoje pytania bo bardzo mało piszesz o tej sytuacji. skąd wiadomo, że cierpi On na schizorenie? gdzie został zdiagnozowany? czy bierze leki? funcjonuje samodzielnie? skąd pomysł by skierować go na przymusowe leczenie?
napisz coś więcej a zastanowimy się co można z tym zrobić.
pozdrawiam,
Marysia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Orange
|
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 0:32 Temat postu: |
|
|
Brat ma schizofrenie katatoniczną. Był dwa razy w szpitalu i tam mu postawili taką diagnozę. Leków nie chce brać bo mówi że mu szkodzą. Jest na rencie socjalnej i potrafi sam o siebie zadbać, jest samodzielny tyle że mieszka z nami. Poprostu mamy dosyć jego obelg które ranią i ciągłego powtarzania 15 razy tego samego słowa lub około 10 razy ostatniej litery wyrazu przez niego, czy są jakieś szanse na wygraną. |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 10:35 Temat postu: |
|
|
Witaj
Szanse są dopóki coś robimy.
Ponadto tak jak wspomniała Marysia , sąd powoła biegłych lekarzy w tej sprawie
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
|