Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

mam problem

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gola

PostWysłany: Nie Kwi 26, 2009 22:37    Temat postu: mam problem Odpowiedz z cytatem

Witam, moje problemy nawarstwiły się bardziej i nie mogę sobie poradzić z tym.Mam małe dziecko i nie mam spokoju od byłego męża -zostałam wymeldowana z mieszkania w którym mieszkałam i dziwne dla mnie jest że moje maleństwo w tym czasie było zameldowane ,a ja wymeldowana ,oczywiście odwoływałam się od tych decyzji pomimo to Wojewoda mnie wymeldował a Sąd Administracyjny utrzymał w mocy a tylko dlatego że rzekomo nie wpłaciłam pieniążków na poczet procesu , (a były wpłacone na czas) Po mimo to zostałam oskarżona o zakłócenie miru domowego.Decyzja od Wojewody z dn.03.07.08r. o wymeldowanie, a ja się odwołałam od tej decyzji pomimo tego zostałam utrzymane w mocy.Sprawę skierowano do sądu administracyjnego ale przez moje nie doczytanie się w tym -sama nie mogłam pisać odwołania tylko powinien zrobić to radca prawny lub adwokat itp.i zostało odrzucone .z dn.02.12.2008r. Wracając jeszcze do zachowań byłego męża nękana jestem przez niego nadal i nie wiem co mam zrobić, nadmienia jeszcze że chce mi ograniczyć prawa do starszego syna.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Nie Kwi 26, 2009 22:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak to = zostałąs wymeldowana? Na bruk? Tak bez wyroku sądowego? Czy przebywąłas w tym miejscu czy tez zostałąś wymeldowana gdyz wyprowadiząłs sie z tego miejsca?
gola

PostWysłany: Pon Kwi 27, 2009 14:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mieszkałam i przebywałam nawet zostały tam moje rzeczy osobiste,po decyzji Wojewody, były mąż zmienił zamki w mieszkaniu i nie miałam wstępu do mieszkania.Oczywiście odwoływałam się od tych decyzji ale na omyłkę w nazwisku(wpłata na sprawę była wpłacona) sprawa w Sądzie nie doszła do skutku i pieniążki mi odesłano ponieważ stwierdzono że to jednak moja była wpłata na sprawę i Sąd podtrzymał decyzję Wojewody w mocy,a teraz toczy się sprawa o najście i sama już nie wiem czy miałam tam prawo wejść. Dodam że Urzędnik z działu meldunkowego wydał mi zaświadczenie (kilka dni później),że jestem tam zameldowana na pobyt stały.Ponadto mój syn (niemowlak)w tym czasie był tam zameldowany z innego związku,(to jak to jest ja wymeldowana a niemowlak nie)?
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Pon Kwi 27, 2009 20:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wszystko rozumiem, według prawa można wymeldowac osobe jesli nei przbywa w meijscu zamledowania, a jeszcze dobitniej opusicła stałe miejsce zamieszkania z zamairem zamieszkania w innym miejscu ale...nie dopełniła obowiazku meldunkowego. na tym polega decyzja administracyjna. Na co powoływał się urząd wymeldowując Ciebie i czemu sąd przyklepał ta decyzje.....
maras

PostWysłany: Pon Kwi 27, 2009 23:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj

Gola jak możesz troszkę więcej napisz w tej sprawie aby poukładać to wspólnie w całość

pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
gola

PostWysłany: Pon Kwi 27, 2009 23:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W ogóle to po rozwodzie były mąż założył sprawę w Urzędzie o wymeldowanie mnie z tego mieszkania(mieszkanie służbowe)mimo że tam mieszkałam to mówił że nie mieszkam, oczywiście podałam kilka świadków ,a nawet z Urzędu sami wybrali najbliższych sąsiadów i przesłuchiwali czy mieszkam w tym mieszkaniu ale bez skutków ponieważ i tak nie wzięto ich zeznania pod uwagę.Była również sytuacja, że sprawdzała mnie policja i było podane że mieszkam w tym mieszkaniu,a to było za mało i po jakimś czasie znowu sprawdzano i za każdym razem trudno było im stwierdzić czy mieszkam czy nie (oczywiście jak ich widywałam to mówiłam, że nie będę czekać na nich w domu żeby sprawdzili, że tam mieszkam).Tak czasami spędzałam czas poza domem ale się nie wyprowadziłam, nawet zostały tam moje rzeczy osobiste i mojego dziecka , których nie mogę odebrać.Były mąż też miał swoich świadków a nawet w tym mieszkaniu zameldował na tymczasowo swojego ojca, również przyprowadził swoją kochanicę i utrudniali mi mieszkania, dokuczali mi, jak mogli nawet byłam przez nich pobita i nocowałam czasami poza domem .
Powrót do góry
jamama

PostWysłany: Sro Kwi 29, 2009 12:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

NO Paranoja Sad a ja nie umię wymeldować byłego męża.
Oznacza to że każdy interpretuje dany przepis jak mu wygodniej Sad
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Sro Kwi 29, 2009 13:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem gdzie leży zagadka, odezwij sie na maila, spróbuje coś poszukać, zebrać, pomóc....
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: