Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Fifiola Moderator - Współpracownik NL psycholog

|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 10:28 Temat postu: |
|
|
gigi, jestem z Tobą myslami w związku z komunią. Życzę Ci, żeby było miło i pięknie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
NIKOLA2006
|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 11:07 Temat postu: |
|
|
Gigi, będzie piękna komunia:) No i oczywiście ja też już się szykuję na tort hihih:D _________________ Cokolwiek robisz czyń roztropnie i przewiduj skutki |
|
Powrót do góry |
|
 |
gigi31
|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 11:49 Temat postu: |
|
|
a tak a propo kto z was mieszka w okolicach kędzierzyna -koźla?????albo choc woj. opolskie...no sląskie tez tak troszke:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
autumn
|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 14:48 Temat postu: |
|
|
Niestety, ja z wlkp... |
|
Powrót do góry |
|
 |
malenka
|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 20:03 Temat postu: |
|
|
Niestety wielkopolskie ale myślami będę z Tobą i z Twoim synkiem i całą rodziną To wielki dzień i napewno będzie wspaniały Pozdrawiam cieplutko |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 23:30 Temat postu: |
|
|
dość ciekawa korespondencja
 _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 23:59 Temat postu: |
|
|
Gigi jak rozmawiałęm z Toba przez telefon to wydawało się, ze jesteś bardzo blisko , za ściana, ale...neistety to tylko złudzenie. Przyznam Ci się, że mieszkam dość daleko od Ciebie, ale na tort wpadnę  _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
gigi31
|
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 7:55 Temat postu: |
|
|
mam zamówionych 5 tortów hihihihiiihi serio !!!! duzo osób mi pomoglo i chce w ten sposob poniekąd podziekowac.....no i 5 blach ciasta u nas to zwyczaj dzielenia się ciastem przed komunia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
malenka
|
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 10:16 Temat postu: |
|
|
Wszedzie sa chyba podobne zwyczaje U nas też dzieli się ciastem i nie tylko, w sumie to dzieli sie wogóle jedzeniem ale po komuni i uważam że to jest wspaniałe |
|
Powrót do góry |
|
 |
NIKOLA2006
|
Wysłany: Sob Maj 30, 2009 10:52 Temat postu: |
|
|
UPRZEJMIE INFORMUJĘ, że jako uzalezniona poważnie od pracy dzisiaj jadę na weekend odpocząć....... jestem przerażona hahahahahha A poważnie nie chce mi się jechać bo pogoda paskudna _________________ Cokolwiek robisz czyń roztropnie i przewiduj skutki |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Maj 30, 2009 21:17 Temat postu: |
|
|
Rozumiem , ze jako pracoholik specjalnie wybrałaś taką pogode na wyjazd aby nie odczuwac przyjemności z wypoczynku!
 _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
NIKOLA2006
|
Wysłany: Sob Maj 30, 2009 23:13 Temat postu: |
|
|
HAHA nie pojechaliśmy bo tam gdzie mielismy być szaleje nawałnica jakaś....
Poszliśmy sobie do kina na "wojne polsko- ruską " w połowie chciałam wyjść.... żenada....Początek fajnie zrealizowany ale później jakoś gorzej i gorzej
Mieszane mam uczucia- może jestem za głupia ale nie podobał mi się ten film.... rozumiem to przesłanie, ukazanie dresiarskiego zycia i jazdy po narkotykach, mieszanie się rzeczywistości z ralnością, uprzedzenia głównego bohatera do Ruskich i małomiasteczkowości....ale nie podobało mi się to wszystko oraz to w jaki sposób ujęto większość rzeczy .... Borys Szyc zagrał świetnie to fakt... ale nie zmienia to faktu że film wg mnie jest kiepski.
Skoro jednak film był kiepski, książka musi być niezła jak mniemam... Od momentu,kiedy wierciłam się niecierpliwie na fotelu odliczając minuty do końca... próbowałam wyobrazić sobie to wszystko w wersji literackiej.... Zaraz poszukam książki Doroty Masłowskiej i kupię... _________________ Cokolwiek robisz czyń roztropnie i przewiduj skutki |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 0:51 Temat postu: |
|
|
Czyli uważasz, ze jesli zy film to ksiązka musi być dobra, a jak dobry film to ksiązka do kitu? A nie może byc zły fim - zła ksiazka, albo dobry film - dobra ksiązka? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 10:44 Temat postu: |
|
|
pewnie, że może ale to są tylko przypuszczenia  _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
NIKOLA2006
|
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 21:50 Temat postu: |
|
|
ales Kaziu zakręcił..... uważam że książka będzie dobra bo dostrzegłam co chciano w tym filmie oddac czy pokazać.... pewne rzeczy są trudne do zrealizowania w filmie czy do pokazania... gdzie tym czasem słowo pisane ma cały wachlarz możliwości ukazania ci tego wszystkiego....
Nie spodobał mi się film pod względem realizacyjnym( pewne jego części) ...... książka musi byc dobra - poruszono tu wiele ciekawych aspektów... oj nie będę tłumaczyć....
Ale przypomina mi się ;"Panna nikt" Tomka Tryzny... rewelacyjna powieść..... czytałam z zapartym tchem jako nastolatka.... potem wyszła wersja kinowa.... i szok! Nie oddano w połowie tego co było opisane.....
dalej idąc.. Kod Leonarda..... książka fajna- film do luftu......
Jedyny chyba film jaki znam lepszy od książki to "Forrest Gump" nic mi innego do głowy nie przychodzi teraz.... _________________ Cokolwiek robisz czyń roztropnie i przewiduj skutki |
|
Powrót do góry |
|
 |
|