Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kulerzynka Wolontariusz NL

|
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 11:13 Temat postu: |
|
|
Gigi  witaj serdecznie i tutaj 
dobrze jest "czytać" twój uśmiech 
Josefin także serdecznie i cieplutko witam na naszym forum  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Josefin
|
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 20:48 Temat postu: |
|
|
Buziaki dla wszystkich..ot tak...na dzień dobry i dobry wieczór..Miłego weekendu życze...Oby niósł spokój i słońce..Pozdrawiam cielutko...ściskam..:* _________________ Wszystko co mam ukradłam Bogu gdy spał..i tak zabierze więcej zatrzymując serce...
Oni wiatr sieją,zbierać będą burze... |
|
Powrót do góry |
|
 |
NIKOLA2006
|
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 22:48 Temat postu: |
|
|
Buziaki i ode mnie:) _________________ Cokolwiek robisz czyń roztropnie i przewiduj skutki |
|
Powrót do góry |
|
 |
Joanka
|
Wysłany: Sob Maj 30, 2009 21:40 Temat postu: Jestem już sobą! |
|
|
Witajcie!
Jestem Joanka, pisałam w innym wątku moją historię, co by się wyżalić...
Już mija miesiąc odkąd się rozstałam z moim partnerem, odkąd jestem wolna, i w końcu oddycham...
Aż dziw mnie bierze jak pomyślę że 4 lata musiałam ze sobą walczyć aby w końcu kazać mu się wynieść raz na zawsze.
Szkoda że tyle bólu jeszcze we mnie jest, tyle złych i chorych wspomnień, i nawet, co najgorsze, tęsknoty!
ale coś musi nade mną czuwać, za każdym razem, kiedy tylko choć trochę zatęsknię za nim, to nie do uwierzenia, ale zawsze coś się dzieje, ktoś do mnie dzwoni, ktoś pisze, albo same, tak same od siebie, przychodzą wspomnienia co było po tych dobrych chwilach! i to chyba największy sukces mojego umysłu. A reszta mnie zadziwia.
Świat nie daje mi chwili by o nim myśleć! każdej osobie mogę tylko tego tu życzyć! z całego serca! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Maj 30, 2009 21:50 Temat postu: |
|
|
Jesli wychodzimy z piekła i zacyznamy wspominać, ze jednak były tam dobre strony i zacyznamy je wybiealc, zacierajac granice miedzy dobrem az złem to ...pewnego dnai zczyanmy tesknić za piekłem jakby było niebem naszych marzeń i pragnień. Warto zadbac o to aby nie zapomniec o piekle, aby spisać wszystkie czyny piekielne w ich pierwotnej postaci i ile razy zaczynają dopadac nas wątpliwości to podkładać pod oczy duszy aby sobie unaocznic, ze piekło było piekłem i jesli do niego tesknimy to albo zapomnieliśmy co się tam działo albo udajemy, ze było ono niebem.
Witaj u nas Joanko! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 10:49 Temat postu: |
|
|
Joanka Witaj
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
jiujia Przyjaciel NL

|
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 22:54 Temat postu: |
|
|
Witaj Joanko
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
renata.p.1975
|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 8:31 Temat postu: |
|
|
Skoro juz wtracilam tu gdzieś swoje pięć groszy,
to wypada sie przywitać.
Na paczatek to jestem Renata,
Jestem tu ponieważ interesuje mnie dzial czytelnia i wazne dla uzytkowników(niektóre tematy),
czyli brzydko mówiac podkradam wam artykóly z czytelni.
A tak ogólnie jestem osoba znająca problem przemocy z doświadczenia.
Czyli przeszlam też swój koszmar,
który zakończylam 11 lat temu,
a w świętym spokoju żyje od 5 lat.
Pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
gigi31
|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 9:22 Temat postu: |
|
|
Miło że jestes  |
|
Powrót do góry |
|
 |
animka
|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 10:13 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich mam 23 lata, jestem studentką psychologii, tematem przemocy interesowałam się do tej pory w ramach obranego kierunku studiów i do tej pory niegdy nie sądziłam, że sama moge jej doświadczyć na własnej skórze... co za ironia losu studentka psychologii doświadczająca przemocy... nigdy nie mów nigdy... moja historia jest podobna do innych... może niedługo ją opiszę na razie ciesze się że Was znalazłam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kulerzynka Wolontariusz NL

|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 11:39 Temat postu: |
|
|
Witaj Animka- psychologia nie chroni przed przemocą, niestety...
wtedy wszyscy bysmy psychologami zostali, prawda?
Witaj Renato  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 13:51 Temat postu: |
|
|
Wśród moich przyjaciół znam kilku psychologów, a więc tych, którzy pracują z ludzka duszą i oni tez nie umieli ustrzec się przemocy w swoich związkach. Myślę, ze psychologia chroni przed tym aby zostać sprawcą ale nie zawsze chroni przed zostaniem ofiarą.
Więc głowa do góry, dobrze, ze to zobaczyłaś, nazwałaś i chcesz to zmienić. Nie ma ludzi nieomylnych i nie popełniających błędów. _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
animka
|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 13:58 Temat postu: |
|
|
masz rację nie chroni, ale wydaje się że powinno się miec bardziej wyostrzoną uwage na pewne sygnały, sytuacje które maja miejsce, a jednak człowiek pozostaje na nie niewidomy...a jak już je dostrzeże to po chwili szoku przychodzi złudna nadzieja że może to sie wiecej nie powtórzy... mimo że wewnętrzny głos podpowiada że się nie warto się łudzić... |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 14:02 Temat postu: |
|
|
animka Witaj
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
animka
|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 14:02 Temat postu: |
|
|
dziekuję za powitanie  |
|