|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aurrora77
|
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 18:59 Temat postu: grożby nadal pomimo wyroku pilne |
|
|
mój ojciec dostał 03.07.2009 wyrok za znecanie sie 1 rok 6 miesięcy ,oczywiście powiedział ,że się będzie od tego odwoływał.dziś moja mama po 10 miesiącach nieobecnośći poszła na nowo się wprowadzac do ich mieszkaniea,które on zajmuje od tego czasu sam.jeszcze dobrze nie przyszliśmy odgrazał się ,że nas zniszczy,że ja (córka) będę mu płaciła alimenty bo on z powodu wyroku został bez pracy,powiedział,że nie bedzie płacił za nic bo nie ma pieniędzy,a do mnie do domu zawita opieka społeczna bo bedze mu musiała płacic alimenty poniewaz on mi przepisał mieszkanie (nie tylko on bo mama tez to była darowizna).chciałam prosic o pomoc i zapytac co można w tej sytuacji zrobić i czy ja jesli on znecał sie nad nami to my bedziemy musieli go utrzymywac ew.jak wyglada sprawa jego eksmisji |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 19:52 Temat postu: |
|
|
Trochę trudno o wyrokowanie jeśli sprawy sa tak pogmatwane, ale postaram sie odpowiedzieć. Nie wiem na jakich warunkach była owa darowizna ale...jako właściciel możesz wystąpić do sądu o eksmisje z powodu tego, że lokator(czyli ojciec) zachowuje się nagannie. Z wykonaniem eksmisji może być problem, bo komornicy nie wykonują eksmisji na bruk, ale to już inna sprawa... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|