|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aurrora77
|
Wysłany: Pią Lip 17, 2009 14:35 Temat postu: szantażowanie alimentami cd |
|
|
postaram sie napisać jeszcze raz jaśniej.ojciec został skazany za znęcanie się psychiczne i fizyczne i dostał wyrok rok i 6 mies. w zawieszeniu na 3 lata.już w trakcie procesu ograżał się mi ,że jak będzie miał wyrok to zwolni się z pracy i poda mnie do sądu o alimenty i bede mu je musiała płacić.3 lipca usłyszał wyrok i faktycznie od tej pory nie poszedł do pracy i powiedział ,ze będzie mieszkał i nie będzie za nic płacił a ja go będę musiała utrzymywać bo kilka lat temu wraz z mamą w darowiżnie przepisał mi mieszkanie ,w którym właśnie mieszka.nie mam pojecia czy zwolnił się z pracy sam czy go zwolnili ale wyrok otrzymał 03 lipca i tego samego dnia juz nie poszedł na popołudniu do pracy.straszy mnie ,że zniszczy mnie bo on jest na prawie i bede go do końca życia utrzymywała on ma 58 lat.proszę o pomoc |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marysia" Współpracownik NL psycholog

|
Wysłany: Pią Lip 17, 2009 14:56 Temat postu: |
|
|
aurrora77
jak już pisałam, by uzyskać od Ciebie alimenty ojciec musiałby popaść w niedostatek z niewłasnej winy. nawet wówczas by otrzymać od Ciebie alimenty musiałby przejść całą ścieżkę, wykazać, że nie jest zdolny do pracy i wykorzystać wszystkie możliwości jak daje np Ośrodek Pomocy Społecznej etc. Już sam fakt, że ojciec został skazany za przemoc w rodzinie uniemożliwia Mu otrzymanie alimentów od Ciebie. Dlatego, tak jak już napisałam w Twoim poprzednim temacie: tylko Cię straszy. tak naprawdę zwróć uwagę, że kontynuuje zachowania przemocowe.
nie daj się straszyć, dobra:)? jak coś się będzie działo, pisz
ciepło Cię pozdrawiam,
Marysia |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|