Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
malina
|
Wysłany: Wto Sie 25, 2009 13:04 Temat postu: Gdzie w Warszawie po pomoc? |
|
|
Mam pytanie, gdzie w Warszawie można się skonsultować z jakimś specjalistą: psychologiem, czy psychiatrą dziecięcym.
Niepokoję się zachowaniem swojego synka. Ma 4 lata i wciąż dostaje okropnych ataków histerii; krzyczy. Ba! Wrzeszczy, robi się cały spocony, rzuca się na ziemię, zdarzało mu się też wymiotować z płaczu, czy dostawać bezdechu.
Jestem tym już wykończona. Nie mam pomysłu jak sprawić by synek się uspokajał?
Nie chcę dawać mu klapsów, choć powiem szczerze, czasem wyobrażam sobie, że daję mu solidnego klapa. Wtedy, przynajmniej miałby powód do takich histerii.. Podzielcie się swymi doświadczeniami... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Małgorzatac
|
Wysłany: Wto Sie 25, 2009 14:32 Temat postu: niestety |
|
|
Mój syn ma 5lat i z tego co piszesz myślę że repertuar zachowań jest podobny. Mi niestety zdarza się wykorzystać siłę klapsa:( Na ataki histerii staram się nie reagować, chyba, ze przekroczone zostaną wszelkie granice. Tez myślałam o jakiejś pomocy, ale czasem to czuję tylko bezsilność i wydaje mi się że nic nie pomoże... |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Sie 25, 2009 23:42 Temat postu: |
|
|
Witam
Jeśli chodzi o Warszawę to można się zwrócić, poniżej podaję dane tele-adresowe. Zapytać i powinni podać właściwą informację odnośnie psychologa, terapeuty w związku z dzieckiem
Centrum Dziecka i Rodziny
ul. Walecznych 59
03-926 Warszawa
tel./ fax: +48 22 616 16 69, +48 22 672 65 86
e-mail: walecznych@fdn.pl[/b] _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R
Ostatnio zmieniony przez maras dnia Sro Sie 26, 2009 22:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
FDN-pp
|
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 12:39 Temat postu: |
|
|
Zachęcamy do skorzystania ze spotkań edukacyjnych w Praskim Centrum dziecka i Rodziny im. Aliny Margolis Edelman przy ul. Walecznych 59, oraz z konsultacji indywidualnych. Pracujemy od poniedziałku do piątku (od 9-17 we wtorki i czwartki do 1 . Dysponujemy specjalistami w zakresie pracy z dziećmi i chętnie Paniom pomożemy. Proszę wcześniej zadzwonić i umówić się w sekretariacie tel: 22 616 16 69
Zachęcamy do zapoznania się z nasza ofertą na stronie www.pomagajmyrazem.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lulka
|
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 21:25 Temat postu: |
|
|
Tak, ale na Walecznych sa organizowane spotkania dla dzieci do lat 3.
Są jednak psychologowie w przedszkolach na ogól dochodzacy z PPP /Poradnia Psychologiczno- Pedagogiczna/ i tam na pewno można znaleźć pomoc. Organizowane sa w Poradniach warsztaty dla rodziców.
Fajne to jest i bardzo pomocne przy takich problemach. _________________ Intuicja jest nieświadomą inteligencją, która prowadzi do wiedzy bez rozumowania lub wnioskowania.
— Hans Selye
http://www.zwierzenia.cba.pl/1/6.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
FDN-pp
|
Wysłany: Pią Lis 13, 2009 11:00 Temat postu: |
|
|
W Praskim Centrum Dziecka i Rodziny obecnie odbywa się cykl spotkań dla rodziców przedszkolaków z terenu Pragi Południe w ramach kampanii "Dzieciństwo bez przemocy".
Najbliższy temat spotkania to:
"Związki przyczynowo-skutkowe, czyli nauka konsekwencji w naszym domu"
w dn. 2 grudnia w godz. 17-19:30
Kolejny to;
"Jak mądrze ułatwiać dziecku granice" w dn. 16 grudnia
Poza tym jest tez możliwość skorzystania z konsultacji indywidualnych. Pomoc jest jak najbardziej dla dzieci powyżej 3 roku życia, niestety ograniczeniem jest rejonizacja: Praga Południe |
|
Powrót do góry |
|
 |
emka
|
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 17:34 Temat postu: |
|
|
[quote="Lulka"]Tak, ale na Walecznych sa organizowane spotkania dla dzieci do lat 3.
Rzeczywiście, Program Dobry Rodzic - Dobry Start jest skierowany przede wszystkim do rodziców dzieci w wieku od 0 do 3 lat, ale jest jeszcze Program Praski, gdzie nie ma określonej grupy wiekowej. Poza tym, jestem pewna, że jeśli zgłosi się rodzic potrzebujący konsultacji z psychologiem, na pewno nie zostanie odprawiony z kwitkiem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 0:29 Temat postu: |
|
|
To prawda
Fundacja ma w swoich szeregach wielu dobrych specjalistów. _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
|