|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
maria1962
|
Wysłany: Sro Wrz 16, 2009 20:16 Temat postu: Maja |
|
|
Od kilku miesięcy walczę by uświadomić mężczyźnie że tyrania żony w domu w stosunku i do niego i dzieci jest chora , sama mam gotowe pismo do niebieskiej linii od maja i męczę sie z wysłaniem .Pomocy jak mam to wysłać jestem pomiędzy dwoma światami .
maja _________________ maja 1962 |
|
Powrót do góry |
|
 |
arty Gość
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 9:28 Temat postu: |
|
|
Maju!
Myślę, że kluczem do problemu, że ten mężczyzna nie chce uświadomić sobie swojej sytuacji jest to, że ty walczysz. A tymczasem najważniejsze dla takiej osoby jest wsparcie i zrozumienie. Trzeba takiej osobie uświadomić, że nie zasługuje na takie zachowanie, że jest to niesprawiedliwe, że nie można nikogo krzywdzić. I wtedy on sam znajdzie w sobie siłę, by chcieć coś zmienić. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bola
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 11:06 Temat postu: |
|
|
Witam Cię Maju .
O ile masz siły to nie zatrzymuj się . Mam to samo w domu ale przekonałam się na własnej skórze że z takim człowiekiem trzeba walczyć o swoją godność .Zrobiłam mężowi sprawę o znęcanie się i miałam kilka lat spokoju od bicia ale to jest chwilę bo to są ,,Aktorzy''. Walcz o godność Twoją i Twoich dzieci to jest najważniejsze i święty spokój
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
kulerzynka Wolontariusz NL

|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 14:44 Temat postu: |
|
|
Maju, kiedyś przyjdzie ten moment zdecydowania
tylko nie daj sobie zrobić krzywdy
tłumaczenie nic nie daje- w końcu to berło władzy, które się ma w rodzinie i tak ot na tłumaczenie nie chce oddać....
to zrozumiałe że chcesz wyczerpać każda drogę zanim pozwolisz komuś innemu pomóc,
ważne ile sobie dajesz na to czasu,
ile jemu dajesz na to czasu,
ile dajesz czasu swoim dzieciom
kiedyś decyzję trzeba podjąć
my tu będziemy Cię wspierać jakąkolwiek podejmiesz i będziemy przy Tobie
Przytulam Cię mocno Maju
Ania _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |