|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Marko
|
Wysłany: Czw Paź 01, 2009 13:08 Temat postu: |
|
|
Smutne, ile lat mają Wasze dzieci ?
Nie wiem czy to dobra rada, ale spytaj się męża czy chciałby być dzieckiem i patrzeć jak jego tata zachowuje się tak jak on teraz. Może coś do niego dotrze.
Ja osobiście nie wyobrażam siebie w takiej sytuacji  _________________ miłość mierzy się termometrem cierpień |
|
Powrót do góry |
|
 |
jolaleo
|
Wysłany: Czw Paź 01, 2009 13:30 Temat postu: |
|
|
4 latka młodsza córka i 11 lat starsza skonczy w grudniu.
Dzieci dorastaja i z czasem rowniez realnie potrafia ocenic sytuację.Z waszymi tez tak bedzie , że podrosna i zaczną zauwazać manipulowanie nimi.Bądź dobrej myśli.Cierpliwości życzę . |
|
Powrót do góry |
|
 |
jolaleo
|
Wysłany: Pią Paź 02, 2009 10:05 Temat postu: |
|
|
Wczoraj wieczorem byłam u swojej sasiadki,która jest lekarzem psychiatrą.Byłam w szpitalu na oddziel i przypisała mi dorażnie uspokajające tabletki.sama świadomość że je sobie kupie i będę mogła je wypić ,gdy w środku wszystko si e trzesie też pomaga. Ale to troche mało.Dzis idę porozmawiać z osoba ,która w naszym miasteczku pracuje przy swietlicy soscjoterapeutycznej dla dzieci.zadzwoniłam i nawet nie przedstawiłam sie z nazwiska tylko z imienia.Powiedziałam że pracuje do 15 a ona mi na to że ona też do 15,ale ona na mnie poczeka ile będzie trzeba,az ja do niej przyjdę. Poczeka ile będzie trzeba!wyobrażacie sobie,bedę sie śpieszyc oczywiście i zwolnie sie troche z pracy ,ale wiem że ona będzie namnie czekać ile trzeba.Zazwyczaj spotykamy sie tylko ze sztywnymi godzinami urzedowania.
I wiecie co jeszcze Wam powiem,że ja juz nie płaczę.Wczoraj poleciały mi łzy tylko jak opowiadałam u psychiatry o reakcjach moich dziewczynek na to co dzieje sie w naszym domu.I nie będę juz płakała,bo nie warto przez takich ludzi płakać.Muszę sobie to cały czas prxypominać.Nie będę płakała.
Wam też wszystkim życzę abyście juz nigdy nie płakały i nie płakali przez osoby które Was krzywdzą. jak będę uczeszczała na terapię to pewnie będę ryczała jak bóbr,bo ja zawsze byłam taki mazgaj trochę.ale mysle że te łzy to będą łzy oczyszczenia . Jola |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pią Paź 02, 2009 22:26 Temat postu: |
|
|
ŁZy nie zawsze mają zły oddźwięk. Przecież wiele razy płaczemy ze szczęścia, z wielkiej radości. I wtedy łzy są czymś wspaniałym, pożądanym wielkim. Jak najwięcej dni, w których radość przemienia się w łzy szczęścia.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|